קופנהאגן 2014, הנה אנחנו באים!

E u r o b o y

New member
קופנהאגן 2014, הנה אנחנו באים!

אחרי חודשים רבים של ציפייה, זה שוב מתחיל: בשבוע הבא - ליתר דיוק בשבת הבאה - ייצא שוב לדרכו המסע שזור הצלילים, התווים והקונפטי כל הדרך לבימת תחרות האירוויזיון ה-59 שתיערך בקופנהאגן, בירת דנמרק, בעוד פחות מ-5 חודשים! חצי הגמר הראשון של אירוויזיון 2014 ייערך ב-6 במאי, חצי הגמר השני ב-8 במאי והגמר הגדול במוצאי שבת ה-10 במאי. בשבוע הבא, עם בחירת השיר של המדינה הראשונה לקופנהאגן, תחל באופן רשמי
עונת הקדמים 2014
.

למסע הארוך והמרתק הזה ייצאו משהו כמו 37 או 38 מדינות (אחרי ששמחנו לקבל חזרה את פולין, פורטוגל ובוסניה, התמונה לקראת התחרות הבאה הרבה יותר אופטימית) שיבחרו את השיר האחד והיחיד שייצג אותן באירוויזיון ואולי אף יזכה להביא לאדמתן שלהן את אירוח הגרסה ה-60 במספר של התחרות לדורותיה. האם אחרי שבדיה ודנמרק זו שוב תהיה מדינה סקנדינבית? האם שוב תחזור התחרות למזרח? והאם גל הזכיות החוזרות יימשך או שנשוב למסורת הזכיות של מדינות שטרם זכו?

אוקראינה
תהיה המדינה הראשונה לבחור את נציגה לאירוויזיון 2014 בשבת הבאה, 21 בדצמבר. כמיטב המסורת, תערוך
אלבניה
את תחרות הקדם שלה בחודש זה - רק שהפעם היא תהיה השנייה לבחור את שירה לתחרות, שבוע לאחר מכן ב-28 בחודש. את השנה הזו תסגור
רוסיה
שתבחר בנציג שלה לקופנהאגן בערב הסילבסטר.

ובינתיים, מה קורה גזרת המדינות האחרות שאחרי מסע מפרך של סימני שאלה, אישרו את השתתפותן בתחרות בדנמרק? נתחיל כאן בישראל, אחרי שכבר נודע לנו שהאמן שייצג אותנו בתחרות אחרי 3 שנות הישארות בחצי הגמר ייבחר ע"י וועדה וכי הוא יציג לציבור 3 שירים לבחירה, מהם ייבחר השיר שייצג את ישראל באירוויזיון. ההימורים הם על מאיה בוסקילה וחן אהרוני, אבל עם רשות השידור תמיד יש מקום להפתעות - ולא בהכרח נעימות.

שבדיה כבר חשפה את התוכניות שלה למלודיפסטיבלן הקרוב עם שלל האמנים המתקמבקים והנוצצים שיזרחו בשמי הערים השבדיות במהלך פברואר - בהם כבר זוכת האירוויזיון מטעם יוון ב-2005, הלנה פפאריזו. נורבגיה השכנה, שידעה הצלחה מסחררת השנה אחרי שהגיעה למקום ה-4, החליטה לשנות את פורמט ה-MGP המוכר שלה וייתכן שתהיה המדינה האחרונה שתבחר את נציגה לקופנהאגן. 15 שירים יתמודדו בקדם המקומי ב-3 חצאי גמר רצופים שייערכו בין ה-7 ל-9 במרס. הגמר בו ייבחר השיר ייערך ב-15.3. גם בפינלנד, מלטה, צרפת, בלארוס, בלטביה ובשוויץ המתחרים בקדמים כבר ידועים (וצרפת חזרה למסורת הזו אחרי כמה שנים בהם האמן המייצג נבחר דרך וועדה).

ויש מדינות שכבר בחרו: הולנד תשגר לקופנהאגן את הצמד The Common Linnets שמורכב מ-Ilse DeLange ו-Waylon, מונטנגרו תיוצג ע"י Sergej Ćetković, אוסטריה מיהרה להכריז על Conchita Wurst המזוקנת כנציגתה, מקדוניה הסתפקה ב-Tijana Dapcevic ואילו סן מרינו יצאה מגדרה אחרי שבחרה ב-Valentina Monetta בפעם השלישית ברציפות לייצגה בתחרות.

צפו לשלל העדכונים על עונת הקדמים החדשה בשבועות ובחודשים הקרובים. שתהיה לנו עונה מרתקת ובעיקר משובחת, כי מגיע לנו!
Join us to Copenhagen 2014!

nit li

New member
אני חוששת ממשפחת אלייב

אחרי מסעות הקידום שעשו בכוכב הבא ובבובה של מדינה- יש לי תחושה שמדובר במסע יח"צ מטורף! לקראת הקדם.
שתהיה שנה אירוויזיונית אדירה!

Brady

New member
איך את מעזה?

משפחת אלייב הם הרכב מוזיקלי טג'יקי-ישראלי ייחודי, המאגד בתוכו 8 נגנים מ-3 דורות שונים של משפחת "אלייב". הלהקה מנגנת מוסיקה בוכרית עממית, מז'אנר מוסיקת עולם, ולאחרונה שיתפה פועלה עם המפיק תמיר מוסקט (איש הבלקן ביט בוקס) והוציאה לאור אלבום בכורה מודרני בשם "The Alaev Family and Tamir Muskat" בלייבל עולמלא.

קצת כבוד

3 ngForXסaS

New member
ההיילייט של העונה יהיה הקדם הבלגי

שמונה עשר אלף כרטיסים כבר נמכרו למה שהולך להיות הקדם הגדול ביותר אי פעם, ויצפו בו יותר צופים מבאירוויזיון עצמו!

מה הם מתכננים לנו שם? והאם בלגיה, שבשנים האחרונות זוכה לתוצאות מרשימות יחסית לכישלונותיה הקודמים, כולל תוצאה מפתיעה ביותר בשנה שעברה, תנצח סוף כל סוף באירוויזיון? כזכור בלגיה ניצחה ב-1986 בדיוק 4 שנים לאחר ניצחונה של גרמניה ב-1982.

השנה יעברו 4 שנים מאז ניצחונה של לנה, אז יהיה מגניב לחזות בנצחון בלגי השנה!

Brady

New member
רק אם לוגו 2015 יורכב מבירה

בירות בלגיות אההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

אני לגמרי תומך בניצחון מדינה מערב אירופאית (ול-א סקנדינבית)

schweine

New member
קראתי את הכותרת שלך:

"רק אם לוגו 2015 יהיה ירכא הבירה

אין גבול לדיסלקטיות שלי!

L e j l a

New member
אירוויזיון בירכא יכול להיות קאלט

דבר שיוביל לגירוש ישראל מהאירוויזיון לפחות לעשור (מצד שני, כבר שרדנו את טורקיה ואת אזרבייג׳אן)

L e j l a

New member
זה באמת נשמע מבטיח

עכשיו נראה רק לחכות לשיר טוב שייבחר (מעטים הפעמים שזה קורה בבלגיה) והשאר היסטוריה

ההתלהבות עדיין לא נחתה עליי...חודש הבא

אני קונה סופסוף מחשב נייד,ושם אוכל להוריד את כל קבצי האודיו של שירי התחרות הבאה ובכלל..כל מה שיחשוק לי...במחשב הנוכחי,לא יכול לעשות כלום...

L e j l a

New member
ובינתיים רוסיה דחתה את הקדם לסוף פברואר

סיבות פוליטיות בתחת שלי

למעלה