אחד המאמרים הנדירים בדה-מארקרקוננדרום זה בשבילך
לינק אז מכאן שאבת את השם?
לי זה נשמע כאילו ברננקיאחד המאמרים הנדירים בדה-מארקר
אני לא חושב שהכותב ירד לסוף דעתו של ברננקי, ואני לא חושב שגם אני מצליח לרדת לסוף דעתו. יש ברשותי את המאמר שלו מלפני שנה, ואני לא חושב שהוא כל כך טריוויאלי. כולנו ניזונים הרי מפרשנים כלכליים, וכולם נשמעים אותו דבר. בכל מקרה, היפוך עקומות התשואות הוא דבר די מסתורי ואחד התופעות המעניינות שקראו כאן בשנים האחרונות.
תראה, זה לא שמדובר פהלי זה נשמע כאילו ברננקי
מחפש סיבות מתחת לשטיח כדי להתחמק מנתונים המבשרים על מיתון בדרך.
אני לא מזלזל בותראה, זה לא שמדובר פה
באיזה שר אוצר או משהו כזה. איש מקצוע מהמעלה הראשונה, לא חושב שצריך לשפוט אותה בצורה פופוליסטית או לחלופין לזלזל במה שהוא אומר. יש דברים בגו. במיוחד שהדברים םשלו קשורים ישירות למדיניות שאותה הוא מנהיג (אם למשל הוא היה מדבר על שוק המניות היה אפשר בצדק להתעלם בנימוס מדבריו).
משהו קטן, לפני ה-אני לא מזלזל בו
ויכול להיות שהתגובה שלי קצת מוקצנת, אבל קח בחשבון את הנקודות הבאות - 1. אם משקיעים מצביעים ברגליים הצבעה שמראה על ציפייה לריביות נמוכות לטווח ארוך, ו"קופצים" על העסקה של הריביות הנתונות באג"חים ארוכים, למרות שלכאורה הם מפספסים עסקה טובה יותר אם השוק האמריקאי ימשיך בצמיחה יפה, זה נתון שקשה להתעלם ממנו. 2. לא ברור לי איך "עודף חיסכון" יכול לגרום לחוסכים לקבל החלטות בניגוד לאינטרסים שלהם. אז מה אם יש עודף חסכון? למה הוא צריך ללכת לאפיקים פחות משתלמים? זה לא מסתדר. 3. לא ברור לי איך אם הנתונים אומרים א', במקום להסיק את המסקנה הישירה מהנתונים (עד כמה שהיא נראית קשה לקבל), מחליפים את חוקי הכלכלה ב"כלכלה חדשה". 4. האם קל לנגיד לומר שמיתון מתקרב כאשר יש לו חשש כזה? או שכל עוד יש לו ספק הוא ינסה למצות את כל הסיבות אחרות לפני כן? אני ממש לא אומר חד משמעית שהוא טועה, מן הסתם יש לו (קצת) יותר הבנה וידע ממני. אני כן חושב שאפשרות למיתון צריכה להשקל ואני מאמין שהיא אכן נשקלת, אבל להצהיר על כך בפומבי לא בהכרח תהיה אופציה נבונה.![]()
אתה זוכר מה אחד התנאים לדיפלציהמשהו קטן, לפני ה-![]()
זה שיש לו הרבה ידע וניסיון, לא אומר שהוא לא טועה. אז תמיד טוב ונכון להטיל ספק. אבל לפני זה צריך להבין בדיוק למה הוא מתכוון, ואם להגיד שהוא טועה אז להגיד את זה מהסיבות הנכונות. אני אישית חושב שהמיתון אכן בפתח, אולי כי אני שמרן, אולי כי "הכלכלה החדשה" לא שכנעה אותי. אבל מה שכן השוק נראה כל כך חזק, שעד שהריבית לא מגיעה ל 5.5% אני לא רואה סיבה לצמצם את האחזקות (וגם אז אני לא בטוח). ואגב, רוב האינדיקטורים המאקרו-כלכליים שאני משתמש בהם (ריבית פריים, discount rate שבגלל השעה לא עולה לי לראש המונח בעברית, עקומת הריביות ועוד כמה) מצביעים ההיפך, ורק מתחום האנרגיה יש לי מעט נחמה. בכל מקרה הימים האלו אינם פשוטים למשקיע האמריקאי, גליון שלם של הוול סטריט ג'ורנל שעוסק בסיכום הרבעון לא הצליח לשכנע אותי למה קרה מה שקרה. לא שאני מתלונן חס וחלילה, אבל כאשר הכל עובד מעל המצופה (כולל המניות האישיות) אני מתחיל להיות חשדן ומסוגל לקנות כל הסבר, כולל זה שיש עודף חיסכון![]()
אז קודם כל אכן כן.קוננדרום זה בשבילך
לינק אז מכאן שאבת את השם?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.