קולינריה לפעוטות

פרפרית34

New member
קולינריה לפעוטות

איזה מזון מומלץ לתת לפעוטות בגיל כזה מנסיון שלכן, חוץ מהתמ"ל והדייסות למינהן.

tutik1

New member
כדאי שתזכירי בת כמה היא, והאם כבר התחילה

בטעימות

פסטלית

New member
בטח, רק תודיעי לי מראש כשאת חולה

שאוכל להודיע בעבודה מראש שאני הולכת להיות חולה...

אמאנחל

Member
מנהל
הכל (טוב, כמעט הכל)

תחפשי את הנחיות משרד הבריאות לאילו מזונות אסורים. למיטב זכרוני דבש אסור עד גיל שנה. פיצוחים עד גיל חמש. (אני חושבת שביטלו את האיסור על מוצרי חלב). וחוץ מזה היא יכולה לטעום כל מה שיש בצלחת שלך, רק קצת מעוך ובביסים קטנים. תני לה למשש בידיים פיסות קטנות וללקק, ועם הזמן היא גם תבלע. אני ניסיתי פעם אחת לרסק אוכל ואחרי שכל מה שטרחתי להכין נדחה ביריקה ובבוז אינסופי, החלטתי שאני לא חוזרת על זה. מאז קיבלו אצלי רק מה שהכנתי לעצמי. כן עשיתי הנחות מסוימות
למשל במידת החריפות של מאכלים, או למשל הכנתי סלט טונה ללא הבצל והמלפפון החמוץ האהובים עליי. אבל אח שלי, למשל, לא ויתר והילדות שלו למדו לאכול את הסלט על כל מרכיביו מגיל אפס
ואחזור על אנקדוטה שסיפר לי מורה בחדר המורים: בילד הראשון טחנו וריסקנו, הילד הרביעי עבר ישירות מהשד לשניצל. אז גידלתי את הילדים שלי כאילו הם כבר ילדים שניים

ליאורי59

New member
אנחנו התחלנו בגיל 5 חודשים טעימות

התחלנו עם הירקות: יומיים בטטה טחון בבלנדר יומיים תפוא"ד יומיים גזר יומיים דלעת יומיים קישוא ואח"כ עשינו שילובים. לאחר מכן התחלנו פירות: יומיים תפוח יומיים אגס יומיים בננה ואח"כ שילובים ואחרי שבועיים הוספתי תמרים.

תותיג

New member
גם אנחנו התחלנו כך

בגיל חצי שנה אפשר להוסיף עוף/הודו ונדמה לי גם בשר בקר (עדיין לא ניסיתי) לירקות שאני מבשלת אני מוסיפה שורש פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. בסוף הבישול מוציאה אותם וטוחנת את הירקות והעוף. מבחינת פירות לא מומלץ לתת את הפירות הטרופיים ולא אפרסקים בגלל חשש לאלרגיות. אבל אבטיח, מלון, ענבים ללא קליפה אפשר. אני נותנת יומיים מכל פרי ואז משלבת.

ליאורי59

New member
מוסיפה, לאחר כ-3 שבועות של מרק ירקות , אכן

הוספתי עוף ושווארמה הודו נקבה, שורש פטרוזיליה ובצל שלא נטחנים. שאלה: הכוסברה לא דומיננטית ונותנת טעם חזק מדי למרק?

תותיג

New member
לדעתי הכוסברה לא נותנת טעם דומיננטי

אולי אני לא שמה לב, כי אני ממש אוהבת כוסברה
אני לא מתבלת בשום דבר חוץ מירקות השורש שמתבשלים יחד עם הירקות כך שגם הכוסברה נותנת טעם. מה שכן, הריח בבית מעורר תיאבון.

bhev8

New member
בדיוק מה שרציתי לשאול

אני מועכת לו הכל , הוא ממש אוכל הכל, היום אכל בתאבון רב אבוקדו. אבל נניח החביתה שהיתה לי בצלחת, לתת לו חתיכות קטנות?? הוא לא יחנק מיזה חס וכרפס???

3מרגו

New member
יכול לגרום לאלרגיה

אבל יש הפרדה לחלבון וחלמון.כבר לא זוכרת מה קודם(בטח חלמון).נתתי לפני הזמן באותו סדר שמומלץ ולא קרה כלום.וזה טוב,כי איך שהוא התחיל להבין מעצמו הפסיק עם ביצים בכל צורה.חזרנו לחביתה(מתוך קינאה לאח) בגילנו המופלג אוטו טו 4.

למעלה