קווים 970, 972 של אגד

מצב
הנושא נעול.

ליילנד

New member
../images/Emo45.gifשולם שולם לעולם../images/Emo140.gif

ליילנד, אני מבין אותך
אני רק חושב, ומותר לי להביע דעה שונה, שאפשר להתנגד להתנהגות מסויימת של אדם או אפילו קבוצה, אבל לא נח לי כשמדברים על ציבור שלם. גם אני עושה זאת לפעמים אבל באמת אסור (אני חושב). ואני מאד לא נהנה לתקוף אותך! זה בוודאי לא אישי כי את נראית אדם מאד חברמנית. אני תוקף דעה מסויימת שלא נראית לי והייתי תוקף דעה זו ללא התחשבות מי מביע אותה - בין אם זה הבן שלי, האח שלי, את ליילנד, או האוייבים ומקטרגים שלנו. כמו שאמרתי, גם אני נופל לתוך מלכודת ההכללות והגזענות ואז אני מאד מצטער ותוקף גם את עצמי לאחר מכן. באמת לא התכוונתי לפגוע בך ויש לי דעה מאד נחמדה עליך. תסלחי לי? דוד
שולם שולם לעולם

alantan

New member
צר לי להסכים עם ליילנד

ליילנד, אני מבין אותך
אני רק חושב, ומותר לי להביע דעה שונה, שאפשר להתנגד להתנהגות מסויימת של אדם או אפילו קבוצה, אבל לא נח לי כשמדברים על ציבור שלם. גם אני עושה זאת לפעמים אבל באמת אסור (אני חושב). ואני מאד לא נהנה לתקוף אותך! זה בוודאי לא אישי כי את נראית אדם מאד חברמנית. אני תוקף דעה מסויימת שלא נראית לי והייתי תוקף דעה זו ללא התחשבות מי מביע אותה - בין אם זה הבן שלי, האח שלי, את ליילנד, או האוייבים ומקטרגים שלנו. כמו שאמרתי, גם אני נופל לתוך מלכודת ההכללות והגזענות ואז אני מאד מצטער ותוקף גם את עצמי לאחר מכן. באמת לא התכוונתי לפגוע בך ויש לי דעה מאד נחמדה עליך. תסלחי לי? דוד
צר לי להסכים עם ליילנד
(רק במקרה זה צר לי! אין לי שום דבר נגדך ליילנד!) אחד העקרונות של הציבור החרדי בארץ הוא התבדלות ואי השתלבות בחברה. זה נכון שיש חרדים שעובדים יחד עם דתיים וחילוניים בחברות שונות. אבל העקרון שהקבוצה קבעה הוא מה שגורם להתבדלותה מלכתחילה, ולא אפליה או שנאה. לאחר מכן, עקב שילוב מצער של התבדלות זו וחוסר סובלנות מנגד נולדה שנאה כלפי המגזר באופן כללי, שיש להוקיעה. אחת הסכנות של שנאה זו, מעבר לכך שהיא מרחיקה עוד יותר את הציבור החרדי מרוב האוכלוסיה, היא שכבר אי אפשר להביע דעה לגבי שילוב האוכלוסיה הזו בלי שתחשב כשונא חרדים. למרות השנאה הרווחת בקרב אנשים מסויימים בארץ, דעתי (ואני חושב שליילנד מתכוונת גם היא לכך) היא שיש לחבק את החרדים "חיבוק דב" של אחים, ולקרב אותם ככל שיתן לשאר החברה. אני לא רוצה שהחרדים יחזרו בשאלה, או יוותרו במשהו על אורך חייהם. אבל הייתי רוצה לראות אותם פועלים יותר במסגרת כלל הציבור. כבר יש לכך כמה דוגמאות יפות, כגון ארגון זק"א שהוקם על ידי יוצא נטורי קרטא לשעבר, יהודה משי-זהב, והנח"ל החרדי.

איליה.

New member
סנסציה בפורום תח"צ

יש לי ניק
אז תפסיק לקרוא לי בשמי הפרטי, חוץ מזה יש לי איזו מן תחושה שאתה נהנה לתקוף אותי. זו דעתי ומותר לי להגיד אותה, אני אומרת אותה פנים אל פנים לאנשים חרדים ולא מתוך שנאה או התגרות אלא מתוך צער שהם מתבדלים במקום שיהיה איחוד וכן, זה מצער אותי. אקווה שכעת זה מובן לך.
סנסציה בפורום תח"צ
לראשונה מישהו הצליח לעצבן את ליילנד.

חשבתי שפה זה פורום תח"צ

חושבת בדיוק כמוך alantan
החרדים טוענים לאפליות ולקיפוח אבל לא מבינים שהם עושים זאת לעצמם ע"י התבדלותם והסתגרותם.
חשבתי שפה זה פורום תח"צ
ולא פורום אנתרופולגיה אני התיחסתי לחרדים כמגזר עסקי בהקשר ישיר של תח"צ. ואני חושב שכדאי להשאיר את הדיון ברמה של התח"צ ולא להטות אותו למשקעים הסטוריים אנתרופולוגים

novarex

New member
אני חושב שאתה צודק

חשבתי שפה זה פורום תח"צ
ולא פורום אנתרופולגיה אני התיחסתי לחרדים כמגזר עסקי בהקשר ישיר של תח"צ. ואני חושב שכדאי להשאיר את הדיון ברמה של התח"צ ולא להטות אותו למשקעים הסטוריים אנתרופולוגים
אני חושב שאתה צודק

alantan

New member
בהחלט פורום תח"צ

חשבתי שפה זה פורום תח"צ
בהחלט פורום תח"צ
אבל לתומי חשבתי שהכתבים בפורום מעוניינים להעמיק בדיונים שלהם. מדובר בדיון לגיטימי שנוגע לעמדות של בעד או נגד מתן שירות תח"צ ייעודית. כמובן שאם רוצים לנהל דיון מעמיק, צריך לדון ברקע למצב, שאינו קשור לתח"צ במקרה זה. אם כולם חושבים שכדי לנהל דיון רציני צריך רק להביע עמדות לכאן או לכאן, ולא להסבירן לעומק, אז אני חולק עליכם.

novarex

New member
זה יותר מדי שחור ולבן לטעמי

אפשר גם להתיחס
לעולים מרוסיה, אנגליה וצרפת, לערבים וצ'רקסים, לדרוזים ואולי אפילו לאשכנזיים וספרדיים כמגזרים עסקיים, אבל אני לא חייב לאהוב את זה. כולנו ישראלים, וכשמתחילים להתיחס למגזר כזה או אחר באופן מיוחד (לחיוב או לשלילה), דעתי היא שמחזקים את השיסוע והאפרטהייד דה-פקטו שמתקיים בארץ בין מגזרים שונים. עובדה היא שעולים חדשים ממדינות המערב (כמו משפחתי שהגיעה בשנת 1978)בדרך כלל מנסים להטמע בחברה הישראלית. אף פעם לא הזדהינו כשייכים למגזר העולים מאנגליה, ואף פעם לא היו לנו דרישות מיוחדות. אני חושב שאני מכבד את רגשות החרדים מבחינת צניעות, גם אם אני לא תמיד מבין את הרציונל מאחוריהם. אבל ברגע שיש שירות מיוחד למגזר החרדי, ובפרט בשירות ציבורי כמו קו אוטובוס, הרי שמשלימים עם כך שהחרדים אינם חלק מהחברה הישראלית האינטגרטיבית. אני חושב שזהו מחיר כבד מדי מול התועלת במתן שירות עסקי תפור לצרכים. הייתי שמח מאוד אם לא הייתה בכלל הפרדה למגזרים כמו שנהוג בארץ, אבל כנראה שזה בלתי אפשרי.
בני אדם הם מורכבים יותר ממה שאתה אולי רוצה שהם יהיו, ולא יסכימו שישבצו אותם כרצונם. זהו ויכוח ארוך עם דילמות רבות, והייתי צריך להרהר עוד הרבה... אולי גם אז לא אגיע למסקנה נחרצת. דוד

alantan

New member
לפעמים צריך לקבוע עקרונות

בני אדם הם מורכבים יותר ממה שאתה אולי רוצה שהם יהיו, ולא יסכימו שישבצו אותם כרצונם. זהו ויכוח ארוך עם דילמות רבות, והייתי צריך להרהר עוד הרבה... אולי גם אז לא אגיע למסקנה נחרצת. דוד
לפעמים צריך לקבוע עקרונות
בברוקלין ניו יורק דרשה הקהילה החסידית הפרדה בין נשים לגברים בחלק מקווי האוטובוסים הציבוריים ואף עתרו לבית המשפט (נדמה לי שהגיעו לעליון). הם טענו שעל רשויות המדינה לדאוג לכל קבוצת אוכלוסיה וצרכיה, לפי הזכויות החוקתיות שלהם (אני לא זוכר בדיוק איזו זכות חוקתית). השופט פסק נגד העותרים, ואף כתב בפסק דינו בסרקזם שאחד לא מונע מאנשי הקהילה את הזכות החוקתית ללכת ברגל!

super shay

New member
בקשר למחירי הנסיעות...

פלילי?
פלילי זאת מילה חזקה! נדמה לי שגורמים רבים במדינה זאת כמו במדינות אחרות מסבסדים חלק מהשירותים ע"י שירותים אחרים. הייתי נמנע מלהשתמש במילה פלילי בהקשר זה למרות שעורך דין היה יכול לענות בצורה יותר מוסמכת. אם היו מסרבים להתיר לי כישראלי סתמי שאינו משתייך לקבוצה אתנית מיוחדת לעלות על אחד מהקוים האמורים, ואכן מדובר על שירות ממוספר קבוע, נראה לי שיכולתי לפנות בתביעות כלשהן. זה שנסיעה מסויימת היא זולה או יקרה ביחס לנסיעות אחרות עצל אותה חברת אוטובוסים אינו בהכרח מצביע על נוהל פלילי. כמובן שרק בשביל השקט הנפשי, אני מסכים שכדאי לוודא שאכן קיימת אפלייה בתעריפים. דוד
בקשר למחירי הנסיעות...
יש כמה קוים באגד שהמחירים בין היעדים שלהם שונים מקו לקו... למשל ת"א אשקלון המחיר הרגיל הוא 24.5 ש"ח ובקוים 300ו 362 המחיר הוא 21 ש"ח. אותו הדבר היה בזמנו בקווים בין ת"א לב"ש... (כשהוא עוד היה של אגד) ובקווים מנצרת לעפולה... אלה לפחות המקרים שאני יודע עליהם.

גם האתר הזה לא מושלם

אתה צודק. והנה מסלול קו 970 + לו"ז
http://www.otobusim.com/otobusim/Front/LineStations.asp?CompanyID=1&CompanyLineCode=00970 טוב שיש את האתר הזה.
גם האתר הזה לא מושלם
מצאתי בו את 970 ו-982 אבל לא מצאתי את 972 ו-980 כמו כן לא נראה לי שהקו מסתיים\מתחיל במרכז חורב, וזה כיוון שראיתי אותו עובר במרכז זיו (עם נוסעים) וכיוון שבנוה שאנן יש שכונה חרדית.

הכוונה לאתר 'אוטובוסים'

גם האתר הזה לא מושלם
מצאתי בו את 970 ו-982 אבל לא מצאתי את 972 ו-980 כמו כן לא נראה לי שהקו מסתיים\מתחיל במרכז חורב, וזה כיוון שראיתי אותו עובר במרכז זיו (עם נוסעים) וכיוון שבנוה שאנן יש שכונה חרדית.
הכוונה לאתר 'אוטובוסים'

cmr

New member
קוים מירושלים

קווים 970, 972 של אגד
אני מבין שהקווים האלה יוצאים מצפון ירושלים (972) ומבני ברק (970)ועולים לנוה שאנן בחיפה (וכן נוסעים בכיוון ההפוך). אין עליהם מידע באינטרנט והם לא מופיעים בשלטי התחנות בדרך כלל, ולכן יש לי מספר שאלות לגביהם: 1) היכן יש להם תחנות בנוה שאנן בחיפה? 2) היכן יש להם תחנות בדרך? 3) היכן התחנה הסופית של קו 970 (יחד עם 980, 998) בבני ברק? 4) באיזה ימים ובאיזה תדירות הם פועלים?
קוים מירושלים
קו 972 מירושלים עתירות מדע לשכונת ויזניץ בחיפה קו 970 מבני ברק לשכונת ויזניץ קיימת חלופה לקוים הנ"ל דרך נוןה שאנן קו 982 מירושלים עתירות מדע לצפת קו 980 מבני ברק לצפת. קו 999 מירושלים לקרית אתא דרך רכסים קו **8 מבני ברק לקריתץ אתא דרך רכסים. לוחות זמנים של הקוים מירושלים ולירושלים ניתן למצוא באתר של אגד יש לציין בחלוןהחיפוש מוצא ירושלים עתירות מדע ויעד בהתאם לרצוי. הקוים מירושלים נוסעים דרך כביש 6 כרגע עד מחלף קסם. בקרוב יוארך לחלק מהקוים המסלול עד איזור נתניה ואיזור ברקאי.

איליה.

New member
האם גם קו 940

קוים מירושלים
קו 972 מירושלים עתירות מדע לשכונת ויזניץ בחיפה קו 970 מבני ברק לשכונת ויזניץ קיימת חלופה לקוים הנ"ל דרך נוןה שאנן קו 982 מירושלים עתירות מדע לצפת קו 980 מבני ברק לצפת. קו 999 מירושלים לקרית אתא דרך רכסים קו **8 מבני ברק לקריתץ אתא דרך רכסים. לוחות זמנים של הקוים מירושלים ולירושלים ניתן למצוא באתר של אגד יש לציין בחלוןהחיפוש מוצא ירושלים עתירות מדע ויעד בהתאם לרצוי. הקוים מירושלים נוסעים דרך כביש 6 כרגע עד מחלף קסם. בקרוב יוארך לחלק מהקוים המסלול עד איזור נתניה ואיזור ברקאי.
האם גם קו 940
נוסע בכביש 6?

מצב
הנושא נעול.
למעלה