קובץ עם סיומת gz

zvivered

New member
קובץ עם סיומת gz

האם קובץ עם סיומת gz הוא אופייני ללימוקס ? הורדתי אפליקציה שאמורה לרוץ על לינוקס. הקובץ הוא עם סיומת gz. איך פותחים את זה ? תודה, צביקה.

ezaton

New member
סיומת gz אומרת שזה קובץ דחוס

כלומר, זיפ. כדי לפתוח אותו, אתה יכול לעשות אחד משני דברים. אם הסיומת שלו היא tar.gz, עליך לכתוב _tar xvzf _file . אם הקובץ לא כולל את המילה tar בשמו, עליך לכתוב _gzip -d _file . מקווה שזה עוזר.

ezaton

New member
לא ידעתי שיש winzip ללינוקס.

winzip אמור להיות מסוגל לפתוח את זה. מצד שני, עקב נדירותו תחת לינוקס, השיטה הידנית עובדת מהר יותר וטוב יותר מלעבור לחלונות רק כדי לפתוח קובץ זיפ, לא?

ezaton

New member
אתה לא חושב שזה קצת overkill?

לקנפג ולהגדיר WINE, בשביל להריץ winzip, כאשר יש לך כל מה שאתה רוצה בלינוקס?

beitar

New member
אאוצ' .....

אני מסכים לחלוטין עם העז... להשתמש ב WINE בשביל לפתוח זיפ? אין שום סיבה טובה לעשות את זה.

voguemaster

New member
בטח שיש

הסיבות הן כאלו: 1. לא צריך לקנפג את WINE בכלל! מתקינים מ-RPM ומריצים WINZIP וזה פועל יופי. 2. אין שום תוכנית ZIP גרפית טובה ללינוקס. פשוט אין. ואלו שיש לא תומכות במשהו בסיסי כמו סיסמא! אני מדבר על GnomeZIP לדוגמא. אפילו ה-ARK (או ה-Archiver) שמקושר ל-KDE לא תומך בזה.

beitar

New member
לא שכנעת אותי.

1. צריך להתקין את ה RPM כאן אני מסכים, ואני אף מניח ש WINE מותקן ועובד. 2. כדי להריץ את WINZIP צריך להכנס לקונסול ולהריץ wine /path/to/winzip או להגדיר את winzip בשולחן העבודה מבחינת שיוך הקבצים. שני האפשרויות די מסורבלות וכבר יותר פשוט, ובוודאי הרבה יותר מהיר ויציב לעבוד עם שורת הפקודה.

voguemaster

New member
אמממ

או לקבוע שיוך בקונקי לקבצי ZIP וכד' אל ה-EXE של WINZIP ולהריץ עם WINE. פשוט, עושים את זה פעם אחת ואח"כ כל פעם נוספת תהיה הרבה יותר מהירה מכל כלי CLI שהוא.

beitar

New member
?

ממתי הפעלת תוכנה גרפית, ועוד מבוססת wine היא יותר מהירה מניווט פשוט ב CLI ? כן, אם אתה מסייר במערכת שלך עם סייר גרפי (קונקי) אז אולי זה יותר "קל" לא להכנס ל cli ולבצע את הפעולה עצמה,אבל עדיין, זה הרבה יותר איטי לעבוד עם מערכת גרפית הן לסיור והן זמן ההפעלה של היישום. כשמדובר ביישום מבוסס wine שאז זה בכלל איטי הרבה יותר, לפחות בהפעלה הראשונית שהוא מבצע איזה קלקולציה של נושא הפונטים נדמה לי.

voguemaster

New member
סליחה שניה

בוא נעזוב רגע את WINZIP. בוא נדבר על Archiver אוקיי ? שייכת אותו לקבצי ZIP בקונקי כך שדאבל קליק פותח קובץ. עכשיו, אתה בא להגיד לי עם האמת המוחלטת שלך ושל עז שלסייר ב-CLI זה יותר מהר מאשר בסייר גרפי ? תגיד, על מי אתה בא לעבוד ? בתור אדם שמקליד מהר אני אומר לך שאתה חי בחלום. מלבד זאת, אם עשית טעות בהקלדת שם המחיצה שאתה מסייר אליה, זה מעכב אותך יותר. ואח"כ אתה עוד צריך לרשום את הפקודה ושם הקובץ. נו בחייכם אנשים.... עם כל הכבוד לכוח שה-CLI נותן למשתמש לינוקס, אתה לא יכול להשוות את הנוחות שבממשק גרפי.

beitar

New member
ברור שהסיור בממשק טקסט מהיר

הרבה יותר. אני אומר את זה על סמך נסיון לא מחשבות, נאלצתי לעבור לחלונות כמה פעמים בחודש האחרון והכל היה יותר איטי, בגלל שצריך לסייר בממשק גרפי,שהוא איטי ומסורבל יותר. כשמדובר בלינוקס, כשהסייריןם הגרפים בד"כ איטיים יחסית בהשוואה למקובל נניח בחלונות, החסרון גדול עוד יותר. עכשיו, לצורך העניין נסה למצוא קובץ שנמצא ב /usr/bin מהמערכת הגרפית ונסה למצוא אותו ב CLI אותו דבר גם בחלונות - נסה לחפש קובץ ב /WINDOWS/SYSTEM מ CLI של לינוקס או מהמשק הגרפי הן של לינוקס והן של חלונות. תחזור אליי עם תשובות טוב? ככל שיש יותר קבצים ויותר תקיות, ככה ה CLI מהיר הרבה יותר. זו עובדה.

voguemaster

New member
המממ

אתה מדבר על חיפוש או על סיור לקובץ TGZ שיש לך במחיצה כלשהי ? ובכל מקרה, מה הבעיה לחפש בממשק גרפי ? אני יודע שלפחות ה-search שיש לך ב-EXPLORER הוא אחלה של דבר. נכון, הוא לא תומך ב-REGEXP אבל כמה אתה באמת משתמש בזה ביום יום ?

beitar

New member
נו... מה יהיה....

אני אסביר שוב: נניח ויש לי תקיה עם 300 שירי mp3 (סביר מאוד כיום) מחולקת ל 30 תקיות ובכל תקיה יש עשרות שירים (אלבומים שלמים). עכשיו, הורדתי שיר מסויים ב zip. מה יותר פשוט לפתיחת ה zip: 1. לסייר ולחפש בין מיליוני הקבצים איפה התקיה שלו יושבת, ולמצוא את ה zip הבודד בין רשימה ענקית של עשרות קבצים (לפעמים יש גם מספר קבצי zip וזה בכלל מסבך את החיים). 2. לסייר לי בנוחות בקונסול,תוך העזרת ב tab לפתיחת הקובץ, אין לי ספק מה מהיר יותר. יש עוד המון דוגמאות לאין קונסול נוח בהרבה לסיור בקבצים,פשוט אחרי שמתרגלים אל זה, כבר לא רוצים לסייר גרפית (זה פשוט הרבה יותר איטי). לגואי יתרונות משלו - אני למשל לא רואה את עצמי גולש עם lynx, אבל לסייר במערכת, לעבור מול ftp ועוד לא מעט דברים (גם להורדות במקרים רבים), רק קונסול נותן מקסימום מהירות ויעילות. ככל שיש לך יותר קבצים במחשב הניווט בקונסול הופך ליותר הגיוני, מהיר ושפוי.

beitar

New member
כמובן שלא יכול מתמטית ליהיות מצב

של עשרות שירים בכל תקיה כשמדובר ב 30 תקיות עם 300 קבצים... היה מי שהעיר לי על זה, ובצדק
אני מניח שהרעיון הובן כמובן.

והנה אפשרות נוספת ...

פתח 2 חלונות של קונקי, ואל תשתמש בextract, אלא גרור והדבק. כדי לעבור לתיקיה הרצויה, כתוב את הנתיב אליה בשורת הכתובת של הקונקי. (המהדרים יפתחו גם חלון מסוף תחתיו, כדי לקבל את הטוב משני העולמות).

ezaton

New member
יש אפשרות לבצע unzip ו zip

לקבצים עם סיסמא. אולי לא ב GUI, אבל ממתי זאת חובה?

למעלה