קובה צמחוני (איצ´ קפטה)

  • פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
קובה צמחוני (איצ´ קפטה)

מתכון שהתקבל היום בדואל' מאתר פפריקה של צחי בוקששתר קובה צמחוני (איצ´ קפטה) המרכיבים: 1/2 קילו בורגול דק נקי 600 גרם עגבניות קצוצות לקוביות 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 גמבה אדומה קצוצה 1 פלפל חריף (אופציונלי) 1/2 כוס שמן לטיגון 1/4 כוס שמן זית כף רסק עגבניות 2 כפות תרכיז רימונים כוס פטרוזיליה קצוצה חבילת בצל ירוק קצוץ מלח פלפל שחור כמון פפריקה מתוקה להגשה: 1 עגבנייה 1 מלפפון 4 שיני שום קמצוץ נענע יבשה ¼ לימון מים קרח הכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף וממשיכים לטגן עם הבצל 5 דקות. לאותה המחבת מצרפים את העגבניות וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש קטנה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. לאחר מכן, מורידים מהאש ומקררים למשך כ-10 דקות. מתבלים את הבורגול בכמון, מלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את העגבניות ומערבבים. משהים עד שהבורגול יתרכך מעט ויתקרר, וסיפים את תרכיז הרימונים, הבצל הירוק והפטרוזיליה, לשים היטב עם הידיים ויוצרים קציצות בצורת קבב. קוצצים את העגבנייה, המלפפון, השום והנענע היבשה. מעבירים את הירקות לקערה, יוצקים את המים הקרים והלימון ומכסים בקוביות קרח. מגישים את הקובות בליווי הסלט.
 
למעלה