קובה מטוגנת - ייעוץ לאחר מעשה.

קובה מטוגנת - ייעוץ לאחר מעשה.

הכנתי קובה מטוגנת.
יצאו קשים מאוד.

האם זה בגלל שהשתמשתי בבורגול גס?..
גם הטיגון היה ארוך מ-א-ו-ד עד שהפכו חומים...למה?

אשמח להארות.
 
השרתי אותו כחצי שעה...

אח"כ סיננתי אותו.
כמו כן, הוספתי לו ככוס וחצי קמח וחצי כוס סולת...

מה עשיתי לא נכון??
 
למה סיננת אותו ???

אני עושה עם בורגול עדין מכסה אותו עם מיים רתוחים מערבבת הייטב ומניחה לו שעה (..חצי שעה גם מספיק אם הבורגול שתה את כול המיים...)לא צריך להשאר נוזלים......אני מוסיפה לשתיי כוסות בורגול רק חצי כוס קמח ..או סולת לא את שנייהם ביחד...ושוב מערבבת ואם זה לא רך מוסיפה מיים חמים רתוחים...מוסיפה מעט שמן זית מלח ופלפל שחור וזהו ..מניחה לו לנוח מעט.........
 
לפי דברייך עשיתי 2 טעויות...?

הראשונה שהשתמשתי בבורגול גס? זה נראה יותר כמו מלח גס מבחינת גודל הגרגירים....
והטעות השניה שהייתי צריכה לתת לבורגול ל"שתות" את כל המים ולא לסנן?

האם בכלל אפשר לעשות קובה מטוגנת עם בורגול גס?

אשמח לתשובות....
 

salo22

New member
נשמע מאוד יבש

גם הייתי משרה הבורגול ליותר זמן וגם מוריד הקמחים כמו שציינו, תלוי בכמות כמובן.
 

yair_bar

New member
מנהל
מעניין - זו שאלה שחוזרת על עצמה הרבה מאד

במשך השנים.

אולי המתכונים שמסתובבים באינטרנט חסרים הוראות הכנה מדוייקות
 
אולי מישהו "ירים את הכפפה" ובטוב ליבו יכתוב

לנו מתכון נכון...

הלוואי. מתה להצליח להכין קובות מטוגנות, כפי שאני זוכרת אותם...רכות וטעימות...
 

חנהפ

Active member
הנה לך סדנת קובה מ
הקובות -פנינה המקורית

 

shron17

New member
והנה המתכון במלואו,,,

וזאת לאחר שצרפתי מקודם את הקישור לתמונה,
(לקובה של דנה)

המרכיבים : (6 מנות):

לבצק:
500 גרם בורגול יבש
500 גרם סולת
4\3 כוס מים
חצי כפית מלח

למלית:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
חבילת פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל
כפית מחוקה פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום

לרוטב:
מעט שמן
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
4 כוסות מים
1 קופסת רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה
כפית מחוקה מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
מעט כמון
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות גסות
2 גבעולי כרפס (סלרי) קצוצים (עם העלים)
מיץ מחצי לימון
כף מחוקה קורנפלור

אופן ההכנה:
1. משרים את הבורגול בקערה עם מים למשך 20 דקות.
2. בינתיים מכינים את המלית:
מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל להזהבה.
3. מוסיפים את הבשר וכשהוא משחים מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה.
כשהבשר מבושל מכבים את האש ומניחים בצד.
4. מסננים את הבורגול מהמים ומניחים בקערה יחד עם הסולת והמלח. את המים מוסיפים בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק לא יבש מדי ולא רטוב מדי.
אם הבצק יבש אפשר להוסיף עוד קצת מים. (כדאי מאוד להוסיף).
מניחים את הבצק בצד למשך 10 דקות.

5. להכנת הרוטב:
מטגנים בצל במעט שמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
6. אחרי דקה של טיגון מוסיפים מים, רסק עגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה עד להכנסת הקובות.
7. מרתיחים סיר עם הרבה מים,
לוקחים חתיכות בצק, פותחים ביד לפיתה קטנה ומניחים באמצע את המילוי, סוגרים ומגלגלים לקובה.
8. שולקים את הקובות במים הרותחים שלוש-ארבע דקות ,
ומעבירים לסיר עם הרוטב יחד עם קוביות הדלעת.
9. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית. מבשלים כחצי שעה עד שהקובות רכות וכתומות.
10. לוקחים מעט מין הרוטב לקערה קטנה ומערבבים לתוכו קורנפלור עד שאין גושים. מחזירים את הרוטב עם הקורנפלור לסיר יחד עם הלימון והכרפס (סלרי). מערבבים ומבשלים עוד חמש דקות.
11. להגשה:
מניחים בצלחת עמוקה 2-3 קובות, קוביות דלעת והרבה רוטב.
אפשר לקשט בעלי -פטרוזיליה ולהגיש עם רבע לימון.
 
תודה! תודה! ושוב תודה.

זהו מתכון לקובה במרק. אותה הכנתי בעבר ויצא מצויין.

הפוסט שלי והבעיה שלי היתה בקשר לקובה מטוגנת.

בכל מקרה שוב תודה על המאמץ!
 

NTHR109

New member
בוקר טוב.בבקשה

בוקר טוב.

א. כן להשרות את הבורגול למשך שעה או שעה וחצי.
ב. לסנן את הבורגול כמה שאפשר.
ג. יש המוסיפים קמח ויש כאלה המוסיפים זולת.אני מוסיף קמח רגיל.
ד. בעיקרון אני לוקח חצי בורגול גס וחצי דק.
ה. הכמות 500 גרם משני הסוגים .
ו . הבורגול בעיקרון היא חיטה בשלה ומיובשת,לא צריכה טיגון קצר עד הזהבה.
לאחר השריה אני מניח בקערה ומוסף 2 כפות קמח רגיל ומעט מלח ולש את הכל יחד ,עם צריך להוסיף מעט מים אז אני מוסיף.
נותן לבצק לנוח כמחצית השעה .
לש שוב את הבצק שלא יהיה קשה אל בינוני וקל לעיבוד.
לאחר זה קורץ מעט ומגלגל ובעזרת שני הידים משטיח את הבצק (אני מניח את המילית במסננת ומתחת קערה שהונזלים יטפטפו )
לוקח כפית מילית ומניח במרכז וסוגר (בשלב זה טובל הידים במים מעט) ומכין כדור ומניח על מגש וככה מכין הכל.
מחם בסיר שטוח כוס שמן ומביא לרתיחה ומוריד את הלהבה לחצי.
שוב מרטיב את הידים ולוקח כדור ושוב מגלגל ומשטיח את הכדור ושם בשמן עד הזהבה משני הצדדים.
מוציא ומניח על ניר סופג או מסננת.
בעיקרון אני מכין מילית מבצל ופטריות .
לזכור שהמילית תהיה כמה שפחות נוזלים.
אני מכין אותם שטוחים ואליפסי .
עם הכדור נסדק לאחר טיגון אחד יש לעשות ששכבת הבורגול תהיה עבה יותר ,איך לא עבה מידי.
לבריאות
מאיר כרמיאל
 
תודה לכל המגיבים!

אני קראתי את כל התגובות.

לא הבנתי בסופו של עניין מה היתה בעצם הבעיה אצלי ולמה הם יצאו קשים כל כך ולמה זמן הטיגון היה ארוך כל- כך.

האם זה בגלל שהשתמשתי בבורגול גס?
 

Rebeccan

New member
למה לא הצליח לך?

א. לא כתבת מתכון מלא ודרך הכנה. איך נדע בדיוק?

ב. יש הבדלים בספיגת המים בתנאים שונים

ג. יש הבדל בין עיבוד כזה או אחר....

ד. טמפ' הטיגון, ההכנה לפני הטיגון ועוד.
 
הנה פירוט מלא למעשיותיי..


א. חצי קילו בורגול גס
ב. השרתי במים כחצי שעה וסיננתי
ג. לשתי בידיים בתוספת 2 כוסות קמח + כוס סולת ומים...עד שנוצר בצק לא דביק אך גמיש
ד. השמן היה עמוק ורותח.

מקווה שזה מסביר היטב. אשמח לתגובות
 
למעלה