קהל, מה זה קהל?

yairal7

New member
קהל, מה זה קהל?

בית"ר ירושלים סיימה בתיקו 2 נגד הפועל עכו במשחק שנערך אל מול 2,000 צופים באצטדיון.

נסו שניה להתנתק מהשנאה או האהבה שלכם לבית"ר או לקבוצתכם ולהיות אובייקטיבים כמה שניתן.
מכל העסק הזה בין הקהל של בית"ר והבאת המוסלמים יש כמובן את העניין הגדול של הגזענות המכוערת אבל בתוכו גם מסתתר העניין של מה הוא קהל ומה כוחו בקבוצת כדורגל.

די מזמן בפורום קראתי את ifa1111 כותב ששווה לשקול להקים ליגת על מוגדלת אך כזו שתכלול רק קבוצות עם קהל.
קהל זה ההבדל בין כדורגל מקצועני וחובבני וקבוצה בלי קהל אין לה זכות קיום.

מצד אחד אנחנו רואים את ההשפעה האדירה של קהל על קבוצה בהתרסקות של בית"ר, מצד שני האם זה אומר להיכנע ולעשות כל מה שהקהל רוצה כתנאי שימשיך לבוא ולעודד? הרי הקהל רוצה לפטר שני מאמנים בכל עונה, לזרוק חצי מהשחקנים אחרי כל הפסד ולהחליף יו"ר בכל משבר.
איך בכלל מגדירים קהל אוהדים? הרי אנשים שיושבים בבית ומייחלים להפסד של בית"ר ו/או לא יודעים להכיר תודה לאנשים שעשו ועושים כ"כ הרבה למען המועדון רק כי הם לא בעלי אותה השקפת עולם הם אוהדים?

תרבות האהדה בארץ היא להרים את הקבוצה כשטוב ולרסק אותה כשרע. זה משהו שאפשר לשנות אתכם? אם למישהו יש בכלל איזושהי השערה איך ולמה דווקא אצלנו זה ככה.

וכמובן שכל המחאה הזאת וזה שבקושי באים אוהדים זו איזושהי רכיבה על הגל וניצול של החוסר הצלחה. הרי אם למרות הכל בית"ר הייתה ממשיכה בתנופה שלה והייתה משתתפת במאבקי הצמרת או מגיעה לחצי גמר גביע המדינה הרי שמספר האוהדים היה רב בדיוק כמו שבשנים עברו.
אתם חושבים שיש קהל בארץ שאצלו זה היה אחרת? אביע עמדה ואומר שלדעתי אצל כל הקהלים בארץ בעניין זה בדיוק אותו דבר.
 

itzikon5352106

New member
הקהל בארץ זה קהל של הצלחות

כשהקבוצה במומנטום טוב,הם באים בהמוניהם אבל כשלקבוצה הולך רע במקום לעודד ולתמוך הם באים ומקללים.רוני לוי לקח עם מכבי חיפה 3 אליפויות,ואז הגיע הכסף הגדול של גאידמק חיפה איבדה את התואר והקהל קילל אותו וזרק עליו מוטות,אותו דבר קרה לאלישע לוי במכבי חיפה.

אוהדי ליברפול כבר שנים לא זוכים באליפות אנגליה ומסיימים את העונה כבר בדצמבר-ינואר אבל הם תמיד שרים ומעודדים,אצלנו בארץ מכבי ת''א מביאה עכשיו קהל רב אבל כשלא יילך לה והיא תהיה בתקופה רעה הקהל יתמעט.

פה בארץ באים לקלל לא לעודד,זה מה שמעניין את האוהדים.
 

somone141

New member
ספציפית לגבי בית"ר

אפשר לא לאהוב את לה פמיליה והגרעין המעודד, אבל אי אפשר שלא להעריך את ההשקעה האדירה שלהם, האהבה והאהדה הגדולה לבית"ר.

היה שלט שנכתב בו 'מה אתם בלעדינו'.
עם עובדות קשה להתווכח.
 

ifa1111

New member
רבע עונה זה עובדות?

לה פמיליה זה הסרטן של בית"ר ירושלים.
כל הכבוד על העידוד והתמיכה גם במשחקי החוץ שלא יובן אחרת, אבל ביחס למחיר שצריך לשלם כהיותם חלק מהאוהדים זה לא שווה את זה.

האנשים האלה חושבים שבכמה שירי עידוד הם קונים את הקבוצה.
בואו ניתן לזמן לשפוט את המציאות, אני בטוח שבלי לה פמיליה, אם נמצא תקציב לעונות הבאות שיאפשר המשכיות נראה את בית"ר מצליחה.

מקליים את דריו, הרוש, קורנפיין, טלסניקוב וגאידמק כל המשחק.
זה כאילו הקהל של היריבה יושב לך בתוך היציע. זה לא בדיוק בלעדיהם זה נגדם אם כבר.
 

ifa1111

New member
משל העם

פגשתי היום באיציק קורנפיין, ככה במקרה בצומת פת.
ציטטתי לו שני ראשי ממשלה:
"אינני יודע מה העם רוצה, אך אני סבור, כך אני חושב שאני יודע מה נחוץ לעם".
"האמת הינה ערך מוחלט. אין אי זקוקה לאישורים של אלה המורדים בה".
 
למעלה