קב"ן

alessandro

New member
קב"ן ../images/Emo12.gif

אני חייל כבר שנתיים, משרת בשירות קרבי. בשנה האחרונה אני חש מצוקות רבות, ותיסכול נפשי עצום. אני שוקל זה זמן רק לבקש תור אצל הקב"ן, אך אני מודע לכך שרוב המצוקות שלי נובעות דווקא מהחיים האזרחיים, ולא מהשירות הצבאי ! להיפך- אולי השירות הצבאי דווקא עוזר לי להדחיק ולשכוח חלק מהבעיות בעזרת כל החבר´ה והצחוקים שיש... השאלה היא האם במצב כזה כדאי לפנות לקב"ן שלפי הבנתי אמור לעזור לחיילים שיש להם בעיות עם המסגרת הצבאית ולכן ניגשים אליו במטרה להוריד פרופיל\ להשתחחר מהצבא, שזה כלל לא המיקרה שלי.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
היי אלסנדרו

ראשית, אנחנו מצטערים שיש לך מועקות ומצוקות. נקווה שתתמודד בהצלחה עם המצב, עם או בלי עזרה מקצועית. לגבי השאלה שלך: תפקידו של הקב"ן לעזור לחיילים במצוקה נפשית, לא משנה מקור המצוקה, ולאו דווקא לצורך הורדת פרופיל. לכן, אנחנו ממליצים שתפנה אל הקב"ן לשיחה. במקרה הצורך, הוא יפנה אותך לפסיכולוג או לפסיכיאטר.

תגובה

המשאב החשוב הצבא הינו המשאב האנושי דוגרי בלי החיילים הצבא לא יכול להתקיים מטרת הקבן היא לא רק להשיג פרופיל 21 או להשתחרר מהצבא אתה יכול לפנות לקבן אפילו סתם כדי לדבר על משהו שמטריד אותך לא משנה אם המקור הוא משהו מהצבא או משהו מהחיים האזרחיים שלך מקווה שיהיה לך יותר טוב. עינב.

kaban

New member
קבן

רבים הם החיילים העוברים משברים כל שהם בזמן השירות שאינם קשורים לצבא, אין להצטער על כך היות ומשברים הם חלק ממעגל החיים וצריך ללמוד להתמודד איתם. יש כאלו שעושים זאת לבד, יש כאלו שלא מתמודדים היטב אבל ינסו להדחיק את קיומו של המשבר ולא לבקש כל עזרה. החכמים מבין אלו שעוברים משבר יפנו לעזרה מקצועית וכך גם ילמדו להכיר בעצמם דברים שלא ידעו קודם. אני שירתתי כקבן לחיילים ביחידות לוחמות מספר שנים, רוב הפונים אלי היו חיילים עם קשיים או מצוקות וחלקם כלל לא היו קשורים ישירות לצבא, הם קיבלו טיפול על ידי במסגרת הצבא (לפעמים אפילו ביחידה בה הם שירתו) ללא כל השפעה שלי על שירותם הצבאי או על האזרחות וללא כל שינוי בפרופיל. חלקם אף נהיו קצינים. כל עוד לא מדובר בליקוי נפשי חמור - ובסה"כ אם אתה סבור שזה משבר ותרצה לקבל טיפול אני מניח כי לא תהיה השפעה על הפרופיל שלך. אם אתה רוצה לדעת קצת יותר אני מציע לך בכך מקרה להפגש עם קבן היחידה, לא לחשוף אולי את כל הבעיה ולראות איך נוצר הקשר הראשוני. תרגיש טוב

למעלה