קבלת שכר ללא חשבון בנק

מצב
הנושא נעול.

omergin

New member
קבלת שכר ללא חשבון בנק

קבלת שכר ללא חשבון בנק
שלום, אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה (אם לא, אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים): אין לי ואני לא מעוניין לפתוח חשבון בנק. אני עובד של מועצה מקומית באזור המרכז. נאמר לי כי הדרך היחידה בה אוכל לקבל משכורת היא לקבל בצ'ק להפקדה בלבד (צ'ק עם סימן קרוס- // עליו). המעסיק שלי אמר לי שפשוט אין דרך אחרת לתת משכורת, מפני שמדובר במועצה מקומית, ואם אמצא אחת- הוא ישמח לעזור לי. אשמח אם יש לכם רעיונות בשבילי, תודה.

פרילנסר

New member
אין בעיה עם ה"קרוס". "למוטב בלבד" -

קבלת שכר ללא חשבון בנק
שלום, אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום הזה (אם לא, אשמח אם תפנו אותי לפורום המתאים): אין לי ואני לא מעוניין לפתוח חשבון בנק. אני עובד של מועצה מקומית באזור המרכז. נאמר לי כי הדרך היחידה בה אוכל לקבל משכורת היא לקבל בצ'ק להפקדה בלבד (צ'ק עם סימן קרוס- // עליו). המעסיק שלי אמר לי שפשוט אין דרך אחרת לתת משכורת, מפני שמדובר במועצה מקומית, ואם אמצא אחת- הוא ישמח לעזור לי. אשמח אם יש לכם רעיונות בשבילי, תודה.
אין בעיה עם ה"קרוס". "למוטב בלבד" -
זו הבעיה. אם אין לך "למוטב בלבד" על השיק - תסב אותו למישהו שאתה סומך עליו, הוא יפקיד אותו בחשבונו ואתה תקבל ממנו מזומן. אבל אם התכוונת לשיק "למוטב בלבד" אם שמך עליו - אין לך פתרון.

Che guevera

New member
גופים ציבוריים לא

קבלת שכר ללא חשבון בנק
גופים ציבוריים לא
ערוכים למתן שכר בהמחאה ללא קרוס

אתה יכולדרוש מזומן.

קבלת שכר ללא חשבון בנק
אתה יכולדרוש מזומן.
תראה את סעיף 2(א) בחוק הגנת השכר: "שכר עבודה ישולם במזומנים, אך מותר שישולם בשיק או בהמחאת דואר, אם דרך תשלום זאת נקבעה בהסכם קיבוצי או בחוזה עבודה או שהעובד הסכים לה בדרך אחרת, ובלבד שהעובד יכול לקבל מהנמשך פרעון השיק או המחאת הדואר במועדים הקבועים בסעיפים 9 עד 14, הכל לפי הענין.".

omergin

New member
תודה, ויש לי כמה שאלות

אתה יכולדרוש מזומן.
תראה את סעיף 2(א) בחוק הגנת השכר: "שכר עבודה ישולם במזומנים, אך מותר שישולם בשיק או בהמחאת דואר, אם דרך תשלום זאת נקבעה בהסכם קיבוצי או בחוזה עבודה או שהעובד הסכים לה בדרך אחרת, ובלבד שהעובד יכול לקבל מהנמשך פרעון השיק או המחאת הדואר במועדים הקבועים בסעיפים 9 עד 14, הכל לפי הענין.".
תודה, ויש לי כמה שאלות
1. איך אני יודע אם נחתם "הסכם קיבוצי" או לא? אתה מתכוון להסכם שנחתם בין כל עובדי המועצה למועצה, או למשהו אחר (אני לא ממש מבין במונחים)? 2. "או שהעובד הסכים לה" - לא הסכמתי לא לקבל במזומן בשום שלב. האם זה הכרחי? 3. כתוב "ובלבד שהעובד יכול לקבל מהנמשך פרעון השיק". מי זה 'הנמשך'? 4. אני לא יכול לפרוע את הצ'ק כי אין לי חשבון בנק ואני לא רוצה לפתוח אחד. האם זה נחשב? 5. מהם "המועדים הקבועים הרשומים בסעיפים 9 עד 14"? האם הם רלוונטים לענייני? 6. ואחרי כל זה, אם לפי החוק אני באמת זכאי לקבל מזומן, מה אתה מציע לי לעשות?

שיר ורד

New member
אין הרבה סיכוי שתצליח לקבל שכר

קבלת שכר ללא חשבון בנק
אין הרבה סיכוי שתצליח לקבל שכר
במזומן מרשות מקומית. נוהלי העבודה במקומות ציבוריים מחייבים העברת השכר ישירות לחשבון בנק של העובד, או באמצעות צק על שם העובד, וזאת כדי למנוע כל מיני שחיתויות , שניתן לעשות במקרה של תשלום במזומן. אני מעריך שהם יעדיפו לותר על עבודתך ולא לשלם במזומן.

מצב
הנושא נעול.
למעלה