קבלת דרכון ספרדי לילד מעל גיל 18

AREL60

New member
קבלת דרכון ספרדי לילד מעל גיל 18

אני נמצאת בשלב אחרון של קבלת דרכון ספרדי ואמורה לקבל זימון לשגרירות ספרד בתל-אביב בשבועיים הקרובים לשם מסירת מסמכים מתורגמים, 3 תמונות פספורט וטביעת אצבעות. שאלתי היא, האם בני בן ה-21, יוכל גם הוא לזכות בדרכון ספרדי? אם כן, מה הוא ההליך המדוייק הנדרש לשם כך? ילדיה של בת-דודי, שהשיגה דרכון ספרדי בשל אותן נסיבות, אשר טרם מלאו להם 18 שנים, נרשמו עם אימם מיד בדרכונה הספרדי. מה אומר החוק לגבי בני שכבר עבר את גיל 18? תודה מראש על התייחסותכם לשאלתי זאת. AREL

בקר12

New member
איני מומחה לנושא אך קראתי את הערך הבא:

http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_nationality_law ממנו שימי לב ל: Those minors born outside Spain that have acquired the Spanish citizenship being children of Spanish nationals that were also born outside Spain, and if the laws of the country in which they live grant them another nationality, will lose the Spanish nationality if they do not declare their will to retain it within three years after their 18th birthday or the date of their emancipation עולה ממנו לכאורה שאם את אזרחית ספרדיה שנולדה מחוץ לספרד אז האזרחות הספרדית של בנך יכולה להישלל ממנו אלא אם כם הוא מצהיר על רצונו בשימור האזרחות עד גיל 21. חשוב להדגיש שערכי וויקפדיה לא תמיד מדוייקים וגם יש בחוקי האזרחות המון המון סייגים ויוצאי דופן מה גם שאיני מכיר כלל את נסיבות ההתאזרחות הספרדית שלך. אולם לאחר שראיתי התייחסות מפורשת לגיל 21 וגם בנך בן 21 שווה באמת לבדוק מה שיותר מהר את הנושא כי חבל להחמיץ. אני הייתי מתחיל בשגרירות הספרדית וגם עם עורך דין מומחה בנושא (אם הנושא חשוב לך)

למעלה