קבלתי מנילה,איך אני יודעת אם מה

עוד שאלה בבקשה על מנילות...

בס"ד מדוע רשום מתחת לכל שאלון לסוגיהם: שאלון 1 שאלון 2 וכו´... מה הפירוש של כל שאלון אם אתם יודעים.... תודה

shirakl

New member
גם אני קיבלתי היום מנילה..

אני בשוק טוטאלי ואין לי מושג מה עושים. אני אשאל כמה שאלות, ואני ממש מקווה שלפחות מישהו אחד כאן יוכל לעזור לי.... אז קודם כל: כשחברה שלי קיבלה מנילה, ראיתי דפים ענקיים כאלה, עם מלא אשכולות תפקידים. אצלי יש בסה"כ 3 קבוצות של אשכולות. ב - 2 מהקבוצות יש 3 אשכולות ובקבוצה השלישית אשכול אחד בלבד... למה קיבלתי מנילה כ"כ קטנה? או שאולי בכלל היה נדמה לי שהמנילה של החברה שלי היתה יותר גדולה? דבר נוסף: איך בוחרים? אני צריכה לבחור 3 עדיפות מתוך קבוצות האשכולות או משהו כזה, ועוד 10 עדיפויות מתוך המקצועות ללא מיון.. לא הבנתי כלום!!! שמישהו יציל אותי בבקשה...

אני רושמת את האשכולות שלי אם את

מבינה בזה אז תגידי לי אם זה שווה משהו קבוצת אשכולות תפקידי פירוד,הדרכה וחינוך א´ קבוצת אשכולות תפקידי פירוד,הדרכה וחינוך ב´ קבוצת אשכולת תפקידי טיפול באנשים קבוצת אשכולות תפקידי התראה ובקרה קבוצת אשכולות תפקידי מבצעים מחשוב ומידע קבוצת אשכולות תפקידי לוגיסטיקה ופקידות זהו!

סבבה,זה ארוך אז תתיחסו לזה ברצינות

תודה תודה תודה א)קבוצת אשכולות תפקידי פיקוד,הדרכה וחינוך א´: אשכול-תפקידי הוראה והדרכה במשרד החינוך: מדריכת קליטת עלייה,מה"ד ושל"ח,סייעת לתלמידים בעלי ליקוי שמיעה,חינוך בלתי פורמלי,חינוך פנימייתי,זהירות בדרכים,פנימיות יום,מדריכה במסלולי טבע,יחידת שפ"עת הדרכת ספורט:מדריכת אימון גופני הוראות והדרכה:מדרכיה בלימודי א"י ומורשתה בקהילה,מדריכה בחינוך פנימייתי,מורה חיילת,מדריכה בידיעת הארץ. ב)קבוצת אשכולות תפקידי פיקוד,הדרכה וחינוך ב´: תפקידים בחיל החינוך::מדריכת נוער בסיס,מדריכת נוער מרחב,משקי"ת הוראה,משקי"ת עלייה,רכזת חווי"ה הדרכה מקצועית:מדריכת חיל חימוש,מדריכת חיל תחזוקה,מדריכת חיל קשר. הדרכת טירונים:מפקדת כיתת טירונים/טירוניות. הדרכת אוכלוסיה אזרחית:מדריכת אוכלוסיה לשעת חירום,מדריכת מוזיאון משרד הביטחון,משק"ית קישור לכוחות הזרים. ג)קבוצת אשכולות תפקידי טיפול באנשים: ניהול ואבחון כוח אדם:רכזת מתגייסים תפקידי שיטור ומשמר הגבול:בקרית גבול,חיילת משטרה,שוטרת צבאית,בודקת מעברים. רפואה:רכזת שירותי רפואה,חובשת,שיננית,סייעת רופאת שיניים טיפול באדם:רכזת תנאי שרות,משקי"ת נפגעים,רכזת שיקום,רכזת גיוס וקישור,רכזת מוקדי שירות,רכז כח אדם. טיפול באוכלוסיה אזרחית:חיילת רענון ערכות מגן,רכזת יחידת רכב מגויס,משקית תיאום וקישור,רכזת פניות הציבור. ד)קבוצת אשכולות תפקידי התראה ובקרה: הפעלת מערכות התראה: מפעילת מטע"ד,בקרית ליטה ימית,מוכמ"ת יבשה. הפעלת מערכות קשר ובקרה:צפ"טית,מפעילת מערכות קשר,אלחוטנית,אלחוטנית חוף. ה)קבוצת אשכולות תפקידי מבצעים מחשוב ומידע: תפקידי מבצעים ופיקוח:עובדת תנועות אויריות,מטראולוגית,משק"ית שליטה. תפקידי מודיעין:חיילת מוסד,חיילת שב"כ,מפעילת מירכות לוחמה אלקטרוניות. ו)קבוצת אשכולות תפקידי לוגיסטיקה ופקידות: פקידות:פקידה,חיילת משרד הביטחון,פקידת משרד קשר,מנהלת חשבונות. לוגיסטיקה:בודקת ציוד אלקטרוניקה,משק"ית תחזוקה,מאחזקת צנחנים,סמלת מבצעים,הובלה,עובדת ציוד בטיחות והצלה. ארגון היחידה:תברואנית,מאבטחת מתקנים,פקידת תשלומים,משקית שק"ם,משקית משמעת,נהגת רכב קל.

maayanot

New member
נוני...

קיבלת דברים נחמדים, יש עוד תפקידים שלא הוצעו לך- אבל זה נורמלי שלא קיבלת את כולם (לפי הרשימה אני אפילו יכולה להעריך את הקב"א שלך..) בגלל שלא כולם מקבלים הכל.. אני מציעה לך לשבת עם החוברת ששלחו לך וכמובן עם הפורום הזה לפני שאת מבקשת תפקידים מסויימים (למשל אני ביקשתי עדיפות ראשונה בללא מיון- מש"קית שלישות, ואני מאוד מצטערת). בכל מקרה אם יש לך שאלה, חופשי...

maayanot

New member
אני לא בצבא...

אני מתגייסת שנה הבאה.. אבל אני יכולה לשער שיש לך בערך קב"א 50-51..וזה כי לא קיבלת פארמדיקית (שמקבלים רק בקב"א 52 ומעלה) וקיבלת אשכול של תפקידי חינוך שמקבלים מקב"א 50 ומעלה.

NoaDe

New member
יש לך טעות!

יכול להיות שיש לה קב"א יותר גבוה מ52 ולא שלחו לה תפקיד של פרמדיקית מסיבה אחרת! בכל מקרה מה שבטוח יש לה קב"א מעל 50!

מה זה פרמדיקית??

ולפי מה אתם יודעים שיש לי יותר מ50 בקב"א לפי האשכולות והמקצועות?? אוף אני עדין לא יודעת מה לבחור!

maayanot

New member
פארמדיקית

זה משהו כמו רופא שטח, יש לו יותר סמכויות מאשר חובש אבל פחות מאשר רופא. נוני, בנוגע לקב"א, יכול להיות שאני טועה- אבל אם את רוצה לדעת באופן יותר בטוח כמה יש לך תפעילי מספר פרוטקציות ותבררי.. אני עומדת אחרי הערכה שלי אבל יש סיכויים שאני טועה..

maayanot

New member
אבל לא ביססתי את הערכה שלי רק על זה

שאין או יש לה אפשרות להיות פארמדיקית... זה לפי כל המנילה שלה.. אבל יש סיכויים שאני טועה

שירע

New member
את דווקא צודקת...

אני רואה שאין שם שום מסלול יעודי לקצונה (לא קורסים יעודיים, ולא תפקידים יעודיים [כמו הדרכת יח"ש]) ולא תפקידי מודיעין, מה שאומר שהקב"א שלה נמוך מ52...

ortalgm

New member
זה לא נכון!

הקב"א שלי הוא יותר מ52 וגם המנילה שלי היתה על הפנים ולא היה שם שום מסלול לקצונה יעודית או משהו כזה...

שירע

New member
קצונה יעודית לבנות

זה מ54 אם אני לא טועה, אבל אין לה גם תפקידים יעודיים לקצונה כמו הדרכות מסיומות, לא תפקידים ברפואה (רפואה ממש, לא סייעות), לא מודיעין ולא תפקידי מחשוב וטכנולוגיה...

efratusha

New member
כמה עצות :)

טוב.. אין לי המון פז"מ אבל כחלק מהקורס שלי אני לומדת על כל מיני תפקידים, גם של בנים וגם של בנות.. אז אני אגיד לך את דעתי בתקווה שזה יעזור.. השאלה היא כזאת - קודם כל כמה את רוצה להשקיע מבחינה פיסית בצבא.. אם את ספורטיבית והכל אז נגיד להיות מדריכת אימון גופני או מכית. אם לא בראש שלך ספורט אז כל התפקידי חינוך שקיבלת הם ממש חמודים כל ההדרכת אנשים, טיפול באנשים (רכזת מתגייסים) מדריכה נוער וכל זה.. אבל רצוי שתהני מלעבוד עם אנשים...רכזת ת"ש זה ממש טוב... והתנאים למשל של מדריכת מוזאון הם פשוט פצצה.. גם הדברים ברפואה אמורים מאד לתרום לך שאופן אישי (אם בא לך להיות שיננית שתהיי גדולה.. ומה לא? אז ככה... גם באשכולות הטובים מסתתרים לך כמה תפקידים על הפנים, כמו קש"ג (קישור וגיוס) ורכ"א (רכזות כוח אדם) שפשוט הבנות שבדר"כ בקורסים האלה הן לא משהו.. בלשון המעטה (ואני מתנצלת בפני היוצאות דופן מראש..) אז בקטע הזה נכון שאת צריכה לדרג את כל האשכול ןזה עניין של מזל איזה זימון תקבלי אבל רק לידע כללי.. שתדעי.. יש אשכולות שלמים שלא הייתי מייעצת לך לדרג - לוגיסטיקה וארגון יחידה... הכל שם על הפנים..גם לא מג"ב - חבל עליך.. וגם לא הפעלת מערכות קשר ובקרה כי זה משמרות נוראיות... שיהיה לך המון בהצלחה- ואם יש לך שאלות אני אשמח לעזור :))

dudster

New member
אמת ויציב

אני כרגע עושה קורס לוגיסטיקה, וזה בלאי בריבוע עלבון לאינטילגנציה, תאמיני לי... אל תתקרבי לזה

למעלה