אני עם הדואליטי... כמובן...
שיודע להתנסח בטוב טעם ובלי אימפולסיביות, לטעמי. בכל אופן, מבחינתי, אני רואה המון ילדים שלא מבינים מהם גבולות. אימהות שמתנהגות ברכות לבנותיהן הפרועות, שבמכות, או באלימות פיזית אחרת- תובעות דברים, אתמול בערב, למשל, בבואי לסטודיו שבו אני מלמדת, שבמקרה נמצא ליד בריכה שבה ילדים באים להשתעשע אחרי הצהריים, היו בתוך הסטודיו 5 ילדים משחקים. לקח לי בערך 10 דקות להוציא אותם משם ולפנות לי את הסטודיו (וזו לא פעם ראשונה) פשוט כי הם לא היו מוכנים להבין מילים ברורות כמו: "יש כאן שיעור עכשיו, צאו מכאן", ו"תאספו את הכדורים ותצאו..." והמשיכו לנדנד ולהכנס כל פעם אחרי שהוצאתי אותם, עד שהגיע איזה בחור במדי קרב מגע, וגירש אותם החוצה בצורה אסרטיבית מספיק כדי שהם יבצעו. אני לא אשת חינוך ולא באה ללמד אף אחד כלום. אני בן אדם שרוצה לחיות את חייו באופן נינוח ושלו, בלי להצטרך להתעמת עם גורמים אנטי-סוציאליים. וזה מה שהילדים האלו היו אתמול בערב, עבורי. גורמים אנטי סוציאליים שלא מוכנים להבין גבולות ומגבלות. אגב, בפעם הקודמת הם "דרשו" ממני לדעת מתי מסתיים השיעור, וכשהתשובה שלי לא מצאה חן בעיניהם- ה"מנהיג" אמר לי: "מה, את רוצה לערבב אותי?!" סליחה?! אני חייבת לך משהו? יש לך כאן איזה בסיס לדרישה שלך לתשובה?! אני, גם כילדה, לעולם לא הייתי מתנהגת כך. אני מכירה עוד ילדים, שלעולם לא היו מתנהגים כך. בעיני, זו לא התנהגות שמתאימה למי שאמור להשתלב בחברה. אולי להורים של ה"מנהיג" ולמורים שלו נדמה שהם יכולים ללטף לו את הראש ולצחוק ממשוגותיו, כי הוא חמוד ומתוק בשטויות שלו, ובשובבות שלו, אבל האמת היא שזה גורם להפרעה רצינית לאנשים זרים, שבסה"כ רוצים לנהל את חייהם בשקט... לבסוף, יש לי שני אחים נשואים, לכל אחד יש ילדים. לאחי הגדול 2 בנות (אלו שדואליטי דיבר עליהן בתגובתו...), לשני בן ובת באותו הגיל בערך של הבנות של אחי הגדול, ועוד תינוק קטן. כל הילדים מתוקים ואהובים עלי, ועדיין, ברור מאד איזה מהילדים מקבל חינוך "מודע", "מכוון" אפילו "מחושב", ואיזה מהם מקבל חינוך "רגשי"... 2 האימהות בבית, אגב, מקדישות ימיהן לחינוך, כך שאי אפשר לומר שזוג ילדים אחד מקבל יותר זמן הורים מהשני... שתי האימהות דוגלות בחינוך בלי אלימות, והן רכות, מחבקות, אוהבות. אבל איכשהו, זוג אחד הוא תלותי, תובעני, מפונק ומתפנק, דורש ומקבל, ואילו הזוג השני חברותי, בטוח בעצמו (נכון, קצת פחדני כי האם פחדנית... מכלבים, רעשים וכל מיני כאלו...) ומשתף פעולה. ברור שגם בזוג השני יש "חריגות" ו"השתובבויות", בד"כ הן מסתיימות בבקשה שהן יסתיימו, ונדרשת עייפות מאד רצינית כדי להביא את הילדים האלו לכדי בכיינות או אי נעימות. הזוג הראשון, לעומת זאת... נו, הילדה הקטנה היא בלתי נסבלת בעיני, והגדולה בלתי נסבלת בעיני דואליטי
זה אומר הכל, לא?! אז כן, אולי יש חינוך רך שמקנה גבולות, אבל נראה לי שבמצבים מסוימים, בעיקר כשהילד כבר לא תינוק- עדיף להציב גבולות בצורה חד משמעית מאשר לאפשר טעות. אגב, פעם אבא שלי ראה את בנו של הרב שלו, ילד בן 9, מתחצף לאביו, הרב, שכל הקהילה כל כך מכבדת. אבא שלי שאל אותו למה הוא נותן לו לדבר אליו כך. הרב ענה: "הוא רק ילד, ככה זה, הם משתובבים... כשיגיע לגיל אחנך אותו" אבא שלי השיב לו: "כבר איחרת." תכלס.