קבלו אנלוגיה בסגנון שונה.

Pearle River

New member
קבלו אנלוגיה בסגנון שונה.

נתקלתי באנלוגיה החמודה הזאת, שלא חושב שייתכן שתהיה כזאת בבחינה, אבל יש בה משהו חמוד. הרים : אייל 1. עמק:עז 2. מזמרה:חנית 3. גבעות:בן-צאן 4. פסח:סוכות * מי שמכיר, אנא לא לפרסם תשובה * חג שמח ושבוע שקט.

Pearle River

New member
לא מסובכת, חמודה :)

מחר אני אגלה את התשובה ... אני רק יכול להגיד: תחשבו יצירתי. (לא סתם אמרתי חמודה, כי גאון גדול לא יפתור אותה, הלוגיקה לא משחקת חלק מג'ורי כאן). בהצלחה . . . אני אאשר תשובה רק אם התשובה נכונה + משפט הקשר נכון (ואם הוא נכון, אז אין בעייה לפתור את זה). לילה טוב.

tuluse

New member
דווקא חשבתי...

התשובה היא 1 אייל חי בהרים והעז חיה בעמק... אני לא באמת יודעת אם זה נכון שכל אחד מהם חי איפה שציינתי...חיחי...סתם ניחוש :)

Pearle River

New member
אף אחד לא התקרב לכיוון.

רמז: אחת מהמילים שמופיעות בתשובה (אחת מהמילים באנלוגיות) יכולה לשמש רמז לפיתרון.

מישי24

New member
תהיתי אם לכתוב ת'תשובה בנושא...

"ההרים רקדו כאילים, גבעות כבני צאן". מתוך אחד מפרקי התהילים שאומרים בהלל. התשובה היא 3.

Rapid Fire

New member
אני מכיר את זה,

אבל בחיים לא הייתי חושב על זה באמצע הבחינה

Pearle River

New member
הבחינה בודקת הגיון ומחשבה ...

לא בודקת ידע ובקיאות. אומנם זוהי הפעם הראשונה שאני נגש ואני לא יודע מה מצפה לי, אבל אני מכיר אדם שגם הוציא 800. אם אתה חכם וקורע את התחת, אין סיבה שלא תצליח.

iritki

New member
אכן אנלוגיה חמודה :)

בייחוד בזכות שידעתי את התשובה דיי מהר ....

shalt5

New member
אולי חמודה אבל לא רלוונטית

עד לפני מספר שנים האנלוגיות התבססו בחלקן על ידע תיאורטי - ספרות היסטוריה, גיאורגפיה, או כמו במקרה הנידון - תנ"ך הקטע בוטל כשהגיעו למסקנה שזה פוגע בנייטרליות של הבחינה (בוקר טוב), והיום האנלוגיות נסמכות אך ורק על הקשרים בין המילים (ליתר דיוק רק על קשרים בין משמעויות המילים - פעם היו גם אנלוגיות כמו "גל : גלגל")

למעלה