צריכה עצה בנושא ימי חופשה ופנסיה

• פותח הנושא rabi5
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

rabi5

New member

שלום, לפני כשבוע שאלתי אך טרם נענתי... חזרתי מחל"ד של 3 חוד' שלפני כן הייתי בשמירת הריון 3 חוד'. אני עובדת 1.8 אצל אותו מעסיק. 1. האם בזמן שמירת הריון וחל"ד נצברים ימי חופשה ומחלה? 2. האם בזמן חל"ד ושמירת ההריון המעביד צריך להמשיך ולהפריש לי לביטוח מנהלים? תודה

בחופשת הלידה - כן.

שלום, לפני כשבוע שאלתי אך טרם נענתי... חזרתי מחל"ד של 3 חוד' שלפני כן הייתי בשמירת הריון 3 חוד'. אני עובדת 1.8 אצל אותו מעסיק. 1. האם בזמן שמירת הריון וחל"ד נצברים ימי חופשה ומחלה? 2. האם בזמן חל"ד ושמירת ההריון המעביד צריך להמשיך ולהפריש לי לביטוח מנהלים? תודה
בחופשת הלידה - כן.
בזמן חופשת הלידה נצברים ימי חופשה ומחלה כמו בזמן עבודה. בזמן שמירת הריון - אני לא יודע. בזמן חופשת הלידה המעביד צריך להמשיך לביטוח מנהלים, אם את ממשיכה להפריש את החלק שלך. בזמן שמירת הריון - אני לא יודע.

rabi5

New member
אז מה קורה בשימרת הריון-מי יודע?

בחופשת הלידה - כן.
בזמן חופשת הלידה נצברים ימי חופשה ומחלה כמו בזמן עבודה. בזמן שמירת הריון - אני לא יודע. בזמן חופשת הלידה המעביד צריך להמשיך לביטוח מנהלים, אם את ממשיכה להפריש את החלק שלך. בזמן שמירת הריון - אני לא יודע.
אז מה קורה בשימרת הריון-מי יודע?

שיר ורד

New member
בזמן שמירת הריון

בחופשת הלידה - כן.
בזמן שמירת הריון
המעסיק צריך להמשיך ולהפריש את ההפרשות לביטוח המנהלים אם את ממשיכה להפריש את חלקך. (בתנאי שעבדת 6 חודשים לפחות בטרם תחילת ההריון). סעיף 7א לחוק עבודת נשים. לגבי צבירת ימי חופשה וימי מחלה בשמירת הריון או חופשת לידה, לא מצאתי כל סימוכין לכך בחוק , אשתי לא קבלה צבירת ימי חופשה מאף אחד ממעסיקיה במהלך חופשות הלידה שלה ומדובר בחברות גדולות שמקפידות בדרך כלל על החוק. אשמח אם יוסריאן יפרט את המקור לתשובתו לעיל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה