צריכה עזרה

Expressive

New member
צריכה עזרה

אני מעוניינת להרשם לשנת הלימודים הקרובה באוניברסיטה ונתקלת בקושי רב להחליט על מקצוע,הכנתי לי רשימה של מקצועות שמעניינים אותי וניסיתי לנפות חלק מהם על פי שיקולים שונים. כרגע נראה שהמקצוע שמשלב בצורה הטובה ביותר את צרכיי הוא הנדסה ביו-רפואית, אלא שכאן אני נתקלת בבעיה בכדי ללמוד מקצוע זה עליי להיות בעלת בגרות במתכונת ריאלית -בעלת בגרות בפיזיקה ובגרות במתמטיקה ביותר מ-4 יחידות (ולי יש 3)... אם כן בכדי להתקבל ללימודי הנדסה ביו-רפואית בין השאר אצטרך להשלים את הבגרויות האלו...רציתי לשאול אם אתם חושבים שזה אפשרי על ידי לקיחת קורסים אפילו אם אינני אדם ריאלי (מבחינה לימודית)? בנוסף,תוכנית הלימודים כוללת הרבה פיזיקה ומתמטיקה ותהיתי אם אוכל להשתלב... ודבר אחרון שרציתי לשאול זה אם במהלך הלימודים או העבודה במקצוע יש ניסויים בבעלי חיים...זה חשוב לי מאוד לדעת אודה לכם מאוד על תשובות, בתודה מראש.

הנדסה ביו רפואית

לימודי הנדסה כוללים קורסים ברמה גבוהה במתמטיקה ופיסיקה, והם בהחלט דורשים יכולת טובה בתחומים אלה. אם אינך בטוחה לגבי כישוריך כדאי אולי לפנות לאחד המכונים העוסקים באיבחון כשרים ויעוץ.

Expressive

New member
ויש שאלונת שלא עניתם לי עליה עדיין

האם בהנדסה ביו-רפואית עורכים ניסויים בבע"ח?(הן במהלך הלימודים והן במהלך העבודה)

H20

New member
תראי, את הדרישות הפורמליות ניתן

להשלים במכינות\ קורסים למינהם. השאלה היא, מדוע את פונה דווקא להנדסה אם את מגדירה את עצמך כאדם הומני? תואר בהנדסה כולל קורסים במתמטיקה, פיזיקה וקורסי ליבה הנדסיים בעלי אופי פיסיקלי: קורסים בזרימה, מוצקים, מעגלים חשמליים וזו רק רשימה חלקית. בכל אופן, ייעוץ יוכל אולי להועיל לך...

Expressive

New member
../images/Emo51.gif

אני בבעיה...כי מצד אחד אני מאוד אוהבת ביולוגיה ובכלל דברים אשר עוסקים ברפואה ובמדעי החיים. לצערי, בפקולטה למדעי החיים עורכים ניסויים בבעלי חיים-אליהם אני מתנגדת לחלוטין-ולכן אני לא יכולה ללמוד את המקצועות הללו. לאחר התחבטויות רבות בנוגע לבחירת מקצוע הנדסה ביו-רפואית נראתה לי כתשלובת מעולה בין דברים שאני מחפשת במקצוע: המקצוע משלב בין השאר רפואה וביולוגיה ולפי מה שהבנתי זהו מקצוע מבוקש ורווחי. לצערי,כאשר ראיתי את תוכנית הלימודים במקצוע ראיתי שהיא כוללת (כפי שהוזכר) פיסיקה רבה ומתמטיקה...ואני יודעת שאני לא כ"כ חזקה במקצועות ריאלים. אני תוהה אם כדאי לי ללכת לקורסים במתמטיקה ובפיסיקה בתקווה להשתלב במקצוע אך תוהה אם כדאי לי בכלל לנסות-או שעלי לוותר כבר עכשיו... אני חוששת שלא אצליח בקורסים,בלימודים האקדמיים ובעבודה בכלל. אולי באמת אני צריכה ייעוץ...אני ממש מבולבלת כי קשה לי להגיע להחלטה לגבי מקצוע תודה על עזרתכם.

למעלה