צריכה עזרה...

יעל י

New member
צריכה עזרה...

לפני מס' ימים שאלתי על קופסאות סימילק ראיתי את העבודות שלכן , מצא חן בעיני אבל... אני ממש לא אומנותית ולא יצירתית אפשר בבקשה הסברים איך עושים...מההתחלה התחלה התחלה יש לי בערך קופסא ריקה כל 5 ימים

רותה22

New member
יעל, אני מדביקה מפיות על קופסאות

של חברת רמדיה. אני לא מומחית אבל יוצאות לי קופסאות מקסימות. א. מורחת שתי שכבות דבק פלסטי מדולל במעט מים על כל משטח הקופסה וגם המכסה [אם רוצים]. ב. מפרידה את המפית העליונה משתי השכבות המיותרות. ג. מחליטה אם אני רוצה הדבקה של מפית שלמה או קולאג'. ד. אם החלטתי על קולאג' אני צובעת רקע עם צבע אקרילי מעורב בדבק פלסטי ועליו מדביקה את המגזרות. שמה את המפית על הקופסה ומהאמצע שלה אל הצדדים מורחת דבק פלסטי מדולל במים עד שיוצאות כל בועות האויר.ה. אם החלטתי על מפית שלמה, אני מדביקה לה את קו ההתחלה לאורך הקופסה וסוססת סביב כשאת הדבק המדולל אני מורחת מעל המפית. ו. אחרי שמתיבש היטב מורחת שתי שכבות של לכה. וזהו. אני יודעת שיש עוד טכניקות אבל זו מציחה לי בקלות יחסית. אז אני מקווה שהייתי מספיק ברורה ובהצלחה.

smady a

New member
אני מכינה עם סימילאק. מורחת חומר

מקשר או קנוי או שמכינה לבד. עם שליש דבק נגרים אלמרס מעורבב היטב עם שני שליש צבע אקריליק בהיר. צובעת הכל ייבוש. ואז עובדת על הכלי. מפיות או מה שבא לך אפילו תמונות ממדפסת. קישוטים ולכה.

DannielR

New member
משום מה זה לא יוצא לי

קניתי דבק מפיות, יש קופסאות, הנחתי את המפית (מופרדת כמובן) והתחלתי למרוח את הדבק מהאמצע (בערך) כלפי חוץ. אבל... זה ממש לא יוצא יפה, המפית נראית מקומטת ורטובה מידי (מה שהופך אותה להיות ממש שקופה) הקצוות יוצאים עקומים (אבל זאת כבר כנראה בעיה שלי
) וזה בכלל יוצא נורא ואיום . דבר חשוב - אני בתחילת דרכי. תודה מראש על העזרה.

Badolinna

New member
קודם כל...

חשוב לזכור שזה משתפר עם הזמן, וגם יש לציין שאפילו בנות שעובדות הרבה זמן עם המפיות מדי פעם יצאו להן קצת קמטוטים...זה בלתי נמנע! דבר שני - יש לשים דבק לפני המפית, להניח את המפית המופרדת בעדינות על הדבק ולא בבת אחת אלא להתחיל לדוגמא מהקצה העליון של המפית ובעדינות להדביק עד למטה. לאחר שכל המפית הונחה על הדבק, יש לעבור שוב מעל המפית עם שכבת דבק נוספת - שימי לב לא לשים יותר מדי דבק על המכחול - מה שיכול לגרום לכך שאכן המפית תהיה רטובה מדי וזה עלול לקרוע אותה, ופשוט בעדינות למרוח מהפנים החוצה.... לגבי השקיפות - יש למרוח צבע לבן אקרילי באיזור שבו את רוצה להדביק את המפית ולאחר ייבוש לבצע את השלבים הנ"ל - הצבע הלבן תורם לכך שלאחר ההדבקה המפית נשארת פחות או יותר בצבע המקורי שלה. בהצלחה!!!

smady - באיזה חומר מקשר את

משתמשת
קראתי בשרשור שהיה כאן לפני שבועיים בערך על צביעת קופסאות סימילאק שצריך לערבב רק אלמרס וצבע אקרילי. איך את מכינה את החומר המקשר

smady a

New member
בדיוק כמו שאמרת. דבק נגרים אלמרס

מעורבב היטב עם צבע אקריליק. שאני מעדיפה שמנת. שהוא בסיס לכל העבודות שלי [לרוב]. מייבשת וממשיכה משם.

יעל י

New member
עוד שאלות ברשותכן...

איפה קונים את החומרים האלה? איזה חומר מקשר לקנות? כל מפיות מתאימות לנושא? איזה דבק? איזו לכה? בקיצור - מהי רשימת הקניות שלי?

smady a

New member
יעלי יש בחניות בקבוק מוכן של חומר

מקשר.אם את רוצה כמות גדולה את יכולה לקנות באייס,וחנויות בסגנון. כל המפיות מתאימות,כל מדבקה,כל תמונה גם ממדפסת[אחרי שרוססה בפיקסטיב]. דבק למפיות לכה כל לכה אפילו על בסיס מים. לואת כל החומרים האלה את יכולה לקנות בכל חנות יצירה.

למעלה