צריכה עזרה!

shrekit

New member
צריכה עזרה!

שלום לכולם דבר ראשון - חדשה כאן, (בכלל לא ידעתי שקיים כזה פורום) יש לי שתי כלבות משלי. אחת בת 11, מעורבת טנה ויפה. השניה בערך בת שש, אסופית מהרחוב (אצלי כבר יותר משלוש שנים) ועם פגיעות פיסיות ונפשיות שלא עברו לדעתי עד היום... בכל אופן - יש לי בעיה רצינית במהלך השנה האחרונה הכלבה הצעירה, האסופית, נוהגת להשתין הרבה בבית. (וזו התנהגות חדשה אצלה), לפני כמה חודשים אבחן אצלה הוטרינר דלקת חריפה בדרכי השתן. לאחר טיפול אנטיביוטי הדלת עברה, אבל לא ההתנהגות... התייעצתי עם הוטרינר. הוא אומר שבמהלך תקופת הדלקת הכלבה התרגלה כנראה לעשות בבית בלי שכעסתי עליה... והמליץ לסגור אותה תקופה מסוימת בחדר קטן בלילות ובזמן שאין איש בבית. ואכן - כל עוד היא סגורה, היא לא עושה בבית. אבל - נראה לי נורא בשבילה להיות סגורה ככה כל היום, ומצד שני - לאחר חודש כזה נתתי לה להסתובב חופשי בדירה בזמן שאין איש בבית - והיא שוב עשתה! אני חייבת גם לציין שזו כלבה שממש קשה להרים עליה את הקול - היא פצועה עד היום, היא מפגינה פחד נוראי כשצועקים (למרות שמעולם לא הרמתי עליה יד, יש לה כנראה זכרונות קשים מבעלים קודמים). ניסיתי גם להשתמש בתרסיס שנקרא go away, ונראה היה כמה ימים שהוא עוזר, ואח"כ היא שבה לעשות בבית? מה אני עושה? לא רוצה לסגור אותה שעות על גבי שעות בחדר קטן... אם רק אפשר להמנע מכך! אני חייבת עצות או המלצה על אילוף מתאים באיזור חיפה תודה מראש שרקית

למעלה