צריכה עזרה בדיפלומטיה

צריכה עזרה בדיפלומטיה

אני מוקפת מכרים שאוטוטו יהיו הורים בפעם הראשונה ואני מנסה לנסח ברכה שתכיל קצת "לינקים" של הנקה שהלוואי עלי שהייתי יודעת אותם בהתחלה. הבעיה היא שאני אדם חסר טקט (כמעט לחלוטין) ואני לא רוצה להטיף או לחדור לפרטיות. אז הנה הנוסח ותערכו לי בבקשה.... "בנוסף לברכות ולמתנה אני רוצה לתת לכם משהו קטן מהלב, רק למקרה שהנקה עומדת על סדר היום: 1. לתמיכה, עזרה, עצה וכל דבר בכלל – פורום הנקה של תפוז מהווה לי בית חם כבר ממזמן, הבנות (והבנים) עוזרות לפתור בעיות, לעבור מכשולים ומשברים ומאוד כיף שם 2. חזיות ההנקה האולטימטיביות (בעיני לפחות) הן של חברת ברבדו (www.bravadodesign.com - באתר הסבר מעולה על מידות והתאמה) וניתן לקנות אותן מהיבואנית במחיר דומה למחיר בארה"ב (150 ₪) שמה ג´סיקה טל..... 3. אם מחליטים לשאוב – לנסות משאבות לפני שקונים (אפשר לשאול ממני את הידנית של אוונט) אם תרצו לדעת עוד או להתייעץ רק תגידו לי (ואל תשכחו להגיד לי מתי להפסיק....)"

ligo

New member
נראה לי שזה בסדר גמור

לא מציק ולא בכפייה- פשוט הצעה כנה לעזרה

אגב- כמה דברים מעצבנים

דיברתי עם קרובת משפחה שהניקה רק את בתה השלישית 3 חודשים, ושוב נוכחתי כמה בורות יש בנושא ההנקה. 1. נשים לא מודעות לקפיצות גדילה- וחושבות שנגמר החלב. 2. נשים לא יודעות שמשך זמן ההנקה (האכלת התינוק) הולך ומתקצר ולא מתארך כמו בהאכלה מבקבוק. 3. הן לא מבינות מה הנזק של תוספת תמ"ל - ולא מבינות איך זה מוריד להן את כמות החלב. 4. חלקן בטוחות שאי אפשר להניק יותר משלושה חודשים (פיסית בלתי ניתן...). ועוד ועוד. אני ממש נכנסתי לתסכול- איך אפשר ללמד זאת? אני מרגישה חסרת אונים.

tonti

New member
אני במקרים כאלה מוסיפה

שהנקה מוצלחת תלויה בתמיכה. ולכל שאלה גם אם היא נראית הכי טפשית אפשר להתקשר אלי. לא הייתי מכניסה את עניין השאיבות כל כך מהר כי גם ככה הנקה זה דבר חדש לגמרי. אז שקודם כל תסתדר עם ההנקה ורק אח"כ נדבר על שאיבות. ואני תמיד גם מוסיפה שאם את מרגישה שאין לך חלב-דברי איתי. אני תמיד מצליחה לשכנע שיש (כבר יש לי כמה הצלחות
).

לאה_מ

New member
רעיון נחמד

(ומחמאה: תמיד יש לך רעיונות מוצלחים, אוריון). אני לא הייתי נכנסת לעניין השאיבות עם מישהי שהיא עדיין לא אם (אני חושבת שלפני שיש לך תינוק יונק שאיבה זה דבר שנשמע מאד מרתיע ודוחה). לעומת זאת, את יכולה לתת לינק ל"מורה נבוכים" - כל מה שרצית לדעת על הנקה ולא העזת לשאול - מילון ההנקה של אמא זולו, כאן בפורום.

Shellylove

New member
אני הייתי מתייחסת

רק לנושא הצעת התמיכה ולא לדברים טכניים כמו חזיות ושאיבות, מה גם שמנסיון שלי קניית חזית הנקה לפני הלידה היתה שגיאה חמורה (לא השתמשתי בה מעולם). מסכימה מאד עם tonti לגבי הצעת תמיכה אישית והייתי שמה אותה בסעיף אחד ולא שלוש, כי אני חושבת שבנושאים כמו הנקה הזוית האישית היא הכי הכי מדברת. והצעה נוספת היא אזכור יועצת ההנקה. הצעה לניסוח: "ההנקה בשבילי מהווה חוויה מדהימה, אם כי לא חפה מקשיים. וכשיש קשיים, צריך להיעזר באיש מקצוע ובמה שנוגע להנקה - זו יועצת הנקה (+שם וטלפון)." - ואת יכולה להציע את הביקור של היועצת כמתנה.

למעלה