צריכה להתייעץ...

One 4two

New member
צריכה להתייעץ...

קטני בן חודשיים וחצי ועדיין לא יצאתי איתו לבד מהעיר, וממש ממש כבר בא לי לנסוע לתל אביב (40 דקות) לחברה בפתח תקווה (40 דקות) ועוד ועוד...
מחר יום העצמאות והוזמנתי לחברה בשרון, זאת אומרת נסיעה של שעה ונתתי תשובה חיובית שאגיע.

שסיפרתי לאמא שלי היא אמרה לי שעבור קטני זה לא יהיה כיף ואולי אשאיר אותו איתה
מבחינתי זה לא אופציה, מה פתאום???

קטני צריך אותי ואני רוצה להיות איתו. למה שאעזוב אותו לבד?? הכי כיף לי איתו! אני גם מניקה אז בכלל אין מצב!

בכלל הרעיון שלה עצבן אותי. שאשאיר אותו יום שלם... והיא אפילו הוסיפה, "מה יקרה אם פעם תתני לו תחליף חלב".. אבל למה? כי היא חוששת שאסע את כל הדרך לבד.
היא אמרה עוד משהו מעצבן : בדרך כלל נוסעים זוגות.. ולא לבד..

בקיצור.. נטעה בי חששות שגם ככה היו קיימים.

מה אתן אומרות? קטן מדי לצאת איתו לנסיעה של שעה?
אשמח לשמוע את דעתכן המנוסה.

אמא חד הורית בפעם הראשונה

תודה

אופירה10

New member
לאמא שלך

היתה כוונה טובה, ויפה בכלל שהיא הציעה עזרה להיות עם תינוק בן חודשיים וחצי (עזרה שווה זהב!! הלוואי עלי בזמנו...). לא פשוט ולא מובן מאליו בכלל!
אבל... מצד שני, אני כן הייתי נוסעת איתו 40 דקות או שעה. מקסימום עושה באמצע עצירת הנקה, אם יש צורך.
עם שתי בנותיי בהחלט נסעתי בגילאים הללו ולא היו בעיות. ואין קשר בין הנסיעה בזוג לנסיעה ביחיד. נראה שהיא פשוט ניסתה לשכנע אותך בכל הכוח...
תודי לה מעומק הלב על הרצון והכוונה ותגידי לה שהחלטת בכל זאת לנסוע. זה הכל. תכיני תיק ליום שלם ותעשו חיים.

ברוכה הבאה ומזל טוב

לא נשמע לי מבצע גדול מדי, שעה נסיעה.

לכי עם התחושה שלך.

ורק תעשי לי טובה אישית ותהיי מאד זהירה, אל תנהגי עם העיניים רק על הילד, תתרכזי בנהיגה ואם הוא בוכה וצריך את תשומת לבך, עצרי בצד במקום בטוח.
חג שמח!

פרח3333

New member
אני אומרת שבזמן הקרוב את אחת

ואם את רוצה עצמאות יאללה! עלי על הרכב!!
אני נסעתי עם הבן שלי בגיל חודש לשני אחים שלי - כל נסיעה בסביבות חצי שעה, ובחזרה, ביום אחד - ומאז לא הפסקתי.
עם הצעיר נסענו כשהיה בן שלושה שבועות לאמא שלי - שעה נסיעה כל צד.
יכול להיות שיבכה בנסיעה - קחי טווח בטחון של 10-15 דקות יותר, כדי שאם תילחצי תוכלי לעצור ולהרגיע אותו.
אל תאכילי ממש לפני הנסיעה, כדי שלא יהיה לו עמוס בבטן, ואם את יכולה לתזמן לזמן שינה - הכי טוב.
בעיניי - תינוק שקט בנסיעות זה נכס, אבל גם עבודה. לא תמיד זה בא בקלות.
בהצלחה ותהני!!

שלגיה73

New member
זה תלוי איך הילדון בנסיעות

יש את אלו שאיך שמכניסים אותם לרכב נרדמים, ומתעוררים רק כשמגיעים.
ויש את אלו שלא
לי יש 2 שלא. שבגיל התינוקות כל נסיעה מלווה בבכי, קיטורים וחוסר נוחות כללית.

ממליצה לך לתכנן מסלול נסיעה שאת מכירה, שלא תצטרכי לחשוב על הדרך יותר מידי, עדיף כבישים יותר איטיים, שיש בהם יותר מקומות עצירה (תחנות דלק, ישובים קטנים). אני בגלל זה מעדיפה להמנע מכביש 6, כי בו אין כמעט איפה לעצור.
ותשנני לעצמך שלא יקרה כלום לילד אם הוא יבכה שעה, אבל אם תתחילי לטפל בו במקום להיות מרוכזת בנהיגה זה עלול להיגמר רע.

תהנו מחר

אמבי

New member
קשה לי עם המשפט-לא יקרה לילד כלום אם יבכה שעה

שעה זה המון זמן!
ואולי יקרה? הרי לא מדובר במשהו שניתן למדוד?
וגם אם לא יקרה, אם יבכה כנראה שלא טוב לו ויש מקום להתייחס ולטפל בזה, גם אם במחיר של נסיעה חזרה, או הפסקות מרובות (ברור שלא במחיר נהיגה לא בטוחה, על כך אנו מסכימות ביננו).

מרגנית2

New member
אני נהגתי עם תינוקת צורחת

ועשיתי תאונה איומה. כמעט נהרגנו שתינו. נסעתי קדימה והסתכלתי על התינוקת. כמעט התהפכתי עם הרכב.

נכון שהתינוקת כבר בת 19 אבל יש לה עדיין צלקת מעל העין מאז.

שלגיה73

New member
לא התכוונתי לזה כשעה באופן המילולי

ולכן גם המלצתי לנסוע בכביש שמאפשר עצירות בטוחות, כדי שלא יהיה צורך לנסוע שעה בלי אפשרות לעצור.

אמאנחל

Member
מנהל
מצטרפת לאחרות: סעי ותהני!

אמא שלך התכוונה רק לטובה. יכול להיות שהיא משליכה עליייך את החשש שלה מנהיגה למרחקים ארוכים.

דעתי ששתיכן צודקות

אני מבינה אותך לגמרי, וזה טבעי וברור לנסוע אתו.

אבל צריך להודות שבשביל חלק מהילדים נסיעה ארוכה היא תענוג מפוקפק.
לא יקרה לו כלום להישאר עם אימא שלך: הוא ירוויח בונדינג עם סבתא,
היא תרוויח בענק (לפעמים קשה להיות סבתא ליד אימא שמחוברת לתינוק שלה, והן זקוקות לזמן לבד עם התינוק),
והכול יהיה בסדר.

אבל תעשי מה שמרגיש לך נכון.

אמבי

New member
את עצמך תראי איך הוא מרגיש בנסיעה. אולי אפשר

לנסוע בשעה שהוא ישן?
אם יבכה, תעצרי בזהירות להניק.
דעתי כדעתך. בחיים לא הייתי משאירה תינוק כזה קטן ליום שלם, או בכלל, אצל מישהו אחר. לא כל שכן בהנקה.
מה שכן, תצטרכי להיות גמישה ולראות אם זה באמת לא קשה לו, ואולי אם כן, לוותר על המשך הנסיעה, או לעצור לעתים תכופות.

מרגיש המשפט "בד"כ נוסעים זוגות". גם בד"כ עושים ילדים זוגות. אז מה, לא תסעי עם תינוק? לא תעשי דברים אחרים שבד"כ עושים זוגות?
אבל יתכן שאמך לחוצה מהמצב החדש, וככל שתראה שאת חיה את חייך-חייכם, היא תתרגל ותירגע.
תבלי!

יולי 7

New member
בא לך ויש הזדמנות טובה - סעו ותהנו

ככל שתדחי נסיעה כזו זה יראה לך יותר מאיים, מה שכן קחי בחשבון בלת״מים או שינוי בתכניות - יכול להיות שתצטרכי לעצור בדרך או שלא יתאים לכם להיות יום שלם מחוץ לבית או כל דבר אחר

הנסיעה הראשונה הארוכה שלנו (שעה) הייתה כשהוא היה בן חודש וחצי. כל הדרך נסעתי ב׳כוננות שוליים׳ למקרה ו... בדיעבד לא נזקקנו לעצירה שכזו והנסיעה הזו נתנה לי את הבטחון והיתה הסיפתח להרבה נסיעות ברחבי הארץ

dafnapo

New member
סעי ותהני

אני נסעתי עם הבכורה בגיל חודשיים וחצי לטורונטו.
תתכנני את הדרך מראש, תנהגי בזהירות ותקווי שהוא לא מהבוכים בדרך. אם הוא בוכה תמצאי מקום בטוח לעצור בצד, תרדי בזהירות או תקחי אותו אלייך בתוך האוטו ותרגיעי אותו.
נכון לעכשיו את לבד. זה אומר שאת חייבת להיות עצמאית. הסביבה (וגם אמא שלך) יתאימו את עצמם לעצמאות שלך.

mamy22

New member
ברוכה הבאה ובהצלחה

ברוכה הבאה ומזל טוב!
כשהבן שלי היה קצטנציק נראה לי עד גיל חודש +- היו הרבה פעמים צעקות בנסיעה, משום מה.
כשגדל קצת - אוהב את הנסיעה ברכב והרבה פעמים נרדם.
הכיני צעצועים מתאימים לגילו שיוכל לגעת בהן, אולי משהו מנגן שהוא אוהב (שימי על מושב לידו).
קחי מרווח של זמן למקרה שיהיה צורך לעצור.
ונסיעה זהירה, מהנה ומוצלחת!

קרן Or

New member
תלוי איך הוא בנסיעות

בגיל הזה הבנות שלי היו בוכות מרגע הכניסה לאוטו ועד היציאה.
לא עזרו הפסקות בדרך ובשנייה שהייתי מתחילה לנסוע שוב הבכי חזר.
מודה שמיעטתי לנסוע למרחקים ארוכים...
החדשות הטובות שזה חלף ממש מהר.
במקומך, אם הוא נוסע "סביר" הייתי נוסעת. אם לא הייתי נשארת איתו בבית.
שיהיה מוצלח!

יעלה0

New member
בגיל הזה טסתי איתו לחול - הכל יהיה בסדר :)

המקרה הכי קיצוני הוא שהוא יבכה
ואז מוצאים מקום בטוח, עוצרים בצד..
מרגיעים,מניקים

וממשיכים!

תהני

s p r i n g1

New member
שתי המתוקות שלי איתי רוב הזמן לאן שנוסעים

וזוגות בנסיעה זה לא תמיד יתרון, לפעמים זה מעצבן כשנותנים הוראות נהיגה והערות,
ואם את מניקה אל תתני תחליף חלב, תשאירי כמובן חלב שאוב.....ולא נורא אם תשאירי אותו עם אמך כמה שעות ותלכי להתאוורר פעם
ואם את מרגישה שהוא צריך להיות איתך כל הזמן אל תחששי ,
40 דקות זה לא המון זמן , תשתדלי שתהיה הנקה לפני הנסיעה, גרפס קצת לחכות ולצאת לדרך כשאת יודעת שישן את השעה הקרובה .

One 4two

New member
למרות החששות... החלטתי לנסוע!

נראה לי שגם אמא שלי הבינה שאני ממשיכה בחיי יחד עם קטני ואלו החיים שבחרתי בהם!

דיברתי איתה וגיביתי את דבריי בהמלצות שלכן!!! אז תודה רבה רבה על התמיכה.

אין ספק שעודדתן אותי בהחלט להעיז סוף סוף לצאת מהעיר

אספר איך היה בהמשך

ושיהיה לכולנו יום עצמאות שמח!

למעלה