צריכה להגדיל את יצור החלב
בבקשה

skychick

New member
צריכה להגדיל את יצור החלב
בבקשה

הקטן בן חודש אני בהנקה בלעדית
,בהתחלה לא עלה מספיק במשקל אבל עכשיו עולה כ200 גר בשבוע
הוא ילד מאוד עצלן נרדם על הציצי בבקרים ויושן לרוב בלילה ובבוקר -מהצהוריים הוא עובר להנקת "צבר"-יושב על הציצי יכול לאכול שעות רצוף כמובן שנרדם תוך כדי ואני מעירה (ע"י תנועות או החלפה או מורידה לו את הבגדים)
רציתי ךלשאוב קצת חלב כדי להיות מסוגלת לצאת קצת אני עוסקת באיזשהו ספורט שממש מאלץ אותי לצאת לפחות לחצי יום וחיכיתי כבר לגיל חודש כדי לתת לו בקבוק שאוב עם סבתא
אתמול ניסיץי לשאוב במיני אלקטריק יצא לי אולי 15 מל ב15 שעה ובערב ניסיתי שוב עם המשאבה המפחידה של יד שרה כנל בקושי 15 ב20 דקות
ופתאום נפל לי האסימון שאולי בגלל זה הוא בקושי עולה במשקל אולי החלב אינו מספיק שמן או אינו מספיק בכלל.
ועוד תופעה שד אחד תמיד מלא יותר בחלב וגם גדול יותר אני מנסה להגביר את ההנקה בצד השני אבל זה לא משתנה.

האם לנסות להגביר חלב???ואיך חילבה, משהו אחר איך???

מטית

New member
המצב נשמע בסדר לגמרי

עלייה של 200 גר' בשבטע היא עלייה יפה!
והוא לא "עצלן" אלא "נוח"

ולמה את מעירה אותו אם הוא נרדם...?

skychick

New member
צודקת בואי נקרא לזה נוח- אבל

אחרת הוא לא אוכל מספיק נרדם לחצי שעה ומתעורר כאילו לא אכל מעולם ושוב נרדם וחוזר חליה
אני יכולה להיות בלופ הזה שעות, בלילה אני לא מעירה....

לא נשמע לי שיש צורך בהגברת חלב

מאד קשה לשאוב תוך כדי הנקה מלאה, והכמות שיוצאת בשאיבה לא מעידה על הכמות שיש בשד. כשאת שואבת, נסי לא לשאוב זמן ממושך מצד אחד, אלא להחליף באופן תכוף בין הצדדים, וגם לעסות את השד תוך כדי השאיבה. עוד טיפים יש בשאלות הנפוצות שלנו וגם במאמרים.
כל כמה זמן את רוצה לצאת לעסוק בספורט? מה תעשי כשתהיי שם מבחינת הימנעות מגודש? כי אפשר לשאוב כמה פעמים בשביל לצבור מנה, וכשתצברי מספיק, תוכלי לצאת. אם יש לך אפשרות לשאוב במהלך הזמן שתהיי בחוץ, תוכלי לתת את המנה הזאת בפעם הבאה שאת יוצאת. אם לא, תצטרכי לחשוב מה לעשות כדי שלא יהיה לך גודש וכאבים כשאת מפספסת הנקות.
לגבי חוסר הסימטריה בין הצדדים - זה נורמאלי, השאלה כמה זה בולט וכמה זה מפריע לך. את יכולה לנסות להתחיל יותר הנקות בצד הקטן יותר, אבל סביר להניח שתמיד השד הזה יהיה פחות מניב. כל עוד הוא לא מסרב לינוק ממנו ולך אין קושי עם זה, זאת לא בעיה.

skychick

New member
וואו לא חשבתי על זה.....

אני מתכננת להיות בלעדיו כ פעם בשבוע וכנראה באמת אצתרך לשאוב שם אחרת אהיה עם גודש....
תודה רבה על התשובה המפורטת

לא מומחית אבל...

משהו בשילוב הדברים שכתבת:
ילד "עצלן" שנרדם על השד ומוצץ הרבה זמן+עליה לא מספקת במשקל+קושי לשאוב ותחושת מחסור בחלב
מעורר אצלי את החשד שאולי יש בעיה בתפיסה, ולכן הוא לא יונק בצורה יעילה, ולכן השד לא מקבל מספיק גירוי ומייצר פחות...
את יודעת שהתפיסה בסדר ואין לשון קשורה או משהו אחר שגורם לו להיות פחות יעיל?
מזכירה לך גם לחזור לעיסוק בספורט בהדרגה, בלי להעמיס על הגוף ותוך שמירה על רצפת האגן, לידה זו חוויה לא פשוטה ולוקח זמן "לחזור לעצמך".

skychick

New member
תודה ראיתי בעבר יועצת הנקה אז

אני יודעת שהתפיסה בסדר,,ובסהכ הוא כן עולה במשקל אבל לא יוצא כלום בשאיבות ...

זה מאוד מוקדם

גם לשאיבות, גם בשביל לעזוב אותו, גם בשביל לעשות ספורט.
מאוד מאוד חשוב לתת לרצפת האגן להתאושש מהלידה.
לא מומלץ לתת בקבוק ולא לשאוב לפני גיל חודש וחצי, במיוחד שבהתחלה היו קשיים.
עוד טיפה סבלנות.
ואח"כ, אם תתחילי לשאוב כל יום באותה השעה, את תראי שתוך זמן לא ארוך הגוף שלך יתרגל לייצר יותר חלב בשעת השאיבה.
כמו שאמרו כאן, לא לשאוב הרבה זמן, ולהחליף צדדים כמה פעמים בזמן השאיבה.

איזה כיף לך שאת עושה ספורט!!

כ"כ חיכיתי לחזור לספורט אחרי הלידה, ופשוט אין לי כוח. אני ככ עייפה בערב, למי יש כוח לקפוץ? מה גם שהחוגים האהובים עלי נופלים פחות או יותר בשעות ההנקה שלה.

למעלה