מתכון: מרק בצל בלי אבקה
מתכון: מרק בצל בלי אבקה רכיבים: 5 בצלים גדולים, פרוסים דק 50 גרם חמאה 1 כוס יין לבן 1 כפית סוכר ציר ירקות כדי כיסוי פרוסות בגט שמן זית פרמז´ן מלח ופלפל אופן הכנה: מאדים את הבצלים בחמאה, אש נמוכה, 20 דקות. מוסיפים את הסוכר ומאדים עוד 7 דקות. מוסיפים את היין ומרתיחים עד שכמותו מצתמצמת לשתי כפות. מוסיפים את הציר, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 1/2 שעה. מורחים את פרוסות הבגט בשמן זית, מפזרים פרמז´ן וקולים בתנור חם עד השחמה והמסה. מוזגים את המרק ומשיטים עליו מקרוטוני הבגט, מטפטפים עוד קצת שמן זית, פלפל גרוס ופרמז´ן. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2