צריכה את עזרתכן - מתכון לעוגה

צריכה את עזרתכן - מתכון לעוגה

אז כאמור יש לקטנה יומולדת הולכת לנסות את כוחי ולהכין לה עוגת טירה
אני לא כזאת אופה, אבל מה לא עושים, הא?
עכשיו הבסיס של העוגה זה בעצם 3 או 4 עוגות רבועות או עגולות בקוטר של 22 ס"מ בערך הן צריכות להיות טעימות והן צריכות להיות כאלה שאפשר לחתוך אותן ולשים אותן אחת על השניה, וחתיכה על חתיכה - אתן יודעות, כדי להנדס את הטירה אני צריכה מתכון לעוגת הבסיס הזאת! טעימה, נחתכת היטב, לא עבה מדי... דברו אתי! תודה ויומולדת שמח!
 
עוגת קובי, כמובן


מאז שהכרתי את העוגה הזאת,אוהבת מאוד להכין אותה במיוחד לילדים. מצרכים: 4 ביצים כוס קמח תופח כוס שמן כוס סוכר כוס שוקולית/שוקו .שמנת מתוקה (מחצית ממנה =125cc הקצפה של הביצים+ סוכר, לאחר מכן הקמח, השוקולית השמן , השמנת המתוקה וזהו.. לתנור ל45 דקות ב175 מעלות. לאחר צינון קל, להמיס 100 ג"ר שוקולד מריר +מחצית מהשמנת המתוקה שנותרה.לצפות את העוגה.
 

Noich80

New member
בפורום אומנות בעוגות

יש מתכונים מצויינים לעוגות בסיס!!! (אין לי קידור לפורום כרגע)
 

אתי@

New member
את צריכה מתכון של עוגת טורט או עוגת תפוזים

(אין לי בשלוף מתכון מתאים). עוגת שוקולד (למרות שלא רצית) - רק עוגת 2 של אמא של נחמה שובתת. היא הרבה יותר טובה מעוגות עם שוקולית, ותאמיני לי שהכנתי אותה עשרות פעמים ואין אף ילד/גננת/מורה שלא מתעלף ומבקש מתכון
 

havat

New member
עוגת תפוזים יציבה ומעולה

עוגת מיץ (יעל מוינה, פורום Ynet) מצרכים: 4 ביצים כוס וחצי סוכר 2 כוסות קמח + כפית וחצי א. אפיה ¾ כוס שמן שקית סוכר וניל כוס מיץ תפוזים ¾ כוס מיץ תפוזים אופן ההכנה: לערבב הכל במערבל, לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות עד להזהבה או עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. ***העוקץ של העוגה: כאשר העוגה מוכנה, בעודה רותחת בתבנית, לשפוך עליה 3/4 כוס מיץ תפוזים, לקרר. עוגה משגעת, עסיסית ופשוטה ***(אני מוותרת על שפיכת המיץ בסוף. יוצא מצוין גם ככה, ואם זו רק עוגת בסיס - בכלל כדאי להימנע מזה).
 
נא להכין המון המון המון בצים

מצרפת שני מתכונים השני הוא האהוב עלי ושאני מכינה תמיד והיא טעימה גם ככה בלי כלום
 

Russet

New member
מה עם עוגת ספוג לבנה עם תמצית וניל?

יש המון מתכונים ברשת וזו עוגה ממש טובה לבסיס
 
תודה! מחדדת

אני צריכה מתכון מוכח, משהו שניסיתם ועובד טוב, כי אין זמן וכוח לניסיונות נפל, וטראומה שאני סוחבת מאיזו רולדה (פונה ללב שלכם וכו') חוץ מזה, העוגה מצופה בוורוד, ומקושטת בתותים לבקשת כלת השמחה, ובממתקים - אז טעם שיתאים, שילדים אוהבים הבו במתכונים ותזכו לעוגות מקושטות ביום הולדכתם! - קארמה
 

Snagit

New member
גם אם הציפוי ורוד אין מניעה לעשות עוגת שוקולד

אני הייתי עושה עוגת קובי, היא הכי פשוטה מהירה והילדים מתים עליה מבחוץ העוגה תהיה ורודה עם ציפוי, במפנים שוקולד טעים. ראיתי לפני כמה ימים את העוגה המדוברת ואפילו שמרתי את הלינק אני מתכננת עליו ליומולדת של הגדולה
תעלי תמונות שנראה איך יצא
 
עוגת ספוג, עוגת קובי - לא מתאימות

בסרטונים האמריקאים שמדגימים את הכנת העוגות רואים שהעוגות בהן משתמשים הן דחוסות - מה שנקרא במקומותינו עוגות חנק...
 

layli

New member
עוגת שוקולד

אני מכינה קבוע את עוגת השוקולד שילדים אוהבים מהאתר של ניקי ב. את יכולה לצפות אותה בכל צבע (כבר ציפיתי אותה כמעט בכל צבע אפשרי בעזרת קרם חמאה או קצפת). בהצלחה
 


זה מתכון לעוגת בסיס שמתאימה לעבודה עם בצק סוכר. נראה לי שזה יתאים גם למה שאת רוצה. 8 חלמונים 140 גר' סוכר 8 חלבונים 140 גר' סוכר 85 גר' חמאה מומסת 200 גר' קמח 60 גר' אגוז מלך טחון שקית אבקת אפיה הכנה: 1. להקציף את החלמונים עם 140 גרם סוכר עד להשלשת הכמות ושנוי הצבע לכמעט לבן. 2. להוסיף חמאה מומוסת בהדרגה ובזהירות. 3. מקציפים את החלבונים עם 140 גרם סוכר לקצף גמיש ולא יותר. 4. מחברים את שתי הקציפות בתנועות קיפול זהירות וקצרות. 5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוז מלך ומערבבים בתנועות קיפול. אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.
 
תודה רבה - המתכונים שנתתן נחתכים היטב?

כלומר העוגות יוצאות מספיק יציבות בשביל לעשות שכבות? <חופרת> ומבטיחה תמונה של היצירה! עם הארות והערות
 
למעלה