צריכה את עזרתכן-ם בבקשה

צריכה את עזרתכן-ם בבקשה

טוב, החלטנו ללכת על טיפולים בארץ הקודש, והאמת אין לנו מושג וגם לא חצי מושג איך דברים מתנהלים עם קופות החולים פרוצדרות וכיוב, לכן אשמח לכל עזרה: 1. קופ"ח המצב הוא כזה, מסתבר שיש לי ביטוח משלים בקופ"ח לאומית, ואין לי מושג מה זה אומר, ומה זה נותן לי במיוחד כאשר בקופ"ח לאומית אני לא מכירה אף אחד, ולעומת זאת בכללית אני מקושרת עם הדרג הגבוה ביותר אז מה עדיף? "להמשיך" (וזה במרכאות כי בעצם אין לי מושג איך ולמה עדיין קיים המשלים הזה...) או להתחיל מההתחלה בכללית, ששם יש סיכוי שדברים יזוזו מהר יותר. בנוסף, אם אעבור לכללית, האם אצטרך להמתין לקבלת טפסים או כל פרוצדורה אחרת? 2. בדיקות הפעם האחרונה שביצעתי פרופיל הורמונלי היתה לפני יותר מארבע שנים, מה גם שאין בידי את התוצאות, אני כנראה יעשה הכל מחדש, השאלה שלי כאן היא האם יש למישהו את הרשימה המדוייקת של הבדיקות על מנת שאוכל לבקש לעשות אותן כאן ולא להגיע במיוחד לארץ בשביל זה... תודה וסליחה על כמות השאלות

פּוֹנְג

New member
אני לא יודעת בנוגע לקופת החולים,

אך בנוגע לבדיקות, למה שלא תתקשרי לבית החולים אליו תרצי ללכת (אם את יודעת כבר לאן את רוצה [כמובן זה "רוצה"] ללכת, ותבקשי שישלחו לך את רשימת הבדיקות שהם דורשים בכלל לפני פרוצדורה, וגם את הפרופיל הורמונלי) מעבר לכך, אם לא תמצא לך התשובה עד שאגיע הביתה ויהיה לי זמן לחפש בנחת, אני אעשה חיפוש בבדיקות שלי וארשום לך אותן.

לאט לאט

אני ממש לא מתמצאת בחומר
אז בואי נתחיל מזה- איך בוחרים בית חולים? זה לא הולך לפי קופת החולים?

לדעתי עשויה להיות בעייה מינהלית

אם הבנתי נכון אתם כבר ארבע שנים בחו"ל? אני יודעת שנעשה שינוי בחוק ביטוח בריאות ממלכתי ושהיום אי אפשר "לשמור על הזכויות" יותר משנתיים גם אם משלמים. שימי לב שאני מדברת על שמירה על הזכויות דרך ביטוח לאומי כלומר בקטע של חוק בריאות ממלכתי. זה שממשיכים לשלם מושלם/עדיף/משלים לקופות החולים לא בהכרח אומר שהכל מסודר מבחינת הזכאות הבסיסית של חוק בריאות ממלכתי שעליה "מתלבש" הביטוח המשלים סליחה שיצא לי מפחיד... אבל בכל מקרה אני ממליצה לך לברר בפורומים של "ישראלים בחו"ל" "עוברים לארה"ב" וכו' - שם יש מומחים לדברים האלה אם יוצאים מהזכאות יש בדרך כלל תקופת המתנה עד שאפשר לקבל שוב שירותים. עוד נקודה למחשבה - מישהי שהיתה 8 שנים ולא דאגה לשום שמירת זכויות סיפרה לי שהלכה כשחזרה לקופ"ח מכבי הישנה והטובה שלה והמחשב שלהם לא ידע כלום מכל הנ"ל וקלט אותה כאילו אין שום בעייה. מזה אני מניחה שכנראה אין תיאום-סינכרוניזציה בין מחשבי הביטוח לאומי לאלה של קופות החולים. אם זה ככה אז אולי לא כדאי לך "לעשות גלים" ולהעיר את בטוח לאומי על ידי מעבר קופת חולים - כי אולי אז יבדקו ויראו שיש בעיה. לגבי רשימת הבדיקות - לדעתי הבסיסיות הן: 1. פרופיל הורמונלי - בדיקת דם ל- FSH, אסטרוגן, פרוגסטרון, TSH ו-T4 שנעשית ביום השלישי למחזור (אם זה נופל לך על יום ראשון שהכל סגור - אז תעשי ביום השני למחזור) 2. מעקב זקיקים באולטרה סאונד שיראה אם את מבייצת ואם כן באיזה יום בחודש בערך (אולי גם בדיקת דם לפרוגסטרון 7 ימים מהביוץ) 3. בדיקת זרע של הבעל שיראה איפה אתם עומדים בעניין הזה.

אנחנו חיים בחול

הרבה יותר מארבע שנים את הביטוח הלאומי יידעתי על עזיבת הארץ והאמת שאין לי מושג מה זה אומר, חוץ מזה שלא חייבו אותי בלאומית כרגע בודקים לי את האפשרויות הפתוחות בפני, אבל אם אכן אין אפשרות לשמר זכויות בביטוח לאומי, הרי שעלי לפנות ולברר איך בדיוק לעבור את המיכשול הזה....

בכל מקרה תהיי זהירה

לדעתי אם לא חייבו אותך בשנים האלה זה אומר באופן עקרוני שלא שמרת על הזכויות. לדעתי את צריכה אולי להיזהר משאלות קיטבג. אם לאומית יחזרו אלייך ויגידו - הכל בסדר תחזרי מחר ותעשי אצלנו מה שאת רוצה אז אולי כדאי פשוט לנסות ולא לשאול את ביטוח לאומי שאלות קיטבג שיעירו אותם משנתם. שווה להתייעץ בתור התחלה עם מומחים מהפורומים של חו"ל (ישראלים בחו"ל, הורים בחו"ל, עוברים לארה"ב וכו') - אני מניחה ששם יהיו כאלה שיידעו יותר. שיהיה בהצלחה
. אני זוכרת את שמך עוד מלפני הרבה הרבה זמן. מגיע לך הרבה נחת ובשורות טובות

תות בר

New member
מצטרפת לאזהרה של סיתוונית

ביטוח לאומי כן מקושר למחשבים של קופות החולים. לפני 4 חודשים כשניסיתי לבדוק בטא בארץ, לא יכולתי להכנס לרופא המשפחה לקבל הפנייה כי "ביטלו לי את התושבות". זה היה סיפור מהתחת ואני עוד עובדת מדינה שמשלמת ביטוח לאומי. אם את תושבת חוזרת ולא שילמת מס יטילו עלייך קנס. זה מופיע באתר של ביטוח לאומי והבנתי שהקנס מאוד משמעותי. אפשרות אחרת היא על כל חודש שלא שילמת, לא להיות זכאית לטיפול במשך חודשיים. משהו כזה... אם בטעות מקבלים אותך בלאומית (כי הם לא מסונכרנים עם ב.לאומי), אל תשאלי שאלות. תני לזמן לעבור לפני שאת עוברת קופה. בכל מקרה, תתייעצי עם יועץ מס (אנחנו הינו אצל עציון ישי) כדי שיבהיר מה בכלל הזכויות שלכם כי מאז החוקים החדשים של ביבי לא ממש מעודדים לחזור לארץ. ממליצה בחום להכנס לפורומים "ישראלים בחול" או "ישראלים בארופה". ובכל מקרה, בהצלחה!

needababy

New member
אנחנו חיים בחו"ל

ומסתבר שאנחנו חייבים לשלם לביטוח לאומי על כל חודש שלא היינו בארץ. התקופת המתנה היא חודשיים על כל שנה שאת בחו"ל אחריי ששילמת הכל. אם את מבררת משהו אחר, בבקשה תשלחי לי מסר. תודה

את בטוחה?

חודשיים המתנה על כל שנה? זה יוצא כמעט שנתיים- לפי הזמן שאנחנו פה אני מאוד מקווה שאת טועה אוףףףףף

eti22

New member
זה תלוי מאוד איפה גרים

אם זו מדינה עם הסכמים סוציאליים עם ישראל כמו צרפת למשל, ואת משלמת "סוסיאל סקיוריטי" במדינה שבה את חיה, את נקייה מחובות. (ככה היה אצלי לפחות...) חוץ מזה טליושה, תשלחי מיהו מהמשפחה לקופת חולים לברר בשבילך אם את עדיין חברה ואם את זכאית לטופס שבע עשרה להפרייה חוץ גופית. כשאני החלטתי לטפל בארץ פשוט ניגשתי למכבי, הכניסו את הביטוח לתוקפו מייד, חזרתי לשלם קופת חולים ואפילו עשיתי מושלם בלי תקופת המתנה (היה בדיוק מבצע
).שבוע אחר כך אמא שלי אספה את הטופס שבע עשרה כשאני כבר הייתי מעבר לים... תתחילי לברר , לפעמים זהיותר פשוט ממה שזה נראה. שיהיה המון בהצלחה

תודה יקירה

שלחתי את הורי לשם, ותהיה להם פגישה ביום ראשון עם מנהל הקופה היות והורי המשיכו לשלם לי את המשלים הם מתכוננים למלחמה במידה ולא יאשרו, אבל אם זה החוק היבש לא נראה לי שזה יעזור... ואכן לצרפת ועוד כמה מדינות מועטות ישנה אמנה עם ישראל, אבל לצערי ספרד לא נכללת בין המדינות האלו. נתפסתי ליאוש עוד לפני שמשהו התחיל לזוז

eti22

New member
לא לא לא!!!!!!!

לא להתייאש עדיין!!! אני יודעת שזה נורא מלחיץ, אבל את תראי שזה פחות מסובך. עכשיו תקשיבי עוד משהו, גם אם אין לך משלים זה לא סוף העולם. מה שיקרה הוא שלא תקבלי החזר על ההשתתפות העצמית שזה בסביבות ה1000 שקלים למחזור טיפול. את המימון להפריה תקבלי בכל מקרה (והיה אם את חברת קופת חולים). המשלים בעצם נותן החזרים על יעוץ של רופא פרטי ועל ההשתתפות העמצית המימון להפרייה- טופס שבע עשרה לא קשור למשלים. אז בלי ייאוש!!!!

זהו שמשלים בודאות יש לי

אז אם יש משלים על פניו אני חברה בקופה העניין הוא ביטוח לאומי אני יכולה להיות אופטימית ולקוות שאין קשר בין המחשבים של ביטוח לאומי למחשבים של הקופה אבל אני לא... מה לעשות החיים עשו אותי כזו... בביטוח לאומי הצהרתי שעזבתי את הארץ, אפילו מילאתי טפסים מיוחדים לכך, כך שעקרונית אני לא חייבת להם כסף, אבל הם גם לא חייבים לי כלום העניין היחידי שנותן לי קצת מחשבה חיובית הוא שאם הקופה גבתה את הכספים של המשלים במשך שנים על גבי שנים הרי שהיא ראתה בי חברה מן המניין ואם אני לא חברה מדוע גבו את הכספים האלו, וכאן אולי יש מקום לויכוח- אבל רק מול הקופה, הם הרי יכולים בשיא הפשטות להגיד שאוקי תקבלי רק מה שמגיע מהמשלים ולא מה שמגיע כמבוטחת רגילה. ככל שאני חושבת על זה אני נכנסת יותר ויותר ללופ של נגטיביות

danors

New member
טליה מספרד

השאלה שאת העלת נכונה. מבחינה חוקית אם הקופה לקחה ממך כסף בגין משלים היא רואה אותך כחברה מן המניין. תשלום משלים הינו בגדר "זכות" למי שזכאית לביטוח הבריאות הממלכתי. הווה אומר, שאת יכולה לבוא עם טיעון שאו שיחזירו לכם את כל הכספים ששילמתם בגין המשלים (והקופה לא תמהר לעשות זאת) או שהם יראו כאחרים ויאלצו לתת לך את הטיפול כמי שזכאי לטיפול עפ"י החוק במדינת ישראל ועל פי התקנות לביטוח משלים בכל קופה וקופה. בהצלחה

ואללה?

מבחינה חוקית הם חייבים לי? אני סתם חשבתי בקול רם על איך "להיכנס" בהם, לא חשבתי שאני באמת צודקת....

danors

New member
בואי נגיד ככה

הם בדרך כלל בונים על זה שאנחנו נחשוב שהם צודקים. את לא מבינה כבר כמה מקרים ראיתי כאלה שהחליטו סתם "להיכנס" בהם ונדהמו לגלות שהם צודקים. יתרה מכך, היום במערכת המשפט בישראל יש נתייה לטובת "האיש הקטן" והלא מלומד בגלל המון מקרים קטנים בישראל...

needababy

New member
לגיסתי יש חברה שעובדת

בקופ"ח כללית (שאליה היינו שייכים) והיא אמרה שעד שלא סוגרים את החוב של ביטוח לאומי, הם לא נוגעים בנו, וכמובן זמן ההמתנה. אולי זה לא נכון, איפה אני יכולה לברר??

למעלה