צריך עזרה!!!!

realest

New member
צריך עזרה!!!!

היי, היום קיבלתי צו גיוס חדש ל5 בדצמבר, בחרתי נ"מ מקום ראשון דרך אגב, וממש לא הייתי מוכן לזה - התאריך הזמני שלי היה בכלל ל 24 במרץ 2003, מה פתאום הם מקדימים לי ככה את הגיוס ב 4 חודשים? למה הם לא נתנו לי מלכתחילה תאריך זמני של נובמבר? הבעייה שלי מתחלקת לכמה חלקים: דבר ראשון זאת התראה קצרה בשבילי, אחרי שהייתי כבר בטוח שאני אתגייס במרץ, אז האם אני יכול לדחות את הגיוס? אם כן איך בדיוק? אני צריך הסבר מפורט, דחייה תהיה רק למרץ, נכון? ואיזה תירוץ אני צריך בשביל לדחות? ועד מתי (כמה זמן לפני תאריך הגיוס) אני אוכל לדחות? כרגע אני לא יודע אם כדאי לדחות, מצד אחד אני קצת משתעמם בחופש ואני לא ממש מתלהב להיות בין האחרונים שמתגייסים, מצד שני בצבא בכלל יהיה לי משעמם בטירוף, להיות תקוע באיזה בסיס בדרום... זה לא בדיוק הקטע שלי.... אז אני לא יודע אם יש לי מה למהר כ"כ... עוד חסרונות זה שהטירונות תהיה בחורף ככה שהיא יותר קשה מאשר במרץ, וגם עד מרץ בטח המצב הבטחוני ישתפר, ואם אני אצטרך לשמור, אז אני אצטרך לטחון פחות אם השטח יהיה יותר רגוע... יש לי גם בעיות רפואיות, שאם יהיה יותר זמן לטפל בהן(עד מרץ במקום עד דצמבר) אולי הן ישתפרו... ואני צריך גם עוד זמן לחשוב על מה אני רוצה לעשות בצבא... עוד שתי בעיות עיקריות, הן שאני אפילו לא יודע לאן כדאי לי להתגייס, שמעתי שבנ"מ המשמעת גבוהה לאללה בהשוואה למקומות אחרים, הם טוחנים כמו כולם, בגדול הם לא ממש עושים כלום, ואני בכלל לא מורעל, ככה שאם אני מגיע לשם בטח אני ארצה משהו נייח כמו פטריוט, ולא וולקן לדוגמא... עוד בעייה היא שיש לי שתי בעיות רפואיות, מהסוג שקשה לאבחן במדוייק, ואני חושב שהן נחשבות לכאלה שהן על הגבול בין ג´ובניק לקרבי - והן כאבי בטן בבוקר, שעליהם הצהרתי בצו ראשון, בלי אישורים או משהו כזה, ונראה לי שהם מורידים רק ל72, אם לא ממש מנג´סים הרבה לרופא, וגם אם כן אני לא בטוח אם זה יוריד ליותר, מה גם שבבוקר אני שותה תה מיוחד שגיליתי שהוא עוזר לי להקל על הבעיות האלה, שפוגעות לי בתפקוד, אבל מה אני אעשה בצבא? לא יהיה שם תה מיוחד שיעזור לי והבעיות שלי יחמירו, לא לדבר על זה שעל הבוקר גם מטרטרים בד"כ, בדיוק כשיש לי את כל הבעיות האלה בבטן.... בעייה רפואית שנייה היא כאבי ברכיים שמופיעים סתם ככה, ובדרגות כאב שונות כל פעם, שהתחילו לי איזה חודשיים אחרי הצו הראשון והבדיקה הרפואית, וגם אותם אי אפשר לאבחן במדויק, ואורטופד אמר לי שזה מוריד רק ל 72, ואם יריצו אותי בטירונות / בחיל קרבי, אני חושב שזה יכול להזיק, ואני לא רוצה לצאת עם ברכיים דפוקות מהצבא, בטח שלא בשביל נ"מ פחחחח... אבל, שמעתי גם שאפשר להוציא פטור ריצות, אפשר לעשות את זה בנ"מ?? ואז אני גם לא עושה את המסע כומתה??? בקיצור שתי הבעיות האלה הן בעיות שפוגעות לי בתפקוד, ובצבא הן כנראה ייפגעו בי עוד יותר ויוכלו להחמיר, והבעייה היא ששתיהן קשות לאיבחון, וגם אז הן מורידות ל 72, ככה שאין לי מושג מה לעשות, אם אני אלך לקרבי וארצה לצאת זה ייקח לי הרבה זמן עם כל החרטה של הצבא... אז אולי כבר כדאי לי מראש להתחיל לנסות להוריד פרופיל, כי בתור אזרח ישימו עליי יותר... אז עם כל הבעיות האלה וזה שאני לא מורעל אולי עדיף לי להיות ג´ובניק, אבל נניח שאני רוצה להוריד פרופיל, יש טונות של אנשים שבאים לרופא סתם, אז אם אני אתחיל לתת לו רשימה של בעיות הוא בטח לא ייקח אותי ברצינות, ויחשוב שאני עושה הצגות וגם זאת בעייה - איך לשכנע אותו שיש לי באמת בעיות שפוגעות לי בתפקוד... אבל מצד שני אני בכלל לא יודע אם אני רוצה להיות ג´ובניק, זה גם כן בכלל לא נראה לי, אני לא רוצה להיות עובד מטבח 3 שנים, או לשבת באיזה משרד מסכן ולחשוב כל יום מה הייתי עושה אם הייתי עכשיו בנ"מ... אולי הייתי נהנה יותר... וגם אולי אני אהיה עם אנשים דפ"רים, ובגלל שנוצרים קשרים פחות טובים בתפקיד ג´ובניקי אז אני לא אוכל להעביר את השירות ביותר כיף ככה שגם זה שיקול... גם יש ג´ובניקים שיוצאים כמו קרביים, אבל אני חושב שאני אוכל להשיג ת"ש קרוב לבית בתור ג´ובניק אז זה פחות משנה... באופן כללי אני רוצה גם להרגיש בעצמי מה זה להיות קרבי, כדי שתהיה לי פרספקטיבה טובה, ואני אדע איך זה באופן אישי, ומה אני אפסיד - אם אני אגיע לנ"מ ואז ארצה לצאת משם.... אז אני אהיה בטוח שלצאת משם יהיה הצעד הנכון... מאשר ישר להיות ג´ובניק דרך אגב, יש לי קב"א של קצונה ואני חושב שאני אוכל להשיג ת"ש מסויימים, זה יכול להשפיע איכשהו על השירות שלי, בקרבי או כג´ובניק, לתת לי אופציות יותר טובות, מבחינת תפקידים? זהו
, תודה לכל מי שקרא את זה ויכול לעזור!!! חוץ ממה שרשמתי כאן אני לא חושב שיש לי עוד בעיות

צחי:)

New member
אז ככה

ילד... אתה לחוץ מיותר מדי בעיות, לגבי הבעיות הבריאותיות שלך, דבר ראשון שאתה צריך לעשות זה ללכת לרופאים האזרחיים שאתה מטופל אצלהם, בבעיות הרגליים ובעיות הבטן. לבקש מהם לכתוב דו"ח רפואי כדי להעביר לצבא. אחרי זה תתקשר לבקו"ם ותגיד שאתה צריך רופא מומחה בשביל בעיות רפואיות. אתה לא בא לרופא עם רשימה של מכולת ומקריא לו את הבעיות שלך.... אתה קובע פעם אחת תור בבקו"ם לרופא מומחה-אורטופד, ופעם אחרת לרופא מומחה-גסטרולוג (טיפול בבעיות בטן). יחד עם ההמלצות של הרופא האזרחי שלך הם יקבעו עם הועדה הרפואית את הפרופיל שלך. לגבי נ"מ, נכון, הם טוחנים, אבל מרבית הקרביים טוחנים. לגבי החבר´ה אצל הג´ובניקים אני ממש לא מסכים איתך. אנשים טובים יש בכל מקום, ברור שחברות על רקע הסכנה והקשיים בקרבי זה חברות חזקה, אבל את החברים שלך מהתיכון לא הכרת בקרבי, נכון? לגבי דחייה, את הצבא לא מעניין שאתה לא רוצה לעשות טירונות בחורף, ושאתה מפחד לטחון שמירות בנובמבר בגלל המצב (אף אחד אגב לא אמר שהמצב יהיה יותר טוב בדצמבר...) רוצה תירוץ נורמלי? תגיד שאתה רוצה לעשות פסיכומטרי...זה תמיד עובד... אני התגייסתי באוקטובר 01, לפי דעתי 4 חודש חופש הם די והותר... מה תעשה עד מרץ? אבל זה לשיקולך... לגבי קצונה...אל תדאג לגבי זה עכשיו, יש לך עוד זמן... בבוא הזמן תקבל את כל התשובות שרצית, ויותר. בהצלחה...

realest

New member
תודה, עוד כמה שאלות

תודה, את הקטע הרפואי אז נראה לי שהבנתי, אני באמת לחוץ אבל אני רוצה להיות מוכן כי לפי סיפורים שאני שומע אם נתקעים בצבא איפשהו יכול לקחת חודשים לצאת משם עם כל הביורוקרטיה והאטימות... יש לי עוד כמה שאלות, כיצד ניתנת הדחייה? צריך ללכת לאנשהו? או בטלפון? אני יכול להגיד סתם בתור תירוץ שקניתי כרטיסי טיסה, או שאני עושה פסיכומטרי, או שצריך להראות להם את המסמכים בתור הוכחות? נניח שאני מוריד פרופיל, איך אני יכול להוריד אותו ל 64 ולא ל 45, במקרה ש 45 יסגור בפניי אפשרויות? האם זה בטוח שאי אפשר לקבל פטור מריצה בטירונות של 03? והאם גם אחרי הטירונות יש ריצות בנ"מ, בתפקידים פחות ניידים? אם הגיוס שלי ב 5 בדצמבר, עד איזה תאריך אני אוכל להתקשר לצבא ולבקש דחייה? חודש לפני? שבועיים לפני? כמה?? והאם אני יכול לבקש דחייה בגלל שיש לי בעיות רפואיות שיכול להיות שבזמן של הדחייה אני אוכל לשקם? אם כן אז יזמינו אותי לתל השומר לבדיקות? או שהם לא בודקים את זה? ואם יזמינו אותי ויראו שיש לי את הבעיה בברכיים יוכלו להוריד לי ל64 למרות שהכוונה שלי הייתה לנסות בכ"ז להגיע לקרבי? עד מתי אני אוכל לדחות, והאם ברגע שאני דוחה, אני מקבל עוד פעם מנילה? האם זה שכרגע אני מיועד לנ"מ, מבטיח לי שגם אם אני דוחה גיוס למרץ, אני עדיין אתגייס לנ"מ?? אני יודע שאלה הרבה שאלות, פשוט אלה הרבה שאלות ספציפיות שאני לא יודע איך אפשר לברר.... ואני רוצה לבוא מוכן לצבא... דרך אגב, לדעתכם הקדימו את התאריך ממרץ לדצמבר לרוב האנשים, חוץ מאלה שיש להם יום סיירות בינואר למשל? איך זה הולך? לגבי הקצונה התכוונתי לכך שאולי עם קב"א של מעל 52 יהיו לי באופן כללי אפשרויות יותר טובות במידה ואני אתגייס בכלל צה"לי, תודה!!

Oggy

New member
טעות...

יש הבדל בין פרופיל 64 לפרופיל 45: 64 הוא כמעט תמיד פע"ק (פרופיל עורפי/קדמי). 45 הוא כמעט תמיד פ"ע (פרופיל עורפי). בעקרון ישנה ההנחיה שפע"קים לא ישרתו ביחידות עורף, למרות שלא תמיד אוכפים את ההנחיה הזאת, נוסף לכך שיש הרבה פע"קים במקצועות חסרי תקן ביחידות קדמיות.

Ufin

New member
עצה מקורסיסט בנ"מ

אז ככה המשמעת גבוהה, אבל זה שאתה רוצה נייח כמו פטריוט לא אומר שתגיע לשם אתה יכול באותה מידה גם להגיע לוולקן. ועל הכאבים- אפשר להוציא פטורים בכל מקום, במיוחד בנ"מ שם יש המון פטורניקים...

Ufin

New member
אני חוזר היום לבסיס

אז לא ממש תראה ממני תשובות בקרוב אם אתה רוצה משהו תכתוב לי אותו פה

realest

New member
אוקיי יש לי כמה שאלות../images/Emo9.gif

אפילו יותר מכמה
אתה יכול להגיד לי למשל איזה פטורים למשל אתה מכיר בנ"מ? אתה יודע אם יש איזשהו פטור גם לבעיות שקשורות לכאבי בטן? יש שם אנשים עם בעיות ברכיים כמוני? איך הם מסתדרים? ובמה הפטור שלהם מתבטא? הם לא צריכים לרוץ ולסחוב כל הטירונות? אני לא ממש מבין איך זה הולך... דרך אגב, פטור אני משיג לפני הגיוס? מה אלה שיש להם פטורים עושים בזמן שהם ששאר המחלקה עושה משהו שיש להם פטור ממנו? הטירונות שלהם יותר קלה? למה המשמעת בנ"מ נחשבת לקשה? במה הקושי בדיוק מתבטא לעומת יחידות אחרות? וכל כמה זמן צריך לעשות אבטש"ים, או שזה משהו חד פעמי? יכולים להציב אותך גם במחסומים למשל? כמו לבדוק אם מכוניות שעוברות שם הן מכוניות תופת? או שזה לא ככה? כל הטירונים מגיעים לביסנ"ם? זה ליד דימונה? איך התנאים שם (אוכל, חדרים או אוהלים?, ניקיון, שמירות, יציאות)? כמה זמן נשארים בבסיס הזה? יש כאלה שנשארים בו גם אחרי הטירונות? מה השלבים בטירונות ובקורסים של נ"מ? כל העניין הזה יותר ארוך מבחילות אחרים? איזה מסעות יש? מי שיש לו פטור ברכיים פשוט לא עושה את המסע? כמה ימי שדאות היו לכם? מה הסדר יום בטירונות? מתי קמים, מה וכמה זמן לומדים וכו´? ומה הסדר יום אחרי הטירונות? כמה זמן פנוי יש במקום השעת ת"ש? כמה שמירות יש אחרי ולפני הטירונות? שומרים לבד או שניים בעמדה? ומה ההבדלים בין שמירה על הבסיס לאבט"ש? הנשק צריך להיות איתך כל הזמן? גם בארוחות? איפה שמים אותו כשישנים? כמה אנשים בערך התגייסו לנ"מ במחזור שלך? אם זה לא עובר על ב"ש... המשמעת מפריעה להריץ קטעים? איך האנשים שם? מאיפה רובם? מה אתה ממליץ לי עם הבעיות ברכיים והבטן שלי, ג´ובניק או נ"מ? אם אני נניח מגיע לנ"מ ויוצא משם, זה שאני אצא ידפוק את המחלקה שלי? יהיו להם יותר תורניות שמירות וכל זה? יש לך ICQ? מתי אתה חוזר פעם הבאה? תודה רבה!

Ufin

New member
אז ככה

זה שאלות שגם אני שאלתי את עצמי לפני הגיוס... אז קבל הפצצת תשובות: 1. אין כזה דבר פטורים של נ"מ, זה פטורים צהלי"ם- מריצה, קפיצה, פזצט"א, ועד לנעליים אזרחיות... 2. כאבי בטן- פשוט יתחשבו בך יותר כשאתה צריך כבדה... 3. בעיות ברכיים- בעיה ידועה, אם זה ממש מפריע לך אולי יהיה לך פטור מריצות וסחיבות... אז קצת כועסים עליך אבל חפיף 4. פטור אתה משיג בזמן הטירונות, פשוט לך לחובש ומשם הדרך סלולה אל הפטור אבל הוא לא קבוע, הם ינסו שלא יהיה לך אבל תלחם... 5. מה הפטורניקים עושים? כלום, אם הולם רצים אז הם או עומדים או עושים שכיבות שמיכה... טירונות יותר קלה? תלוי אם לרוץ זה קשה בשבילך ויש לך פטור על זה... אז זה קל 6. המשמעת קשה במיוחד בגלל שפעם הנ"מ היה שכונה, משמעתית היו לו הכי הרבה תלונות, ועכשיו יש הכי מעט וזה מתבטא במשמעת... 7. פשוט יש הרבה יותר דיסטנס ויחס רע מהמפקדים 8. אבטשים זה שבועיים בטירונות ואני מחר הולך לעשות אז על הסדר יום שם אני לא יכול לענות לך... 9ץ מן הסתם ביסנמ זה בי"ס לנ"מ אז כל הטירונים מגיעים לשם, וזה בדרום אחרי ב"ש 10. נשארים אם אתה ג´ובניק או באימונים 11. זה טירונות חי"´ משולבת קורס- כ4 חודשים 12. יש כל מיני מסעות לנו היו 5 עד עכשיו, הכי ארוך בינתיים של 20, ואפשר גם לא לעשות עם פטור מתאים... 13. יוצאים הרבה מאוד לשטח, אולי שליש עד חצי מהטירונות זה בשטח 14ץ קמים בד"כ ב6, וזה משתנה מחיום ליום, לומדים בכיתות וכאלה... 15ץ שעת ת"ש זה שעה 16. שמירות זה בלילה, אחרי הטירונות זה תלוי איפה אתה 17. שומרים לבד 18. מן הסתם אבטש זה אבטחת ישובים 19. אם הנשק לא איתך אז הפקרה וזה עונש 20. אתה ישן איתו, זה החברה שלך ל3 שנים 21. בערך 120 איש 22. קטעים יש, אבל לא ליד המפקדים 23. האנשים טובים, מכל הארץ... 24. זה תלוי, זה משתנה מאדם לאדם, נ"מ זה נחמד אבל זה לא הכי קרבי, הבעיות יפריעו לך רק בטירונות 25. וזה לא ידפוק את המחלקה שלך כי אתה לא תהיה היחיד שתעזוב וזה לא ישנה כלום 26. ולצערי אני חוזר עוד 21 ים, ויש לי איי סי קיו 27. 19407502 28. בבקשה

למעלה