צריך עזרה - קנסות על איחורים להסעות

צריך עזרה - קנסות על איחורים להסעות

החליטו בחברה בה אני מועסק להתחיל לקנוס עובדים אשר מאחרים להסעות של החברה. סכום הקנס עצמו לא ניתן לנו ועד היום ההסעות היו על חשבון החברה. שאלתי היא(וחיפשתי באינטרנט דיני עבודה) האם מותר להם לקנוס אותנו בקנסות איחורים שהחברה אמורה לשלם? מיותר לציין שלרוב אלו הן המוניות שמאחרות אך לא ניתן לעשות דבר בעניין.

nogaash

New member
לא חוקי

במידה והעובד מאחר להסעה מן הסתם הוא צריך להגיע באופן עצמאי לעבודה, והאיחור הוא לעבודה ולא להסעה, ואיחור לעבודה גורר עימו או חובת העובד להשאר מאוחר יותר ולהשלים את שעות עבודתו על פרק הזמן שאיחר, או שיקוזז מהמשכורת החלק היחסי של פרק הזמן שהוא איחר, אבל בטח שבטח לא קנס על איחור להסעה.

זה נשמע לי גם כן לא חוקי אבל הנה העניין

בכל איחור להסעה להסעה חברת ההסעות קונסת את החברה בה אני מועסק. אז כיום החברה בה אני מועסק מתכוונת לקנוס אותנו בסכום קנסות של ההסעות. במידה והמצב עדיין לא חוקי, אני מאד אשמח אם תוכל להפנות אותי לאתר בו אני יכול למצוא את הדין בבירור. כי אני מחפש כבר יומיים ולא מצליח לאתר תודה!!!

nogaash

New member
האם חברת ההסעות מחכה למאחרים

או פשוט נוסעת? אם הנהג לא מחכה למאחרים והוא פשוט נוסע, אז לא ברור לי על מה הקנסות, החברה משלמת פר נסיעה, מה איכפת נהג כמה נוסעים יש לו ברכב? אם הנהג נאלץ להמתין למאחרים ונגרם לו נזק כלשהו בשל האיחור אז אולי, יש הצדקה לקנס... אבל גם כאן אני עדיין לא בטוחה. החוק הרלוונטי בשבילך הוא חוק הגנת השכר, שם מפורטים כל הסעיפים שניתן לקזז משכר העובד, קנס מסוג זה, הוא לא אחד מהסעיפים שניתן לקזז..

אבל אם העובד לא הסכים לכך מראש

ובמפרוש ממילא אסור להפחית משכרו בגין קנס וכו'.

למעלה