צריך בבקשה עזרה בבניית מחשב...

TAL1983

New member
צריך בבקשה עזרה בבניית מחשב...

אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב שיוכל להריץ משחקים ותוכנות ( בעיקר תלת מימד) ,שיהיה עד לסכום של 4000 ש"ח ושיוכל להריץ את המשחק שעתיד לצאת " watch dogs" על איכות גבוהה,לא קניתי מחשב מזה 8 שנים ושלי בדיוק מת היום,ולכן אני צריך עזרה בהרכבת מחשב שיהיה חזק ולא יקר ,כמובן שזול יותר אם ניתן יהיה מצוין,אבל הצבתי לעצמי סכום של עד 4000 ש"ח.
אני אגב מתכוון לקנות מ- KSP
נ.ב: אני מתכוון להרכיב,אני מחפש נטו מחשב (נייח),ללא מסך רמקולים וכדומה
תודה לעוזרים

frankthe

New member
שלום לך

למעט המשחק שציינת שעוד לא בדקתי מה הן דרישות החומרה עליו לא ציינת באיזו תוכנות אתה עומד לעבוד ומה רמת השימוש. יש תוכנות שדורשות כמה שיותר ליבות למשל פוטושופ של אדובי ואז נמליץ לך על מעבד i7 עם 8 ליבות. השאלה היא גם האם ניתן לחרוג מתקציב שציינת משום שמדובר בתקציב די גבולי... לטעמי, לפי נוסח ההודעה שמצריךניחוש מושכל כדי לענות - אתה צריך מעבד i7 ועקב כך - התקציב צריך לעלות לקראת 5K.
אני מצרף מפרט בסיסי מ ksp - והוא כבר חורג מהתקציב... 4.5 לעומת 4 הנדרש.
מקווה שעזרתי.
חג עצמאות שמח!

TAL1983

New member
תודה רבה-ההמשך

אם אפשר לשים דגש תוך כדי בדיקה על המשחק,והכוונה שלי היא יותר לכיוון התוכנה blender 3d ,אם תוכלו לעזור לי,אשמח,אני מוכן לחרוג מן התקציב עד לגבול ה5000 כל עוד התוכנה תצליח לרנדר ( תמונות,או סירטונים ממש קטניפ) וכל עוד המשחק ירוץ על גרפיקה גבוהה ולא על low
תודה רבה וחג עצמאות שמח!

frankthe

New member
המשך

תראה - המפרט שנתתי הוא מפרט מינימלי, בדקתי עכשיו את הנתונים הן של המשחק Watch Dogs ראה כאן:
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=4546&game=Watch Dogs
כמו-כן בדקתי את דרישות של תוכנת Blender, ראה כאן
http://www.blender.org/download/requirements/
http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=5270&software=Blender
לפי הדרישות שאנו רואים בקישורים הנ"ל המעבד שבחרתי הוא המעבד המתאים- מעבד i7. כמובן שהלוח הוא לוח מתאים ותואם - הכוונה היא לציפסט שעל הלוח, כמו-כן מאחר והמחשב עומד לעבוד קשה - בחרתי מארז מרווח למדי. כמו-כן הבחירה הברורה בכונן ssd מהיר לתוכנות וכונן נוסף לנתונים מאוד טובה עבורך. הבעיה היא כרטיס המסך והספק כוח.
הכרטיס שבחרתי אינו מתאים לפעילות מהירה של תוכנת blender. גם לרזולוציה גבוהה של המשחק הכרטיס אינו מתאים. המינימום הנדרש הוא כרטיס ברמה אחת מעל - ציפסט של 750ti. או כרטיס שמאוד מומלץ לפי הדרישות 760gtx. הבעיה היא שכרטיסי 750ti הפחות המומלצים מבחינתך - יכנסו לתקציב בקלות. הכרטיס של 760gtx - ואתה חורג מתקציב של 5K ויחד עם זה אתה צריך להוסיף בנושא ספק הכוח. דרישת המינימום של הכרטיס ה760 היא 500W ותמיד מומלץ לתת קצת יותר כדי שאם במקרה תרצה לחבר עוד התקנים למחשב או להעמיס על המחשב - אז הספק צריך להיות ספק כוח של 550W ולכן הספק שנתתי לא מספיק. מכאן שאתה תחרוג מעל התקציב כמעט 5400 ש"ח ללא תוכנות או כל דבר נלווה אחר. מכאן הכדור אמור לעבור אליך - מה תחליט ועד כמה תחרוג מתקציבך? זאת החלטה שלך.

TAL1983

New member
תודה! כמה הערות

אלו הם הדרישות המומלצות למשחק WATCH DOGS:
מערכת הפעלה: Windows Vista ,Windows 7 או Windows 8 (מערכות 64 ביט בלבד)
מעבד: שמונה ליבות – Intel Core i7-3770 @3.5 GHz או AMD FX-8350 X8 @ 4 GHz
זכרון: 8GB זכרון RAM
כרטיס מסך: תמיכה ב-Directx11 עם 2GB של זכרון וידאו – Nvidia Geforce GTX 560 ti או AMD Radeon HD 7850
DirectX: גרסה 11
דיסק קשיח: 25GB לפחות
כרטיס קול: תמיכה ב-DirectX 9.0c Compatible

עכשיו אין לי בעיה לפרוץ את המסגרת שיהיה גם 6000 ש"ח אז אם תוכל בבקשה להוסיף גם איזה ספק כוח צריך לטעמך וכמובן נלך עם כרטיס מסך 760gtx

DDN

New member
הערת אגב

אכן, הדרישות של Watch Dogs מופרעות לדעתי.
המחשב שלי שנקנה לפני שנתיים, "יחזיק" בכבוד את הדרישות המינימליות, אבל יפול בחצי הדרך למומלצות. ואני קניתי אותו בזמנו ב8000 ש"ח (אני אפול במעבד שהוא I7 דור קודם, כרטיס מסך והזיכרון שלי מספיקים לדרישות המומלצות)

אני מצטרף ומחזק את מה שFrankthe כתב בשרשור

TAL1983

New member
ואגב זה מה שרשמו לי

בפורום השכן:

1350 ₪ - Intel Quad Core i7 4770 3.4Ghz S1150
290 ₪ - Gigabyte GA-H81M-HD3 (Front USB3 HDMI Optical) S1150
319 ₪ - * מבצע * - 8GB Hynix DDR3 1600Mhz
2290 ₪ - * מבצע * - GeForce Gigabyte GTX780 3GB WindForce3
439 ₪ - * מבצע * - SSD Samsung 840 EVO 120GB SATA III
399 ₪ - Seagate 2T 3.5'' Sata3 Barracuda 3 Years Warranty
670 ₪ - * מבצע * Zalman Z11 Plus + FSP Raider 650W 80+ BUNDLE
90 ₪ - LG DVD-RW X24 GH24NS90
120 ₪ - Arctic Freezer 7 Pro Rev.2

ועוד מישהו שאל אם לא כדאי לי לחכות לשבוע הבא כי אז יהיו מעבדים חדשים (דור חדש) ולוחות מסדרה חדשה H97 ו Z97- שוב תודה על העזרה אני מעריך זאת מקרב לב!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
רק ש...

שכחו מארז ...:) ועוד כמה דברים קטנים..

לגבי הלוחות חדשים והמעבדים זה לא ממש חדש זה משודרג..יהיה שיפור ברוחב הפס של SATA משש גיגה ביט שניה לעשר גיגה ביט שניה . וזיכרון מטמון בגרסא משופרת..M.2 ( אלה מעין דיסקים קשיחים בצורת כרטיס שישבים על לוח האם עצמו) לגבי המעבדים זה ישפר יכולת המהרה בשל צורת ייצור שונה מעט ..בכל אופן הרוב ישארו עם אותו מעבד שיש להם כיום..הלוחות עדין 1150 , מה ששיפרו זה צי'פסט..אין קשיחים לתצורה החדשה יהיו לקראת סוף השנה. יהיה שיפור של בין 33-50 אחוז מהירות קריאה כתיבה כתוצאה מכך.

לגבי משחקים לדעתי מוגזם I7 גיימרים וכבדים גם משחקים עם I5 4670 עלות יחס מחיר ביצועים מצויינת. אין תועלת ממשית בI7 כיום למשחקים (אין משחקים תומכי ריבוי ליבות כמעט..)

מה שיהיה כן זה דיירקטס איקס 12 שיתן שיפור גדול(בהמשך השנה) וכן הדרייברים הבאים של נבידיה שהם כרגע בבטא ..ויצאו ממש בקרוב..ויביאו קפיצה לא רעה בכלל.

כרטיס מסך 760 יספק בהחלט 8 גיגה זיכרון וספק כח טוב..מארז נחמד ואיכותי במחיר סביר 250 ש"ח..

לוח אם שמתי Z שיהיה יציב יותר ומתאים יותר..למשחקים. ואם תרצה עוד אלפייה בערך ויש לך I7 ו 780..בחירה שלך :)
:)

DDN

New member
הדרישות המומלצות של המשחק הן

מעבד I7 3770
כמו שכתבתי למעלה בשרשור, דרישות מופרעות.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל

DDN

New member
לא ולא

המידע שלי הוא מכאן
http://store.steampowered.com/app/243470/

ורוב האתרים אכן מדברים על המפרט הזה לדרישות ה"מומלצות"

אגב, אני לא מכיר את האתר בו אתה ראית, אני בהחלט קורא לא מעט את IGN

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקי

שם יש שני קצוות..מה שאני ראיתי כולל את האמצע ההגיוני והסביר לרובינו :)

DDN

New member
לרובינו, אבל לא למשחק הספציפי שהוא

מדבר עליו, שהוא אמר שהוא רוצה לשחק באיכות גבוהה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
איכות גבוהה יקבל

אתה בדקת אולטרא...זה מעבר לגבוהה זה המקסימום של המקסימום..

אם היה לו תקציב של שמונה אלף הייתי אומר לא בעיה..I7 וכרטיס מסך הרבה יותר חזק...וחסל..אבל לא כך הוא ולדעתי הוא יהנה כל עוד טיפה יתפשר...אמרת כבר ואני גם המשחק לא יצא לדעת על בטוח מה מי מו לא יודעים..אם הוא חיייב כעת כבר הצענו לו:)

DDN

New member
לא מסכים

ולא יעזור שתתכחש לזה, שמלבד המקום שאתה הראית, במקומות "רשמיים" המשחק לא מגדיר "אולטרא", הוא מגדיר מינימום ומומלצות. ובמומלצות הם כותבים I7

ושוב, הוא רוצה מחשב שיחזיק לו כנראה גם למשחקים הבאים, אם משחק אחד מתחיל להשתמש בזה, אחרים גם יגיעו.

thor

New member
יש לי המלצה מוזרה. חכה כמה ימים.

ביום א' ה 11 למאי אינטל מכריזה על שלל מעבדים חדשים.
כמו כן באותו יום (או יום/יומיים מאוחר יותר) כל האתרים והחנויות תתמלאנה בלוחות אם חדשים עם ערכת השבבים התשיעית של אינטל כלומר H97 שיחליף את ה H87 ובהתאמה ה Z97 שיחליף את ה Z87.

לגבי המחליף של ה H81 זה עוד יקח כמה שבועות (ככה הם עושים תמיד)

ואז יהיה יותר מעניין לחשוב. כי ההפרש בין הלוחות החדשים לקודמים (מאותו דגם אבל עם ערכת השבבים החדשה) יעמוד על כ 30-50 ש"ח. וסביר להניח שגם ההפרש במעבדים יהיה דומה.

שווה לחכות טיפונת

TAL1983

New member
אבל ירון רשם אחרת

ציטוט שלו: "לגבי הלוחות חדשים והמעבדים זה לא ממש חדש זה משודרג..יהיה שיפור ברוחב הפס של SATA משש גיגה ביט שניה לעשר גיגה ביט שניה . וזיכרון מטמון בגרסא משופרת..M.2 ( אלה מעין דיסקים קשיחים בצורת כרטיס שישבים על לוח האם עצמו) לגבי המעבדים זה ישפר יכולת המהרה בשל צורת ייצור שונה מעט ..בכל אופן הרוב ישארו עם אותו מעבד שיש להם כיום..הלוחות עדין 1150 , מה ששיפרו זה צי'פסט..אין קשיחים לתצורה החדשה יהיו לקראת סוף השנה. יהיה שיפור של בין 33-50 אחוז מהירות קריאה כתיבה כתוצאה מכך."

אז לא יודע אם לחכות-חושב שאין טעם

TAL1983

New member
אז מה עושים?

אם נחכה עד יום א' המחירים ירדו ב-30 ש"ח כך שזה לא משמעותי (מקסימום נבקש הנחה) אז השאלה אם יש טעם לחכות או ההצעה שרשמת מספיקה?

למעלה