צפו בפרסומת שמסעירה את ארה"ב: אכלת מקדונלד'ס

צפו בפרסומת שמסעירה את ארה"ב: אכלת מקדונלד'ס

פוסט ב"שיווק זורם": צפו בפרסומת שמסעירה את ארה"ב: אכלת מקדונלד'ס – אתה מת סרטון פרסומת שבו נראית גופת אדם בחדר מתים, בידה חצי המבורגר אכול של מקדונלד'ס, מסעירה את הרוחות בארה"ב. מדובר בתשדיר שלא למטרות רווח של ארגון התומך בתזונה צמחונית. הפרסומת מקשרת באורח ישיר בין התקפי לב לאכילת המבורגרים נוטפי כולסטרול מתוצרת מקדונלד'ס. ברשת המזון המהיר הגיבו בזעם על הקמפיין החדש, וטענו שהוא תוקף אותם בצורה ברוטלית ולא הגונה.

../images/Emo31.gif שונאת שנטפלים לאחרים, גם אם הם חזקים

אפשר היה להעביר את אותו מסר בלי לערב את מקדונלד'ס בסיפור. זה ממש מיותר. לי זה גורם להירתע מהאירגון ומהמסר שהוא מנסה להעביר.

אם היה גוף מסחרי מתחרה למקדונלד

שמביע מחאה כזו, הייתי אומר שזה מאוד מכוער ונגוע באינטרס אישי. אבל כאן מדובר בגוף שמטרתו בריאות הציבור, זו האג'נדה שלהם להילחם בפגיעה בבריאות הציבור שהם מייצגים. הבדיקה המשפטית היא אם הבקורת היא אמיתית, או מזויפת ומוגזמת בקורתיותה. לטעמי הם הגזימו בצורת המסר שהעבירו. אפשר היה למצוא צורה יצירתית פרסומית אחרת.

מעדיף שיטפלו לחזקים, מאשר לחלשים

מקדונלדס קנתה לעצמה שם נרדף ל"מזון מהיר ורע לבריאות". החברה מוציאה הון עתק על קמפינים שמטרתם לחנך את הציבור שהאוכל לא מזיק. הציבור שלרוב נופל שבי בקמפיינים כאלו הוא הציבור העני והלא משכיל, שבהעדר לימוד, לא מסוגל להבין בעצמו את ההשלכות המסוכנות שבצריכת מזון זול ועתיר בקלוריות, כמו גם הציבור הצעיר, שבהעדר מגננות שיווקיות, נוהר כעדר שוטה אחר הבטחות פרסומיות ריקות מתוכן. אם הדרך לחנך את הציבור היא באמצעות להתקיף את החברה שמזוהה ביותר עם המזון המהיר, אני בעד!

האמת, העלית נקודה שלא חשבתי עליה

אבל מצד שני, אותה חברה מספקת מקורות פרנסה לאותם עניים ולא משכילים....

זה טיעון שמצדיק גם את קיומה של מאפיה :)

זה נכון שהמאפיה מפרה את החוק, רוצחת, גונבת, שודדת חלכאים ונדכאים, אבל מצד שני - היא מספקת המון עבודה וכסף לחיילים שלה
ואני סתם מגזים (כמובן), בשביל הנמשל.

למעלה