צניחה חופשית

צניחה חופשית

תגידו לי אם אני טועה בדיוק של השנים, אבל לפי מה שאני זוכר, שנה אחרי שנה, קבוצות שנופלות מליגת העל עושות צניחה חופשית מכבי יפו ירדה לליגה לאומית, ובגלל בעיות תקציביות ירדה עוד 2 ליגות אחרי איזה 3 מחזורים הפועל ירושלים ירדה ליגה, ועונה לאחר מכן ירדה גם לליגה הארצית ועכשיו צפרירים חולון, שנה שעברה במחוזותינו, ושנה הבאה בטיזנאבי... מקריות? (האם גם טייבה נכללת ברשימה?)

דן צ

New member
תיאוריה לא כל כך נכונה

שכחת את בית"ר שירדה לליגה השניה ואחרי עונה חזרה לליגה הראשונה ולקחו אליפות

alon@aizen

New member
זה הכול כלכלי..

בדרך כלל קבוצות קטנות שעושות עליה לליגת העל נכנסות לגירעון גדול ואז גם יורדות לליגה הלאומית בחזרה עונה אחר-כך ואז כמובן באה הצניחה החופשית אבל למועדונים מסודרים ( אין הרבה כאלה) ירידה היא בדרך כלל צורך עליה וגם בונים קבוצה יותר טובה..

קבוצות מסודרות?

כמונו?

אמרתי בשנים האחרונות

ונתתי 3 דוגמאות, ושאלתי אם אפשר להחשיב את טייבה כדוגמא רביעית ברציפות, לא אמרתי שהיה 5 ברצף, אז המקרה של בית"ר מלפני 11 שנה לא רלבנטי.

אז?

אני אמרתי שהם שקעו בליגות שלהם והתפרקו? אמרתי שהם יורדות בצניחה חופשית 2 ליגות

N!R

New member
מה אתה מבלבל ת´שכל..?

רשמת כמה קבוצות שירדו ליגות שנה אחרי שנה הפועל י-ם אמנם ירדה 2 ליגות בשנתיים אבל היא לא המשיכה בהידרדרות ושנה אחרי הירידה לארצית היא חזרה כבר ללאומית. זהו, זה מה שאמרתי. מה הקשר ליפו? מה הקשר לטייבה..?

יש שני סוגים של יורדות

כאלו שיש להן מסורת וקבע כלשהו בליגה הראשונה, וכאלו שהיוו אפיזודה חולפת ואחרי שנה או קצת יותר בליגה הראשונה נופלות חזק. לסוג הראשון משתייכות קבוצות כמו הפועל בא"ש, מכבי נתניה, בני יהודה (יימח שמם), הפועל חיפה והפועל כפ"ס, שכולן כבר הספיקו לבלות בשנים האחרונות בליגה השנייה אבל בסופו של דבר חזרו (או יחזרו במקרה של הפועל חיפה) לליגה הראשונה. גם הפועל י-ם משתייכת לסוג הזה לדעתי ואני מאמין שתוך שנתיים-שלוש גג היא תחזור לליגה הראשונה. לסוג השני משתייכות קבוצות כמו הפועל טייבה, הפועל אשקלון, הפועל בית-שאן ומכבי יפו (שאומנם יש לה ותק בליגה הראשונה אבל בפעם האחרונה היא עלתה אחרי כמה שנים של היעדרות ואחרי עונה התרסקה באופן סופי ככל הנראה). הקבוצות האלו עלו, השאירו רושם כזה או אחר ונעלמו. אני מקווה שצפרירים חולון, המתנדנדת המסורתית בין הליגה הראשונה והשנייה, הצטרפה היום רשמית לסוג השני.

למעלה