צמרמורת

יעלה 999

New member
צמרמורת ../images/Emo7.gif

ראיתי אתמול באינטרנט כתבה ששודרה בטלוויזיה לפני כמה חודשים, אני לא רוצה לפרט יותר מדי וגם לא לשים לינק כי אני אישית בכיתי לאורך כל הכתבה והסתובבתי עם נאחס בבטן כל היום וזה בלי להיות בהריון, אבל אחד האנשים ש"כיכבו" בכתבה בצורה שלילית ביותר היה הרופא המיילד שהיה בלידה שלי. מסתבר שהשמוק היהיר והבטוח בעצמו לא סתם רצה כל כך לזרז את הלידה שלי, כי תביעה אחת כבר יש לו על הראש, על רשלנות שהובילה לתוצאות הכי גרועות שיכולות להיות.
מעבר לכך שהכתבה הייתה קשה לי מאוד לצפיה בגלל הנושא שלה, לראות פתאום את הפרצוף הזחוח שלו העלה לי רגשות קשים שלא הייתי מודעת לקיומם. הייתה לי אחלה לידה, והיה צוות מקסים ותומך חוץ מהיצור הזה, ובאמת שאני נזכרת בלידה שלי בגעגוע ובחיוך בדרך כלל, אבל פתאום כשראיתי אותו התחלתי לחשוב על מה היה אם... ועל כמה מזל היה לי, וכמה לידה כמו שלי הייתה יכולה להסתיים אחרת. פתאום ממש כעסתי עליו, שוב, אחרי שמי בכלל זכר אותו. מניאק. וגם הדסה עין כרם, שכידוע לכן אני תמיד ממליצה עליו בחום, ואני עדיין לא לוקחת את ההמלצה שלי בחזרה, יוצא בכתבה הזאת
.

יד אביב

New member
אני חייבת לשאול

מי השמוק המדובר? ושולחת חיבוקים, ומקווה שהשמוק לא ימשיך לעשות לך רע ככה. הוא לא ראוי לזה!

יעלה 999

New member
הו, לי הוא לא עשה שום דבר נורא

סתם עצבן, הכניס לחץ ולא אמר מילה טובה אחת לאורך כל הלידה. לשמחתי בסופו של דבר הוא לא ממש חדר את הבועה ולא השפיע על חוויית הלידה הטובה שלי. מה שזעזע אותי היה שהשחצנות שלו וההתעלמות שלו מהיולדת, שבמקרה שלי הובילו מקסימום לפגיעה קטנה בחוויית הלידה , במקרה אחר הובילו להרוס לאנשים את החיים (מה שאולי הפך אותו להיות אובר-לחוץ להתערב, אחרי פעם אחת שבה הוא פישל). מה שכן, הכתבה הזאת חיזקה את מה שחשבתי, שרופאים קשובים שדואגים למטופלים שלהם ולא חושבים שהם אלוהים יכולים להיות פחות לחוצים על התערבויות (ותביעות), כי קצת יותר רגישות ותשומת לב יאפשרו להם להתערב כשבאמת צריך אותם. את השם, אחרי כמות הלכלוכים ששפכתי כאן, אני שולחת לך במסר. ותודה על החיבוקים
את מתוקה

היי יעלה

המ שלומך? צר לי לקרוא את המ שכתבת.. גם אני חוויתי חוויה נוראית עם הרופא מיילד שלי... יכולה להבין בדיוק מה הרגשת.. אני אומנם לא יודעת על איזה כתבה מדובר, אך אשמח מאוד לקבל המסר את שמו ואת הלינק ו\או האתר בו ראית את הכתבה.. אני מאחלת לך המון חוויות טובות בהמשך! אמא של נועה!

זה מחזק את מה שאני תמיד אומרת

שאסור ללכת לרופא לא נחמד. זה לא רק עניין של נעים או לא נעים בטיפול, רופא לא נחמד זה רופא שלא קשוב לפצינט שלו ולא מכבד אותו וזה הופך אותו גם רפואית לפחות טוב.

bashangolan

New member
אפשר גם לקבל מסר ?

עם השם של הזחוח ? יש לי רעיונות משלי... מרגישה לפעמים אותו דבר למרות שגם אני לא ניזוקתי ממנו [ אם זה אותו אחד ] חוץ מהזחיחות המעצבנת. תודה.

bashangolan

New member
אה, ואם אפשר גם מילות מפתח לחיפוש הסרט

מוכנה להתמודד עם הנאחס, מעניין אותי מאוד

bashangolan

New member
תודה על הקישור במסר יעלה../images/Emo13.gif

זה היה באמת עצוב, אבל אני שמחה שפרסמו את השם של הרופא, ובכלל זה טוב שמפרסמים דברים כאלה, לחנך גם את הציבור שידע איזה סוג של אסרטיויות צריך בבית חולים כדי לקבל את הטיפול הנכון, וגם לציבור הרופאים למען יראו וייראו. פחד אלוהים. אדישות הורגת. ראיתי את זה ביחד עם בעלי שבעוד 4 חודשים יהיה רופא והוא כל הזמן אמר " שיואו , איזה אידיוט, איך הוא היה יכול להתעלם מכל כך הרבה נתונים, אפילו לסטודנט אסור לעשות טעויות כאלה". ואני אמרתי שזה כנראה לא קשור לאינטילגנציה שלו, אלא לאוירה בבית חולים שמעודדת זילזול בחולה. אז בעלי אמר : נגיד שהוא מזלזל ביולדת, אוקיי, איך לא אכפת לו מהתחת של עצמו? הוא יכול לאבד את העבודה שלו , ואולי גם לשבת בכלא... אני אמרתי שכנראה אוירת הזילזול וההתיחסות אל יולדות בתור יצורים היסטריים חזקות יותר אפילו מזה. שאלתי את בעלי אם הוא היה מצפה מהרופא להגיד שהוא לא מוכן לעבוד במשמרות ארוכות ועם כלכך מעט כח אדם כי הוא יודע שזה יגרום לו לעשות טעויות. אז הוא אמר שבסופו של יום כולם רוצים להתפרנס והם לא יכולים לשנות את כל המערכת. ושמסכימים לעשות דברים שהם לא נכונים בשביל להמשיך לעבוד ולפרנס את המשפחה. האמת שמאיך שהרופא הזה היה נראה לא היה נדמה שהוא סובל קשות מייסורי מצפון. איך ? איך ? איך אתה לא בדיכאון בבית ? לא כי עשית טעות, טעויות עושים, אלא כי לא היה אכפת לך . רשלנות פושעת לא סתם רשלנות. שזה מביא אותי למשהו אחר אם את מישהו מעניין לקרא: לא מזמן ,לפני שבועיים בערך עלה לכותרות מאבק הרופאים על תנאי התעסוקה שלהם. מי שזוכרת יש להם עמותה שנקראת מרש"ם והם מתראיינים וכותבים כתבות על כמה קשה להיות רופאים מתמחים וסטאזרים, כי עובדים המון שעות, לא ישנים, המשפחה צריכה כולה להירתם לעניין וכו וכו. בתור מישהי שבעלה עומד להיות בסיטואציה הזו בקרוב אני כבר שנים אומרת לבעלי שאני לא מסוג הנשים שמוכנה להקריב את החיים שלה ואת המשפחתיות שלה בשביל מקצוע ולא משנה אם הוא שלי או של בעלי. לי יש סדר עדיפויות ברור בחיים והמשפחה באה קודם. ואם זה אומר להיות רופא משפחה ולא רופא מרדים כמו שבעלי היה נגיד רוצה אז סו בי איט. אולי יש כאלה ששואלים את עצמם איך אני מעיזה לקבוע לבן זוג שלי באיזה קריירה לבחור ולמנוע ממנו לעשות דברים שהוא רוצה. אבל צריך לחשוב על זה משני הצדדים: אם בן הזוג עושה לכאורה מה שהוא בוחר "כאילו " החלטה שקשורה רק אליו, אחרי הכל זה הוא זה שעובד את כל השעות האלה. אבל זה לא נכון כי בלילות שהוא יבלה במשמרות זו אני שאהיה לבד עם הילדים הקטנים, זו אני שאשא בעול הבית והמשפחה לבדי וזה גם מן הסתם ישפיע על ההתקדמות האישית שלי. לכל דבר יש מחיר. טוב זה כבר עניין סגור בנינו ולא אישיו... אבל פשוט הייתי בשוק לשמוע מה שאחד הדוברים של העמותה הזו אמר אצל גבי גזית בוקר אחד לפני כמה שבועות : הוא ניסה להסביר את השיגרה הקשה של מתמחים וכדי לסבר את האוזן הוא אמר שהם נוהגים עייפים בדרך הבייתה ושלשניים מחבריו הקרובים כבר היו תאונות דרכים בגלל זה אבל לא רציניות. לא ירחק היום , הוא אומר , שלמישהו תהיה תאונה שלא תיגמר טוב. ואני חושבת לעצמי: אלוהים אדירים ! מה נסגר איתך ? אתה עייף, כי לא ישנת 30 שעות? אל תנהג. יש המון אפשרויות לבן אדם במצבך: -לא לחזור הבייתה לפני שאתה ישן 6 שעות ולהסתכן בתגובה של אישתך, אם זה יחזור על עצמו המון , אולי גם תסתכן בגירושים. - אתה יכול גם לעבור דירה למעונות של הבית חולים או לקנות בית בקרבת מקום וללכת ברגל. - יש גם מוניות בעולם שמעת ? גם אוטובוסים יש ברוך השם. אבל מתוך כל האופציות האלה [סבירות יותר וסבירות פחות] אתה בחרת את האופציה הכי לא סבירה, הכי קרימינלית, הכי קטלנית: לנהוג כשאתה עייף! ועוד לבוא ולהכריז על זה ברדיו כי הרי כולנו נצטרך לעמוד אסירי תודה כשתדרוס למוות ילד חף מפשע שחצה את הכביש בדרכו לבית הספר נכון ? אסירי תודה על שעות השינה שהקרבת וכולנו נגיד שלפעמים יש קורבנות נוספים להקרבה הבלתי מתפשרת של הרופאים נכון ? לא נכון. אף אחד לא חב את חייו לטיפשות הבלתי מתפשרת של הרופאים ולהתאבדות שלהם ושל הקרובים והרחוקים להם על המקצוע. מילא אם רק הם עצמם היו מקריבים את החיים שלהם על מזבח המקצוע. אבל רופא, ולא משנה כמה זוטר, שמוכן לעבוד בתנאים לא הגיוניים, הוא רוצח. יש עליו אחריות והוא צריך לפרוש , ללכת הבייתה ולהגיד "לא כך". מי שמחכה שמשרד הבריאות יעשה זאת במקומו, מתנער מהאחריות המוטלת עליו. ומשרד האוצר, ומשרד הבריאות לא פראיירים. הם רואים קהל שלם של זומבים שהמילה "רפואה" מעוורת את עיניהם ומגירה ריר מפיותיהם והם מוכנים אפילו לעשות תאונות דרכים בשביל המקצוע שלא לדבר על כמות החולים שהם הרגו או גרמו להם נזקים בלתי הפיכים בגלל שיותר חשוב להם להיות רופאים מאשר להציל חיי אדם . למה שמשרד האוצר ירצה לשלם יותר או להפחית את השעות של כוח עבודה כל כך זול, כל כך נאמן, וכל כך להוט שלא לומר פאנאטי? מי שמוכן לקחת את הסיכון של להרוג אנשים בכביש, למה אנחנו מתפלאים כשהם הורגים יולדות בבתי החולים ?

bashangolan

New member
אני יודעת שלא רצית להעציב את הקוראות של

הפורום עם הסרט הזה, אבל לדעתי זה סרט מאוד חשוב, ובמיוחד אולי לפורומים אחרים ששם אולי חושבים שניתוח קיסרי זה כיף חיים,ובלי סיכונים, לדעתי זה דווקא נורא חשוב לראות סרטים כאלה. אפילו שבאמת התמונות של הילד שמתגעגע לאמא שלו היו קשות מאוד, וגם של הבעל ... זה גם תשעה באב ואחרי שקראנו מגילת איכה ראינו את הסרט, וחשבנו מה היה קורה אם הייתה קצת אהבת חינם בבית חולים? ככה נגיד שהרופאים היו אוהבים את החולים שלהם ? והיו רוצים לעשות בשבילם הכל ?

bashangolan

New member
אה, ועוד משהו אחד

זה שהוא "שיפץ" את הגיליון שלה, אחרי שכבר הכל נגמר, איך גילו את זה ? איך הם יודעים מתי באמת הוא כתב שהיא נראתה נינוחה? כל העניין של "שיפוץ" גיליונות זה הרי פשע ראייתי ממדרגה ראשונה איך לא עברו עדיין למחשבים שבהם תופיע תמיד השעה הנכונה ליד ההערה ואי אפשר יהיה לשפץ אלא אם אתה האקר מחשבים מדופלם? זה אפילו לא יעלה הרבה כסף. יש לי הרגשה שבתי החולים לגמרי בונים על זה שהרופאים משפצים את הגליונות. חוסך מליונים בתביעות. צריך להיות חוק שמכריח לעבור למערכת ממוחשבת.

מה שאת כותבת מעלה צמרמורות

וזה בלי לראות את הכתבה, אני ממש מקווה שהוא יענש ושכל הרופאים אכן "יראו וייראו". לגבי מה שכתבת על ההקרבה בין בני זוג- אני בטוחה שאת יודעת שזה מאד אינדיבידואלי, ומשתנה בין זוג לזוג. יש נשים שמבחינתן משפחה במקום הראשון אומר גם לאפשר לבעל לעסוק במה שהוא רוצה וחלם עליו כל החיים, גם אם זה אומר קצת יותר קושי לאישה. שמחה בשבילך שבעלך מסכים איתך ומוותר על חלום חייו (להיות רופא מרדים) בשביל חלום חייו האחר (להיות עם המשפחה). אשריך שזכית.

יעלה 999

New member
נראה לי שהלכת קצת רחוק מדי

רופאים עובדים קשה, קשה מאוד, כמישהי שנשואה למישהו בתוך המערכת את בטח יודעת את זה. לבוא ולהפיל עליהם את כל האחריות למצב הזה נראה לי ממש לא לעניין. גם ככה רופא מתמחה צעיר נמצא ממש בתחתית הסולם, עובד משמרות מטורפות, מקבל משכורת מגוחכת והרבה פעמים גם יחס מזעזע. לדרוש ממנו לשאת על גבו גם את כל המאבק לשיפור התנאים האלה זה קצת מוגזם. כאילו, עבדת קשה כדי להתקבל, למדת שבע שנים, אולי בדרך הקמת גם משפחה שאתה צריך לתרום לפרנסתה, ועכשיו אל תתחיל לעבוד, צא לשביתה, תסתבך עם כל האנשים שאי פעם יהיו קשורים לקריירה שלך, עד שיהיו לך משמרות סבירות. אני מצטערת, זה פשוט לא נשמע לי. רוב הרופאים שאני מכירה הלכו ללמוד רפואה מתוך עניין בתחום ורצון לעזור לאנשים וכן, כמה פומפוזי, גם להציל חיים.הם אוכלים הרבה מאוד חרא בדרך, אני באמת ובתמים לא מכירה עוד מקצועות שהדרישות בהם משתוות לאלה שברפואה. את דורשת מהם להתעלות על כל זה ולהיות פשוט סוג של קדושים מעונים. להגיד לבן אדם שעושה שתי משמרות לילה בשבוע לחכות שש שעות לפני שהוא חוזר הביתה "ומקסימום הוא יסתכן בגירושים" זה מופרך. אני לא אומרת שלא צריך למצוא לזה פתרון, אבל להפיל את זה רק על הרופאים הצעירים, להגיד שהם "זומבים שהמילה רפואה מעוורת את עיניהם ומגירה ריר מפיותיהם", שהם טיפשים, מתאבדים ורוצחים (ככה את רואה את בעלך?).... נסחפת לגמרי. ודבר אחרון, אי אפשר להאשים את העייפות בכל דבר. הרופא בסיפור הזה בטוח היה עייף, ועמוס, ותחת לחץ, אבל מעבר לזה הוא זלזל בתלונות של היולדת ושיפץ את הגיליון שלה אחרי מותה. זה קצת רומז איזה מין בן אדם הוא.

bashangolan

New member
לא ממש לא ככה אני רואה את בעלי

לפי מה שכתבתי את יכולה להבין שהוא לא עומד להיות אחד מאלה שמקריבים את עצמם ומשפחתם בשביל המקצוע. חשבתי שזה די ברור לפי החלק הראשון של דברי. מה גם שמה שכתבתי על לישון שש שעות לפני שבאים הבייתה היה רק לתפארת המליצה כדי להבהיר עד כמה העניין של לנהוג כשעייפים הוא אופציה רעה. כפי שאת יודעת יש באמת דרכים אחרות כמו מוניות או אוטובוסים אבל משום מה רב המתמחים לא בוחרים אפילו באופציות שפויות כאלה. לקחת את דברי והוצאת אותם מהקשרם. אני דווקא מכירה הרבה מקצועות שהדרישות בהם משתוות ואף עולות על מקצוע הרפואה - הרבה ממי שעובדים בתור עצמאיים נושאים בנטל הרבה יותר כבד בנוגע לפרנסתם גם בשעות העבודה הארוכות וגם בכך שאין מאחוריהם מנגנון משומן ומפותח שיעמוד לזכותם בעת שיפשלו. [כולל להבטיח להם שלא תאבד משרתם ושלא ישאו בהשלכות מעשיהם.] להתאבד על המקצוע זה אומר להעדיף אותו על פני חינוך ילדיך למשל, אין הכוונה להצמדת אקדח לראש באופן מילולי, וגם זה נראה לי די ברור. אני לא מצפה מאף אחד להיות מרטיר, אלא לקחת אחריות. רופא שנכנס לחדר ניתוח כשהוא יודע שהוא לא מאה אחוז בפוקוס הוא פושע ואם הוא הורג מישהו בגלל העייפות שלו אז הוא רוצח. כן. אותו דבר לגבי אדם עייף [אחרי 30 שעות ללא שינה] שעולה על הכביש. כל עוד לא הרג אף אחד הוא רק פושע ורוצח בפוטנציה. אחרי שדרס, הוא רוצח. כן. אני דווקא כן מטילה אחריות על רופאים צעירים כי להם צריכות להיות אמות מוסר בניגוד למשרד האוצר שהוא גוף פוליטי ולא בן אדם בעל נפש ונשמה. אם הדבר היה נוגע לאחד מהקרובים אלינו לא היינו מחכים למשרד האוצר ולא לראש הממשלה. היינו עושים משהו בעצמנו. מה שקרה לגלית סעדה יכול היה לקרות לכל אחד. גם אני עברתי ניתוח קיסרי ואולי שכבתי באותה מיטה שבה שכבה אחר כך גלית. אם השינוי לא יבוא מהרופאים הוא גם אף פעם לא יגיע מהאוצר. ולידיעתך הרופאים אכן מתכננים לשבות וכך אכן ראוי שיהיה. הם כרגע מוגבלים באופן משפטי ע"י חוזה שתוקפו עומד לפוג, אבל זה התכנון לעתיד הקרוב. זו הדרך הנכונה ולא שום דבר פחות מזה. אחריות מבקשים מאנשים בעלי מוסר, לא מגופים פוליטיים. אני יודעת שלו אני הייתי במקומם כך הייתי פועלת ובנתיים פונה לעבודות חלופיות. אני לא מצפה מהם פחות ממה שאני מצפה מעצמי. אודה לך מאוד אם בעתיד לא תניחי הנחות לגבי יחסי אל בעלי מכיון שכל עוד אינך מכירה אותי אין לך סיבה ולו הקטנה ביותר להניח כך או אחרת.

bashangolan

New member
הקישור שהיה לי מביא אותך רק לפרומו

אבל הכי טוב לכתוב בגוגל "המקור " גלית סעדה

bashangolan

New member
התוכנית בה דיבר המתמחה היא מה בוער

של רזי ברקאי לא גבי גזית התבלבלתי.

למעלה