צמח מטפס באדניות

צמח מטפס באדניות

יש לנו צמח מטפס באדניות שאנני יודע את שמו. נמצא בחצי צל בחדר מדרגות ובסך הכל צומח יפה ומחזיק שנים רבות.

יש תופעה שכרגע התחזקה מאוד ולא נעימה לעין, על הגבעולים יש מעין פתיתים לבנים קטנטנים וצמיגיים. יש למישהו מושג במה מדובר? הניחוש שלי שמדובר במזיק כלשהוא...

לצערי אין לי נגישות למצלמה אחרת הייתי מצלם ומעלה כאן. יש למישהו השערה במה מדובר ואיזה טיפול אם צריך יכול לעזור.

תודה למשיבים.

א ב י ב ן

New member
לפורום הזה יש תקנון ולא בכדי מתבקש הפונה לעקוב אחר ההנחיות.

אז מה יש לנו? מטפס לא מזוהה ו"לבנים כאלה"?
נו באמת. סביר שמישהו ינסה לזהות מהתיאור הזה סוג של מזיק.
האם זה יהיה נכון להמר ולהציע דרך טיפול?
לא נראה לי. באמת שלא.

drorim69

Active member
האם התופעה הייתה תמיד ועכשיו התחזקה?

או שרק לאחרונה הופיעה ועכשיו התחזקה?

שואלת מכיוון שאתה מספר שהוא נמצא במקומו שנים רבות וצומח יפה, כלומר שס"הכ מדובר על צמח שבע רצון שבנקודת זמן מסויימת נחלש מסיבה כלשהי ונתקף במזיק (כנראה כנימה כלשהי לפי התיאור שלך).

1. קודם כל כדאי לשלוח תמונה לזיהוי הצמח והמזיק. כדאי גם לענות על השאלה..
2. קיימים בחנויות לציוד חקלאי ובמשתלות חומרים לריסוס המבוססים על שמן נים והם בעלי כיסוי נרחב יחסית למזיקים וגם לכמה מחלות של צמחים. תוכלו להשתמש בהם לפי ההנחיות, לרסס היטב, גם מתחת לעלים.
3. בהזדמנות שאתם כבר עושים בלגן, כדאי וחשוב מאד לבצע שטיפה טובה של אדמת העציץ להדחת המלחים שהצטברו בה במשך השנים.
(אם העציץ עומד על צלחת ומקבל השקיה ידנית, המלחים שבמים נשארים באדמה, מצטברים ולבסוף מרעילים את סביבת השורשים. השטיפה נעשית כשהעציץ מחוץ לתחתית, באמצעות השקיה בכמות מים מאד גדולה שמאפשרים לה לצאת בחופשיות דרך חור הניקוז ורק כשהמים מפסיקים לטפטף מחזירים את העציץ לתחתית. צריך לדחות אח"כ את ההשקיה הבאה עד שהאדמה בעציץ כמעט מתייבשת למצב לח).

מנחםוי23

New member
צמח מטפס

לי נראה שצמח "תפס"קימחון. בדרך כלל אנשים מתיאשים וזורקים את הצמח.
אישית אני מטפל במקרה כזה ע"י שטיפת עלים.פתרון עדיף לרסס באלכוהול 95%
ושטיפת העלים כעבור דקה שתיים.
אחרי שבועיים לחזור שוב על הטיפול ויהיה בסדר.

למעלה