צל מלא ושאלה...

בת 1000

New member
צל מלא ושאלה...

בכניסה לבית, ממש ליד הדלת, יש כמה פינות מרוצפות, שבהן הייתי מעוניינת להציב עציצים או אדניות.כל פינה בערך..מטר על מטר. המיגבלות:* צל מלא, לגמרי, קיץ וחורף. * שהצמחים לא יהיו נשירים או מלכלכים..כי הדלת ממש צמודה. * אין אפשרות למשוך לשם צינורות טפטפות..כך שההשקיה תהיה ידנית. אם תוכלו לסייע לי ולתת לי כמה המלצות לגבי שיחים עם נוכחות, שימלאו את הפינות האלה בצבע, בכפוף למגבלות...אודה לכם מאוד.

bel011

New member
גרניום צריך שמש כדי לפרוח,אחרת

יראה עלוב.יש במילון צמחים לצל

י ע רה

New member
צמחים שמצליחים תמיד

חמדוריה, קיסוס וירקה - ולא מלכלכים ( פעם בהמון זמן תנקי "יבשים") בשמת - עכשיו נהדרת אצלי בצל מלא - אבל צריך ממש אור- יש נשירת פרחים אבל איך אפשר לותר? את כולם אפשר להשקות בחורף פעם בשבוע ידני. יש עוד המון אבל אני ממליצה רק על מה שאני

shlumbergera

New member
הסיכוי הוא שכן. היא סובלת משמש בעיק

בעיקר מהסוג שיש כאן:הרבה שעות קרינה ישירה. היא זקוקה לאדמה מאד מאווררת עשירה, מעט חומצית, נקייה משורשים, אבנים, חרסים . היא נפגעת בקלות מיובש ורוחות חמות. זקוקה לצל על אזור השורשים. משתרשת באופן רדוד ורחב. זקוקה ללחות מתמדת אבל מנוקזת. מניצה בשפע אבל משליכה אחוז גבוה מהניצנים, לפי גודל הצמח ומצב ההשתרשות. בקיצר, אירופאית מפונקת אבל יפהפיה.

צפנתי

New member
לדעתי קמלייה חייבת קצת שמש

לצורה נורמלית ופריחה נאותה. אפשר אפילו שמש חמה מאחה"צ, אפילו בקיץ (מניסיון). או שמש של בוקר.

טברנמונטנה וגם

מקיה בלה. שיחים מלאים, ירוקי עד, עלים מבריקים ופריחה לבנה בצל מלא. אפשר גם לשתול אספרג מאירי. בכיוון שונה לגמרי אפשר לשתול אירוס יפני. בלמקנדה או דיאנלה. אפשר גם לריופה כדנית שאפילו תפרח בצל בעמודי פריחה של פעמונים סגולים. אפשר לשים זקן נחש קטנטן עם עלווה ירקרקה רעננה, או ירקה פשוטה. וגם שרכים למינייהם...

י ע רה

New member
אני רוצה בבקשה יותר מידע על

טברנמונטה- יש לך? והשאלות 1. פורחת יפה בצל מלא? 2. האם אמנם יש לה ריח טוב? היות ואמורה לתת ריחה בלילה והמשתלה סגורה בלילה - הייתי רוצה לדעת מראש 3.כמה חדשים בשנה פורחת -ואיך נראית כשלא פורחת? 4. צמח קל ועמיד או עדין?

crazyflower

New member
לא תפרח בצל מלא

צריכה מעט שמש פורחת מהאביב ועד הסתיו בחורף לא נראית טוב עמידה למדי ריח - לא זוכרת נדמה לי שיש אבל הוא לא נישא באוויר, צריך להתקרב ולהריח אוהבת את השיח הזה. היא נראית כמו עץ קטן

י ע רה

New member
יש לך נסיון אתו? אם נראית רע בחורף

ופורחת רק באביב - שווה " לבזבז" עליה מקום?

crazyflower

New member
לא הייתי שותלת אותה בחורף

בכלל נדיר שהיא נראית טוב רק באביב לתקופה קצרה אבל נראה שאת ממש ממש רוצה איזה פרח בצל שלך... אז הייתי מתפשרת עליה צמח צל מלא מצויין שגיליתי לאחרונה - אורטופודיום פורח בלבן באביב. ועוד פעם ממליצה על הדבוקית זן דרמונד. היא פורחת בצל! פרח קטן אדום סגור ומתוק

crazyflower

New member
את לא מוצאת כי אני שבשנית שמות

פתולוגית ארתרופודיום כך כותבים ולא איך שכתבתי ממקודם Arthropodium cirratum

למעלה