צירוץ פרטי ביטוח בריאות שהציעו לי

Ronen822

New member
צירוץ פרטי ביטוח בריאות שהציעו לי

בהמשך לפוסט שלי על הצעת העבודה שהציעו לי בסכום נמוך, רובכם כאן אמרתם והסברתם עד כמה זה לא כלכלי ומטורף המשכתי לדון איתם בכל מיני פרטים. הם אמרו לי שיש להם פוליסת ביטוח בריאות דרכם ואילו (מצ״ב קובץ) העלויות. האם הם הגיוניות? זה נראה מאוד מאוד יקר (1100$ למשפה + ילדים)

נ.ב מצורף קובץ

liviur

New member
מה סוג התוכנית?

נראה כאילו אתה תלוי בPCP (כלומר צריך הפניה מהרופא משפחה לכל טיפול מעבר).
זה נחשב פה לחסרון דיי רציני. הכיסוי בגדול נראה סביר - לא מדהים.
יש לך Deductible לא קטן - וMax out of pocket דיי גבוהה שזה משהו ששווה לתת עליו את הדעת.
&nbsp
כמו כן מה הכוונה Out of state - בדרך כלל זה רשת כלשהיא - זה המקביל לOut of network? הם מכסים ב100% אחרי Copay כל רופא שתמצא בIL?
&nbsp
המעסיק לא משתתף איתך בהוצאות הביטוח? וזה עוד עם שכר של 60 אלף? וכשהביטוח הזה כנראה לא כולל ראיה ודנטלי (בא נגיד במצטבר עוד כנראה 100 דולר לחודש).
&nbsp
בגדול - להוציא 1100 דולר על ביטוח - זה לא מעט בכלל (בטח שעל השכר שאתה ציינת - זה שוחט אותך ממש) - אבל זה בגלל שאתה לא מציין שאתה מקבל כלום מהמעסיק - זה דיי גרוע.
המקובל פה הוא בדרך כלל 80/20 עם גבול עליון כלשהו (זאת אומרת העובד משלם לפחות 20% מהביטוח עם מקסימום מעסיק של איקס כפול כמות האנשים המבוטחים. אז נגיד ניקח 300 דולר לאדם לחודש - * 5 במקרה שלך - זאת אומרת שאתה משלם 20 אחוז מעלות הביטוח בתנאי שהמעסיק לא שילם יותר מ1500$ לחודש
&nbsp
לסבר את האוזן - בצפון ג׳רזי על ביטוח יותר טוב מזה אני שלמתי השנה סביבות ה400-500 דולר ל4 אנשים שיעלה לי עקב עליה רוחבית לאיזור ה700-800 דולר לחודש - אבל בערך חצי בDeductible , פחות מחצי בOut of pocket , במקרה חירום 90% כיסוי (או 100% במקרים מסוימים) וכו. כולל עלויות מעסיק וכו - עברנו את ה2000 דולר לחודש עבור ביטוחים - ולכן זה כ״כ קריטי לקבל את החלק הזה.

John the Savage

New member
בקובץ שצירפת מופיעות שתי אופציות

לשתי תוכניות ביטוח שונות.

התוכנית הראשונה זו תוכנית מסוג PPO, שזו תוכנית שמעניקה לך יותר גמישות בבחירת הרופאים ולא דורשת הפניה לרופא מומחה, אבל ההשתתפות העצמית בה מאד גבוהה. במיוחד מטריד אותי האאוט-אוף פוקט של 10,500$ לשנה בתוך הרשת.התוכנית השניה היא תוכנית HMO. ההשתתפות העצמית בה הרבה יותר נמוכה, אבל החסרון הוא שהיא מוגבלת לרשת של הביטוח (שכפי הנראה מוגבלת לאילינוי להוציא במקרי חירום), ודורשת הפניה מהרופא שלכם לכל פניה לרופא מומחה.

העלויות של שתי התוכניות מתאימות לסדר גודל המוכר לי למשפחה. השאלה היא האם יש לך השתתפות מעסיק. אני מבין שהמעסיק במקרה שלך זו חברה קטנה (מתחת ל-50 איש). נכון? אם כן, הם אכן לא מחוייבים להשתתף בביטוח הבריאות שלך. עדיין גם אם לא חייבים, חברות שדואגות לתנאים טובים לעובדים שלהם ישתתפו בביטוח הבריאות. אם אתם אמורים לשלם את מלוא הפרמיה מכיסכם, זו בעיה.

Ronen822

New member
מדובר על שתי תוכניות לפי הערים

תוכנית אחת היא לעבודה ב IL, ותוכנית שנייה היה לשאר המדינות בארה״ב.
בנוגע לחברה, כן זאת חברה קטנה עם מספר מצומצם של עובדים, יותר כח אדם במונחים שלנו. הבנתי שזאת התוכנית שהם עובדים איתה, כנראה באמת אין השתתפות שלהם.

השאלה אם אני עושה את זה לבד, לא דרך החברה הזאת, האם אוכל להוציא את זה ביותר זול? אלו המחירים המקובלים?

ilanvag

New member
במלים פשוטות, מה שמציעים לך זו תוכנית ביטוח שבה

אתה משלם את כל העלות של הביטוח, והמעסיק לא משלם כלום.

אני די בטוח שגם בשוק החופשי, דרך האתר של אובמה-קר, אתה תוכל למצוא תוכניות בסכום דומה. לפחות ככה זה במסצ'וסטס, ואלו סדרי גודל של המחירים במסצ'וסטס; לא מכיר את המחירים באילינוי (וכן, יכולים להיות הבדלים משמעותיים בין סטייט לסטייט).

מבחינת פרטי התוכנית, היא סבירה עם נטיה ליקרה. הדידקטבלס (מה שאתה משלם בכל ביקור רופא משפחה, מומחה, חדר מיון וכדומה) הם יחסית די גבוהים.

מה שאני מבין כעת הוא שבעצם השכר שמציעים לך הוא לא 60,000 דולר לשנה, אלא יותר לכיוון של 47,000 דולר ברוטו לשנה (אחרי שמורידים את העלות של ביטוח הבריאות), כלומר פחות מ-4,000 דולר ברוטו לחודש...

Ronen822

New member
נכון אבל ממתי אתה מקבל שכר שנתי אחרי קיזוז ביטוח בריאות?

אם היתי מקבל 100,000$ אז עדיין אני אצתרך לשלם 13,000 בשנה על ביטוח בריאות, זה אני בוחר אם לקחת או לא, המעביד מבחינתו משלם 60,000.

השאלה היא אם באזור הזה אפשר באופן פרטי לקחת ביטוח בריאות יותר זול ויותר טוב מבחינת תנאים?

Boston Guy

New member
התשובה לשאלתך היא "מתמיד"

מנסים להסביר לך שמעביד נורמלי משלם במקומך עבור חלק גדול מעלות פוליסת ביטוח הבריאות.
מעביד קמצן משלם במקומך 70% מהפרמיה. לך נשאר 30%.
מעביד נדיב משלם 90% מהפרמיה. לך נשאר 10%.
יש מעבידים יוצאי דופן שמשלמים אפילו 100% מהפרמיה.

וה"הטבה הסוציאלית" הזו באה מעל ומעבר לשכר הברוטו שלך.
אתה יכול לחשוב על זה בדומה לזה שבישראל אתה לא סופר בשכר הברוטו שלך את ההפרשות שהמעביד מפריש עבורך לפנסיה או לפיצויים.

המעביד שאתה מתדיין איתו מפיל עליך 100% מהפרמיה.

ומה שיפה באובאמה קייר הוא שאם תחליט "לחיות מסוכן" ולא לעשות ביטוח בריאות בכלל לך ולמשפחתך - אז תצטרך לשלם קנס שנתי של "סרבנות ביטוח" בגובה של כ 10,000$ למדינה במסגרת דו"ח המס השנתי שלך.

liviur

New member
מ ד ו י ק

נשמע שהתנאים שמציעים לך הם בעייתיים מאוד, מכיוון שתצתרך לשלם את כל הביטוח בעצמך ועבור חמישה אנשים (שמותוכם 3 ילדים) - והתוכניות הם לא משהו (מילא HMO אם הרשת טובה - זה סביר - אבל הPPO הזה יקר מאוד מבחינת ההשתתפות שלך כשצריך לשלם ולא נראה שיש לו כיסוי In network של 100% כמו שמקובל ברשתות גדולות יותר - כדאי לך להתחיל להבין מי נגד מי) - אתה לדעתי - אם תצתרך רופאים - תמצא את עצמך עם הוצאות שמאוד יפתיעו אותך מעבר לביטוח.
&nbsp
ככל שהסיפור הזה מתקדם זה נשמע פחות ופחות רציני.
זה נשמע תוכנית שתתאים למשהו יחיד שעובר מהודו כדי לשלוח כסף למשפחה חזרה בערך , או צעיר רווק שיכול להרשות לעצמו את זה.
&nbsp
זה הזמן לחתוך מההצעה הזו - ומהר.

nerod

New member
אמרו לך, ואחזור על זה

קונים אותך כעבד נרצע. ממש לא הגיוני משכורת ותנאים כאלו.
אם אלו התנאים בפתיחה בטח ידפקו אותך על ימין ועל שמאל כשתגיע ובאמת תהיה שבוי.
&nbsp
האם זה שווה לך את זה?

למעלה