ציפרלקס

atomic kitten

New member
ציפרלקס

אני לוקחת ציפרלקס (SSRI) כבר כמה חודשים . (לפניו לקחתי ציפראמיל שאיבד מיעילותו לאחר מס' חודשים.) הבעיה שלי תופעות לוואי - לא קריטיות אבל מורגשות: עליתי במשקל מאז תחילת הטיפול (בעיקר בציפרלקס)משהו כמו 8-9 ק"ג ואני די רעבה - הבנתי שזו תופעה נפוצה. כמו כן העדר/מיעוט חשק מיני. כרגע זה לא כ"כ מפריע כי אין לי בן זוג אבל אם יהיה - זה עלול לפגוע. מצד שני הכדור עוזר לי מאד וחבל לי סתם להחליף ולעשות ניסויים על עצמי. שמעתי שיש SSRI אחרים שמדכאים תיאבון - האם זה נכון? (אני אחליף בכל מקרה רק עוד חודש חודשיים אחרי הבחינות - אין לי כוח להחליף עכשיו ולהתמודד עם תופעות לוואי חדשות

קסנדרה*

New member
ציפרלקס

הציפרלקס וגם הציפראמיל שייכות לקבוצת ה- SSRI ואחת מתופעות הלוואי שלהן היא עלייה או ירידה בתאבון, אצלך זה התבטא בעלייה. איני חושבת שיש תרופה ספציפית המשתייכת לקבוצה שפועלת על דיכוי התאבון. מה שיכול להיות שתרופה אחרת מהקבוצה תוכל להתאים לך ותופעת הלוואי שלה עלייך תהא ירידה בתאבון. SSRI היא קבוצה חדשה יחסית. בדומה לתרופות ההטרוציקליות , גם תרופות אלו חוסמות ספיגה מחדש של חומר כימי, ובאופן ספציפי - ספיגה מחדש של סרוטונין, ולכן תופעות הלוואי שלהן מועטות יותר. אז אני לא הייתי ממהרת להחליף את התרופה אלא אולי לנסות ללות את הטיפול בדיאטה.

למעלה