צו ראשון !

MikeR

New member
צו ראשון !

שלום אנשים.. עוד מעט יש לי צו ראשון ורציתי לשאול כמה שאלות ואם אפשר גם כמה טיפים. אז ככה: 1. כמה זמן זה לוקח? 2. אני מגיע לשם. איפה אני מתחיל? ז"א יש את הבדיקות הרפואיות, אח"כ כל מיני מבחנים כאלה. לא יודע..מהם ה"תחנות"? 3. בריאיון- אין לי מושג מה אני רוצה לעשות בצבא ושואלים הרי. חשבתי על חיל המודיעין אבל לא בדיוק הבנתי מה זה ממה שכתוב במאמרים. חיל רפואה גם אבל קשה להתקבל לזה. לגבי שאר החילות אני לא כ"כ מכיר אז..לא יודע. למישהו יש הצעות איפה כדאי לי לשרת? 4. האם אני יכול לבקש שאני אשרת קרוב לבית? 5. מהו צו שני ושלישי? 6. באיזה גיל בדר"כ מתגייסים? 7. כל סוף שבוע חוזרים הביתה? 8. רישיון נהיגה - לעשות לפני שמתגייסים או איך..? 9. עתודה - בקצרה קצרה= מה זה? והאם זה כדאי? 10. שוב בעניין הריאיון - מה עוד שואלים שם? והאם יש לכם איזה טיפים מה להגיד ומה לא להגיד שם??..ח. תודה לכל העוזריםםם..!!

demoloc

New member
תשובות

1.בערך עד 5 2.תחנה ראשונה עימות נתונים , שואלי עם ההשכלה שלך , מצב משפחתי , עבר ונותנים לך משפטים בעברית גבוהה להמיר לעברית פשוטה. 3.הם לא קובעים איפה תשרת כאן , הם רק מעריכים את המוטיבציה שלך בריאיון האישי , ויש פה ושם שאלות שקשורות לאופי (איך אתה מתמודד עם משבר , ריבים וכו') 4.לא כדאי , כי זה מראה על מוטיבציה נמוכה , אבל אתה יכול לבקש, אבל בעיקרון השיטה הכי טובה זה לנסות להתמיין למשהו במודיעין,עם קב"א גבוה יש לך יותר סיכוי ..אז תראה שאתה מעדיף עורפי , אבל מוכן לקרבי אם יבקשו ממך . 5.אין כזה. 6. גיל 18 , לא לפני אף פעם . (אפשר לדחות , או לעשות עתודה) 7.תלוי איפה אתה נמצא, יכול להיות אפילו כל יום או פעמיים בחודש ולפעמים פעם אחת. 8.איך שבא לך , לפני , אחרי , אם יש זמן תוך כדי. 9.זה לעשות תואר על חשבון הצבא , ולדחות את הצבא עד שאתה מסיים את התואר ורק אחרי שאתה מסיים את התואר אתה מתחיל את הצבא שלך. 12. שואלים על איך אתה מתמודד עם מצבים ועל מוטיבציה.

demoloc

New member
אה כן , תחנות

תחנה ראשונה - אימות נתונים . הסדר של השאר לא קבוע תמיד , שלי היה ככה: תחנה שנייה - קביעת פרופיל (בדיקה רפואית) תחנה שלישית - מבחנים ממוחשבים (פסיכוטכני) תחנה אחרונה - ריאיון אישי

MikeR

New member
תודה רבה!!! אבל כמה דברים--

כתבת שאם ישאלו אם אני רוצה קרבי לענות בחיוב- אז זהו שממש אני לא רוצה... ומה לגבי החילות? מה אתה מציע לי?..

demoloc

New member
חילות לא מחליטים שם

אבל דעתי כמורעל? חיל הים! עלה ים! בכל אופן תגיד שאתה מעדיף להיות עורפי , אבל ששואלים אם ישימו אותך בקרבי תגיד שלא תעשה בעיות ותתן 100% מעצמך (ואם היא שואלת תגיד שתלך במשחה ולא בלית ברירה)

MikeR

New member
מה עושים בחיל הים?

מצטער על הבורות אבל אני לא מבין כלום בכל מה שקשור לצבא!.. מה זה עורפי?! אבל..אם אני לא רוצה להיות בקרבי?..

demoloc

New member
עורפי זה ההפך מקרבי

בעברית פשוטה זה ג'ובניק. בחיל הים מה עושים? המון , תלוי מה התפקיד שלך . אפשר להיות חובל , סטי"ל (אלו קרביים , אבל עם יציאות מעולות ומעט מאוד כושר גופני ,זה למעשה הקרבי הכי עורפי שיש נראה לי) . מקבלים תנאים מעולים , מקבלים מדים יפים (לבן RESPECT) . כמובן שיש גם שם תפקידים עורפיים (ג'ובניקים) שמתבצעים מהחוף

MikeR

New member
כן חשבתי כך..../images/Emo122.gif

לגבי חיל הים, אילו עוד תפקידים יש? ומה זה חיל מודיעין?????מישהו יודע מה עושים שם??? ותגידו בקשר לכסף - כמה מקבלים בחודש? 300 ש"ח ? והאם זה קשור לתפקיד שלך לצבא או שכולם מקבלים ככה..? טירונות - כמה זמן זה, ומה זה בדיוק?..

demoloc

New member
הכסף משתנה בין

אם אתה קצין או חוגר (חייל רגיל כלומר) אם אתה קרבי או לא. טירונות - יש הרבה סוגים , תלוי לאיזה תפקיד אתה הולך , בעיקרון זה ההכשרה הכי בסיסית שמקבל כל חייל בצה"ל . חייל ג'ובניק יעשה טירונות 02 (וגם סט"ילים) חייל קרבי בשיריון או תותחנים יעשה 03 חי"ר יעשה 05 יש יותר ,אבל אני לא בדיוק בטוח מי עושה מה , אז יתכנו טעויות פה ושם בקשר למי הולך לאן בהקשר של הטירונות. חיל המודיעין זה כולל הרבה דברים שעושים בישיבה. ניתוח תצלומים ושידורים ,האזנות לשיחות בערבית , מערכות מחשב וכו'

MikeR

New member
מה זה חי"ר?!

ומה זה בקו"ם?? ו02 למשל= הכוונה ל-חודשיים כאילו?? אנשים דברו עברית!!

demoloc

New member
לא לא לא

בקו"ם זה איפה שאתה הולך שאתה מתגייס , שם נותנים לך מדים , אומרים לך לאן אתה הולך ואומרםי לך לעלות לאוטובוס לטירונות. אתה יכול להגיד שאתה לא עוהל לאוטובוס ואז ישימו אותך במאסר , ונראה מי ישבר קודם ,אתה או שיתנו לך את ג'וב חלומותיך. (בסיס קליטה ומיון = בקו"ם) 02 זה רמה , כמו 5 יח' באנגלית? ו4 יח' באנגלית ? (בבגרות) , אותו עיקרון , טירונות 02 , 03 וכו'

MikeR

New member
אוקיי הבנתי......ותגיד שניה

אתה רק בן 17. כמוני עוד חודש...איך אתה יודע את כל הדברים האלה לעזאזל?!

demoloc

New member
ידע זה דבר יעיל

זה עוזר שאני אגיע לתפקיד שאני רוצה ולא אתקע בתפקיד שאני אספור את הדקות עד לשיחרור . וגם אני לא אלך בהפתעה גמורה לצבא , אני אדע פחות או יותר מה מגיע

MikeR

New member
אפשר אבל פשוט לא ללכת לצבא

להגיע לצו ראשון ולעשות את עצמך איזה אוטיסט שיצא מבית משוגעים חחחחח

demoloc

New member
ואז הולכםי לכלא צבאי ../images/Emo13.gif

הם לא סתומים לגמרי שם ומאמינים לכל דבר.

MikeR

New member
../images/Emo6.gif

תגיד יש איזה חיל/תפקיד בצבא שקשור לפסיכולוגיה/סוציו?

demoloc

New member
מודיעין בעיקר

ואיבחון , אבל זה בעיקר נשים
אבל יש שם גם גברים , ויש עתודה ,אבל אני לא יודע איפה יש בתחומים האלו ומה הדרישות . ותמיד אפשר לנסות להיות קב"ן (הבנאדם שמולו מעמידים פנים שאתה אוטיסט) יש כל מיני , בעיקר באיבחון ומיון

MikeR

New member
אה.../=

קיצר - מה אמרנו סופית? מה אתה מציע לי? חיל הים? בתור איזה תפקיד? ובכלל היה לך כבר צו ראשון וזה? אתה כבר יודע בדיוק איפה אתה/הם רוצה/רוצים שתשרת?

demoloc

New member
היה לי

אני רוצה לשרת בחובלים . אני בינתיים מועמד לגאמא ואלעד (גאמא=מחשבים , אלעד= ערבית(איכס)). ואני ממתין ליום סיירות... (יום של כושר שבו קורעים את הצורה וקובעים אם אתה מתאים ליחידות העילית או לא). אבל קרבי עם מדים ירוקים אני לא רוצה להיות

למעלה