צו ראשון.... די דחוף

thebestdw

New member
צו ראשון.... די דחוף../images/Emo97.gif

ביום ראשון יש לי צו ראשון. יצא לי כבר כמה פעמים לראות אנשים ששואלים על כל מיני מילים קשות שיהיו להם בצו, אבל אני לא מוצא בשום מקום את המלים האלו... מישהו יכול להביא לי אותן בבקשה? תודה לעונים!

../images/Emo6.gif

המילים הקשות האלה יש אלפים כאלה כמו בפסיכומטרי כ"כ הרבה שתוך שנה לא תצליח לשנן את כולן. חוץ מזה הן רנדומאליות מה שחבר שלך קיבל לא יהיה בהכרח (ואפילו לא תהיה עשירית אחוז) שתיווצר לשניכם את אותה המילה. קח את המילים האלו בכיף תראה את זה בתור מבחן פשוט אל תילחץ ואם קרא שלא ידעת מילה כל שהי (כמוני וכמו לרוב הילדים שבאים לשמה) אז תנחש, שום ביג דיל. קח הכל בקלות!

idoratzon

New member
אי אפשר להתכונן לזה...

וקטע חשוב.. כשהיא שואלת אותך על מילה מתוך משפט כלשהו מה המשמעות שלה, אל תגיד ישר לא יודע ותנסה להגיע בצורה עקומה לתשובה. קודם כל תקרא את המשפט שוב ותנסה להבין מה המשפט בא להגיד וככה תוכל להבין מה משמעות המילה.

בדיוק...

תקשיב הם לא מחפשים שתדע מילים כאלה קשות ומוזרות... סה"כ אף אחד לא יודע אותם בכלל אלא אם הוא ניגש לפסיכומטרי וגם אז לא בטוח
לדעתי מחפשים לבדוק אם אתה יכול לדעת משמעות של מילה מתוך ההקשר שלה למשפט.. שאתה מבין אותו.. אל תדאג בקשר לזה :) תנחש בקשר להקשר והכל, בדר"כ גם המאבחנות מנסות קצת להכוון אותך ולתת לך כמה הזדמנויות למקד יותר את התשובה.

סוררן

New member
אני יכול לעזור קצת

קודם כל אל תקשיב להם...יש סיכויי גבוה מאוד שיצא לך מילה מהמילים שאני עומד להגיד לך.. דבר שני שאלתי פה שאלה בקשר לזה ואמרו לי שזה רק "סימול עברית", הם בודקים מה רמת העברית שלך וזה לא קשור לקב"א (תחפש שרשור שפתחתי לפני כמה ימים). והנה קצת מילים שאני זוכר: שאון= רעש. לבלר=פקיד. נהיר= לא יודע הגדרה מדוייקת... בערוב ימיה= בסוף החיים שלה. כמיהה= השתוקקות. סגפנות= עינוי עצמי. אורבני= עירוני. פולמוס=ויכוח.

Simbelmyne

New member
נהיר!

נהיר = בהיר, ברור, ידוע, כאילו דה? חה, היה לי את זה.

סוררן

New member
לא נכון

הנזירים הם מתבודדים אבל לא כל הנזירים הם גם סגפנים... אם היית קורא צופן דה וינצ'י היית יודע מה זה סגפנות
התועלת היחידה שהשגתי מהספר המעפן הזה...

EverMan

New member
סגפנות היא השמרות לעצמך

ז"א - בידול מהחברה. אם זה ע"י התבודדות, ואם זה ע"י אי פתיחות לאחר.

נ ו ם

New member
סגפנות

"(נ') התבודדות, פרישות, התנזרות, נזירות, התענות, החמרה עצמית, התייסרות"

thebestdw

New member
תודה למי שעזר לי עד עכשיו...

אבל אולי שמישהו ישים עוד קצת מילים?
ודרך אגב.. מה הסימול עברית הזה קובע? איך הוא משפיע על השירות הצבאי שלי?

עזוב ת'סימול עברית

זה באמת(לדעתי) משהו תלוי ידע כללי(בעברית מן הסתם) שנרכש במהלך החיים. פשוט תענה כמיטב יכולתך. יש לזה משמעות גדולה באשכול דוברות ומידע, ויש מינימום לקצונה, אבל אם יש כלכך הרבה קצינים בצה"ל, אז אני מניח שזה לא אישיו כזה גדול. הכי חשוב(!) זה המבחנים הפסיכוטכניים, ולא לומר דברים מיותרים בראיון האישי. צו רשעון מהנה שיהיה לך.

thebestdw

New member
אף פעם לא מפריע לבוא מוכן..

וחוץ מזה על כל קצין יש כמה חיילים רגילים.. אז כנראה שזה כן כזה אישיו כזה גדול.. ומקווה שהצו לא יהיה רשעון אלי... ושהרופא שממשש את ה... יהיה חולה ולא יבוא!

thebestdw

New member
../images/Emo2.gif

איך אתה מעז לשאול שאלה שכזאת!!!! קצין זה הכי, אחי
(במיוחד אם אתה חובל או טייס)

thebestdw

New member
מה רע בלהיות קצין? ../images/Emo35.gif

מסיפורים של אבא שלי ושל בני דודים,חברים ודודים שהיו או עדיין קצינים זה דבר גדול!

למעלה