צו חריג לאחר סיום המלחמה

nunbet1

New member
צו חריג לאחר סיום המלחמה

שלום, אתמול הודיעו לי שהיחידה שלי מגוייסת לתעסוקה של 33 יום בעוד שבועיים. ההודעה היתה "לא רשמית", צו יגיע יותר מאוחר. קצת מצערת העובדה שצה"ל בוחר שלא בשעת חרום להשתמש בסוג כזה של צו. המלחמה נגמרה, שיסתדרו עם הסדירים. בנוסף, יוצא שהשנה אעשה כמעט 40 ימי מילואים, כי היו שני אימונים של כמה ימים יותר מוקדם השנה. אני יודע שיש קצינים שעושים יותר, אבל בתור לוחם מהשורה, 40 ימים בשנה זה קצת יותר ממה שאני מוכן לתרום בתור אזרח למען המדינה, והרי ברור לכולם ששירות מילואים ביחידה קרבית בימינו זה סוג של התנדבות. קצת מתסכל, רק רציתי לפרוק את זה לאוזני אנשים שמבינים במה מדובר (ואין כאלה הרבה אנשים מסביב). תודה על ההקשבה, מהשנה הבאה נפגש רק באימונים (כן בטח).

um21

New member
צו חרום "מיוחד"

אני קיבלתי צו מהיום למחר למשך 21 יום. מחזק את דבריך על כך שהעניין מיותר, ששאלתי מי החליט אמרו לי ששר הביטחון הגאון שלנו החליט על המשך הצווים המיוחדים. השאלה שלי האם צו זה נחשב כמו צו 8 או משהו אחר ומה ההבדל בין התנאים.

270980

New member
חבר שלי קיבל צו 8 היום

חבר שלי באמצע קורס קייץ לומד פתאום מקבל טלפון שיש לו מילואים אז הוא מתקשר למפקד שלו אומר לו שהוא חייב להשתחרר אז המפקד שלו אומר לו אין מצב זה צו 8 !!!! מה אתם אומרים על זה?

זילות צווי השמונה

הבהרה, צווי שמונה נועדו כתגובה למלחמה קרבה אולי צווים חריגים היא ההגדרה הנכונה לפחות שהצווים הללו ישמשו לאימונים אז אולי כדאי שצהל ירחיב סוף סוף את גיוס חיילי המילואים במקום לשחרר מתחמקים

megabob

New member
למה כוונתך?

מה זאת אומרת "ירחיב גיוס חיילי מילאוים" וגם עוד "במקום לשחרר מתחמקים"? ממש לא ברור מה הקשר, ובאיזה מובן ירחיב
מעניין.............

vinney

Well-known member
אין קשר, סתם סיסמאת באוויר

לכסות על חוסר המעש שלהם בחמש שנים האחרונות.

sweetnoa17

New member
סיסמאות..

בלת"ם נאבקת מזה שנים בצמצום הנטל על חיילי המילואים. בסופו של דבר, במשך השנים האחרונות צומצם מספר ימי השמ"פ לחיילי המילואים לא מגלל מאבק בלת"ם אלא מגלל הקיצוץ בתקציב הבטחון. ככה קרה שבמקום לקצץ רק בכמות ימי שמ"פ בתעסוקות המבצעיות, קוצצו גם הימים שנועדו לאימונים (מה עושים בדיוק באותם ימי אימונים זה סיפור אחר). עדיין לא נפתרה הבעיה של שיטת תגמולי ימי המילואים הארורה..

sweetnoa17

New member
זה ממש מוגזם

בחשבון פשוט יוצא שהיית כמעט 11% מהשנה במילואים (40 יום מתוך 365)- זה אכן מוגזם. הבעיה המרכזית של הצבא הוא שהוא לא נוקט במדיניות של חלוקה שווה בנטל בין יחידות המילואים. אני לא יודעת מה תפקדיך, ובאיזה יחידה אתה משרת, אבל כנראה שהיא יחידה שנדרשת מאוד בצבא להרבה ימי שמ"פ מגלל אופיה ומגלל המצב כיום. אם יש תפקידים שבהם יש מחסור באנשי מילואים ולכן אנשי מילואים מסוימים משרתים מספר ימי שמ"פ גדול בהרבה מאחרים הרי שצה"ל צריך לבדוק היתכנות של הסבת מקצוע צבאי של חיילים לתפקידים נדרשים. אם יחידות מסוימות לוקחות נטל גדול יותר מיחידות אחרות, הרי שאולי הצבא צריך לשקול הסבת יחידות שלמות למשימות שבהם יש יותר דרישה אליהן. יש כל מיני יחידות קרביות במיל' שפשוט לא עושות כמעט ימי שמ"פ וכאשר כבר מזמנים אותם הם גם כן לא עושים כלום.

lilon1

New member
../images/Emo4.gif יחידת שריון רגילה, 5 ימי אימון

לפני חודשיים, יום אימון לפני 4 חודשים ועכשיו 33 יום תעסוקה בעוד שבועיים, נראה לי מוגזם לחלוטין

למעלה