צורב

ShimiHi

New member
צורב

שלום לכולם! קניתי צורב LG 52X24X52 , כבר התקנתי צורב כזה בעבר אבל רק בשביל להיות בטוח כי אני לא זוכר: הצורב מחובר ללוח-אם וממנו לcd-rom הראשי נכון? עכשיו החיבור לחשמל זה הכבל הדק, הבנתי שאם אני לא מוצא על הלוח אם עוד חיבור (יש רק אחד של הcd-rom הראשי), צריך לקנות מפצל- אפשר להשיג כזה בחנות מחשבים?

Bad Ghost

New member
?!?!?!?!?

צורב מתקינים על לוח-אם?! לא ולא. צורב זה חומרה "חיצונית", שיושב במארז המחשב ע"י ברגים פשוטים, אליו מתחברים 2 חוטים - 1, כבל ide - חפש את ה"שארית" של כבל ה ide של ה cdrom. 2 - חיבור חשמל, חפש כבל חשמלי עם 4-5 חורים לבנים כאלהף, וחוטים צבעוניים - שיוצא מספק הכוח של המחשב. יתכן גם שתצטרך לג'מפר אותו בהתאם, אם הוא לא מג'ומפר על slave , או שה cdrom גם מג'ומפר במקרה על slave..

ShimiHi

New member
צורב

לא ענית לי על השאלה, הצורב כן אמור להיות מחובר ישירות ללוח אם והמאסטר מחובר לצורב, השאלה העיקרית שלי היא בקשר לחיבור חשמל, אם אני לא מוצא חיבור תואם (כנראה שיש לי רק אחד והוא תפוס ע"י הcd-rom), איפה אני יכול להשיג מפצל? אם יש מישהו אחר שיודע, אני אשמח לתשובה.

Bad Ghost

New member
וואלה..

בחיים שלי לא ראיתי צורב שמחובר ללוח אם, אבל אם אתה אומר.. ובכלל, שיהיה לך רק חיבור חשמל אחד מהספק כוח - משהו מוזר מתחולל במחשב שלך, או שאני לא ממש מעודכן.

Bad Ghost

New member
טוב, לאחר מחשבה שניה

הגעתי למסקנה שאתה קורא לצורב שלך "מחובר ללוח אם", בגלל שהכבל שלו מחובר ללוח-אם, זה לא ממש נקרא חיבור ללוח-אם בלשון הטכנאים, אבל וואטאבר. בכל אופן, לשאלתך - יש מפצלים לחוטים האלה בכל חנות מחשבים שמכסדת את עצמה.

ShimiHi

New member
חוברת הוראות

תקרא בהוראות, הcd-rom מחובר ללוח אם דרך הצורב ויש שם הודעה שאומרת שאם לא מוצאים עוד חיבור לחשמל צריך לקנות מפצל מישהו אחר??

benjy337

New member
מה עוד ../images/Emo26.gif

יש לך על הכבלים IDE ? האם יש לך רק HD 1 ? והאם יש גם CDROM/DVD ? תענה לי על השאלות האלה ואז נוכל להגיד לך איך ואיפה להתקין !

למעלה