צופן החלפה

srulikbd

New member
צופן החלפה

בצופן החלפה לא מחליפים את ערכי האותיות, פשוט מבלגנים אותם לפי חוקיות מסויימת: נניח אנחנו רוצים לבלגן את המשפט הבא: אבגדהוזחטי נרשום אותו כך: א ה ט ב ד ו ח י ג ז עכשיו נעתיק את השורות אחת אחרי השנייה במשפט אחד: אהטבדוחיגז-וזה בעצם הטקסט המעורבל. הטקסט המעורבל שאני אכתוב יעורבל ע"פ אותה הדרך, רק שלא תדעו כמה שורות יש במהלך העירבול...יכולים להיות גם יותר שורות: א ב י ג ט ד ח ה ז ו הצופן: קעשתקלמרהותלרמרליוהאיהסוהביאמאמשופרקטצעדייויקדטותיפהערשךשתלותבשנרלקקכאיפעגהעבתממאיליהעדראקומוצובהןאניפירתילבהלאלשחמיהוודכשוהשוראה הנעברהת בהצלחה

איייייל

New member
פתרון

קריפטוגרפיההיאהתורההעוסקתבעקרונותובשיטותשלהצפנתמידעכלומרהעברתמידעלמצבשבוהואקריארקלמישקיבלהרשאהלכךואילומישאיןלוהרשאהיתקשהמאודלפענחאתהמידע (לא היה לי כוח להכניס רווחים)

srulikbd

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

איך פתרת
ניחוש, או שהיית איזה שיטה

regit knup

New member
הנה המשפט עם הרווחים:

קריפטוגרפיה היא התורה העוסקת בעקרונות ובשיטות שלהצפנת מידע כלומר העברת מידע למצב שבו הוא קריא רק למי שקיבל הרשאה לכך ואילו מישאין לו הרשאה יתקשה מאוד לפענח את המידע איזה יופי!!! איך הצלחתה כל כך מהר??

srulikbd

New member
השיטה שלי לפתור הצפנה כזאת

זה לא ממש מתוחכם:פשוט לבדוק כמה מחזורים יש, כל מחזור נחשב כמשולש... מספר האותיות במחזור הנמוך ביותר הוא 1 א ג ב אחרי זה 3 א ה ב ד ג וכך בקפיצות של 2. נניח שיש לי מחזור בגודל 3, ויש לי 20 אותיות, אז אני מתחיל לנחש כמה מחזורים יש לי, ופשוט מציב בנוסחא:
3n+n+1​
כאשר N הוא מספר המחזורים. כשאני מגיע לN שעבורו הנוסחא גדולה ממספר האותיות, אני יודע שמספר המחזורים הוא N פחות 1. ומכאן כבר לא בעיה לגלות מה כתוב. בדוגמא של ה 20 אותיות, יש 4 מחזורים, כשמציבים בנוסחא מקבלים 17, כלומר אחרי המחזור האחרון יש לנו מחזור חדש שמתחיל אך לא מסתיים, ומכיל 3 אותיות, אז הסוף יראה כך א ה ב ד ו ח ג ז אז אם יש לנו צופן כזה דדהדגד, רושמים בהתחלה למטה ד ד ה ואז ממשיכים ככה... אם אנחנו לא יודעים את אורך המחזור, פשוט מנסים כל מחזור, שי מספר סופי של אותיות ולכן גם מחזורים... אני מחפש עוד הצפנות עירבול, אם אני אמצא נחמדות אני ישים פה

למעלה