צופים חלק ב ( או שמה ג )

אורora

New member
צופים חלק ב ( או שמה ג )

ניפגשנו אתמול אחה"צ דשדש אני ( ועוד חברה שלנו) עם ראש השבט של הצופים המקומי.
רק השנה גיליתי שיש תפקיד כזה, זה הורה שעובד בהתנדבות אבל הוא הסמכות הסופית בהרבה מאוד נושאים שעל הפרק.
מראש בחרנו בקפידה על מה לדבר וכעל מה לא ( על המ שהיה הכי חשוב ומה שחשבנו שניתן להשיג).
היינו נחמדות וחביבות ולא תוקפניות.
ישבנו איתן בבית קפה חביב , באוירה נעימה.

ואכן היתה פגישה מצויינת, באוירה טובה.

הובטח לנו שלהבא יוקפד שיהיה הורה מלווה מכל כיתה, נדע מראש מי ההורים המלווים (שמית) וזה לא יוסתר כמו שהיה הפעם. ( מי ההורים גילינו בעליה לאוטובוס).
אני מתכוונת לנסוע בפעם הבאה
דיברנו על ליבו לוותר על טיול הכולל לילה בתחילת כיתה ד. הקושי לילדים ולמדריכים גדול מידי והשילוב של מדריכים צעירם חסרי ניסיון לחלוטין, ילדים צעירים שלא יצאו עדיין מהבית לעולם וחוסר הכרות (מעבר למשהו מאוד ראשוני ) בניהם גדול מידי על כל הצדיים.
סיפרנו לו על סקר שעשינו (בפורום הסמוך) שעל פיו במספר עצום של שבטי צופים בארץ אכן לא מוציאים את ילדי כיתות ד לטיול עם לינה בתחילת השנה.
ההרגשה היתה שהוא בהחלט הקשיב וישקול את הנושא.
העובדה שהוא היה בטיול של כיתות ד בעצמו וראה גם את מצוקת הילדים וגם את מצוקת המדריכים בהחלט תרמה לכך.

לא העלינו את המסלול עצמו (שהיה מאוד בעייתי) ולשמחתי הוא העלה את הנושא בעצמו, אמר שיש לו טענות רבות כלפי המסלול. הוא סמך על דיעות שיקבל מהחברה הצעירים בשבט אבל בדיעבד המסלול היה טעות , וקשה מידי לילדי כיתות ד ולא יחזרו עליו שוב.

לגבי מצב השרותים בטיול, התשובה היתה שזה מה שיש בכל הצופים וזה לא ישתנה

במידה והילדונת תתמיד בצופים (וגם אחיה) אני רואה את עצמי מטיילת הרבה איתם בשנים הקרובות.
נו טוב יש דברים גרועים יותר בחיים.

אורora

New member
ושכחתי לתת את הקרדיט לדשדש

שלא הסתפק בקיטורים בסלון וברשת אלא לקחה יוזמה הרימה טלפון וקבעה איתו את הפגישה.

דש1דש

New member
למרות שהדבש שלה פרשה מהצופים כבר....

עדין מנסה לשכנע אותה, אבל הסיכוי הולך וקטן
עוד הבדל בין הבנות.... לא נורא
נחיה

כבוד על היוזמה והביצוע, האמת היא

שהטיול הזה שסיפרתן עליו, נשמע ממש רע ואף אחד שאני מכירה מכיתות ד' ברחבי הארץ, לא שמע על הוצאת ילדי כיתות ד' לטיול שכולל לילה מיד בתחילת השנה.
לא נראה לי שמצב שירותים הוא דבר שעומד בראש סולם העדיפויות בטיול כלשהו של תנועות נוער...

אורora

New member
עשינו סקר בפורום נשים אחרי לידה

שיש שם חתך גדול מאוד של נשים מהרבה מאוד מקומות בארץ.
בחתך גס בערך בחצי מהמקומות מוציאים את ילדי ד ללילה על תחילת השנה, ובחצי לא. ז"א זה בהחלט קיים.
ראש השבט שלנו אמר שבהנהגת שרון צפון לה אנחנו שייכים כל השבטים מוציאים את הילדים ללילה בתחילת ד.

הוא גם סיפר לנו שהיה דיון אם להוצא את הילדים למחנה קייץ ל-3 או 4 ימים.
הוא היה מאוד בעד 4, אבל אחרי שהיה שנה שעברה במחנה קייץ הבין ש-4 ימים לילדי כיתות ד זה יותר מידי.
בהתחשב שהכך שהוא בן אדם שאין לו בעיה להקשיב לשנות ולהודות שהוא לא צדק, יש לי תקווה שאולי משהו ישתנה.
ואולי לא ניראה.

באשר לשרותים, את צודקת. אבל שמדובר בילדות קטנות בנות 9 (בכוונה אני מציינת שבעיה היא יותר של בנות) שלא חוו מעולם בול פגיעה מטונף, וצריכות פתאוםלךהסתפק בו. זו יכולה להיות בעיה לא פשוטה. שמעתי (מהילדונת) על ילדות שהתאפקו על הערב הלילה והבוקר כי לא ידעו איך להסתדר ...והאמת שגם כאן נוכחות של אמא מהכיתה שמכירים יכולה היתה לעזור)

דש1דש

New member
וגם בהורים ביסודי

ושם היתה די תמימות דעים שאין לינה בטיול פתיחת שנה....
אבל מה שחשוב זה שהוא יבין שאולי לא חייבים - גם אם חבריו לתפקיד כן עושים.
נקווה שהצלחנו להעביר את זה

מוזר. באיזורנו זה נשמע כ"כ לא סביר, עד

שממש אתמול (תוך ציפיה לילדים שיגמרו את הטקס לזכר רבין) היה לי ויכוח עם אמא שאשכרה לא האמינה לי שיש איזורים בארץ שעושים את זה...

אני כלל לא אומרת שזו לא בעיה, להיפך. מה

שאני אומרת הוא שזה לא נשמע לי כמו דבר שיתועדף במיוחד.

אורora

New member
ואת צודקת

וזה מבאס כי חלק מהילדות ממש לא מסתדרות. וזו לכאורה בעיה קטנה אבל לבת 9 שלא מסתדרת זו בעיית ענקקקקק

דש1דש

New member
אבל כמו שהוא אמר וככה הוא רואה את זה

"הכנה לחיים האמיתיים"
ולדעתו אנחנו אילו שעושים מזה עיניין יותר מהן

אורora

New member
ברור לחיים האמיתיים

שבהם יום יום אנחנו משתמשים בשרותי בול פגיעה מזוהמים.

האמת שאני לא חושבת שהוא רואה את זה באמת ככה, אלא שהוא פשוט לא רואה שום פתרון שניתן לישם במגבלות היכולות שלו.

דש1דש

New member
כמו שראית בסקר

ברוב השבטים השירותים בעיתיים. כנראה זה המצב - כשאין מספיק תאים ואין מי שינקה - מלוכלך

הוא פשוט

חושב קדימה, בערך 11-12 שנים קדימה... "הכנה לחיים האמיתיים" בטיול התרמילאים שלהן להודו...

שיריונר, לא פחות ולא יותר, קצת נחמד, קצת נבזה

גם אני חשבתי על זה שבעצם החיים האמיתיים אצלו הם כנראה, ברוך בואך לניו דלהי.

נוRית

New member
יפה לכן

כל הכבוד על היוזמה ועל הביצוע
ומעולה לדעת שיש מי שגם מקשיב ומיישם.

למעלה