צהריים עם חברים בשבת גשומה

silvey

New member
צהריים עם חברים בשבת גשומה ../images/Emo188.gif

והפעם, המפגש היה אצלי. היינו שמונה חוץ מהילדים... למנה ראשונה הגשתי דג מלוח עם קרקרים, קישואים במיץ עגבניות, חצילים בתחמיץ, סלט גואקמולי, ירקות מוחמצים "עיראקיים", מטבוחה, כרוב אדום כמו בסטייקיות.
 

silvey

New member
הרינג שמאלץ על קרקר

את הדגים חתכתי ושמתי במרינדה של 2 כפות שמן זית, מיץ מלימון שלם ובצל ירוק קצוץ.
 

silvey

New member
סלט גואקמולי פיקנטי

סלט גואקמולי אני מכינה וזה הסלט שנגמר הכי מהר, חוטפים אותו...גם הצעירים בני העשרה... 3 אבוקדו בשלים חתוכים לקוביות 3-4 עגבניות מוצקות חתוכות לקוביות 4-5 בצלים ירוקים חתוכים 1-2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק (לפי הטעם) או לחילופין טבסקו. צרור כוסברה קצוץ או לחילופין פטרוזיליה למי שלא אוהב... לרוטב:- 1/4 כוס שמן זית / קנולה מיץ מ 1-2 לימונים 2-3 שיני שום כתושות (אפשר יותר למי שאוהב). 1/2 כפית מלח או יותר לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם שמים את הירקות בקערה עמוקה ושומרים עד להגשה. מכינים את הרוטב בכלי נפרד ושומרים במקרר. כמה דקות לפני ההגשה מוסיפים את הרוטב, מערבבים היטב ומגישים.
 

silvey

New member
קישואים במיץ עגבניות

לא מפרסמת אותו בפעם הראשונה...מתאים ליומיום. טעמו חמוץ מתוק. אני מביאה אותו מאתר מתכוני "הרזיה שפויה" של סמדר פרגר. הוא אינו משמין ואין בו כמעט שמן.
 

silvey

New member
חצילים בתחמיץ

גם חצילים אלה דלים מאוד בשמן וטעמם כמו אחרי טיגון בשמן עמוק...
 

silvey

New member
ירקות "עיראקיים" - חמוצים

כבר פרסמתי אותם בעבר. מה שטוב בהם שהם מוכנים כמעט מיד בגלל הבישול הקצר.
 

silvey

New member
מטבוחה של WAN-אין כמוה, תמיד

מכינה רק אותה, ביחוד שקיימת האופציה של השקשוקה...
 

silvey

New member
כרוב אדום כמו בסטייקיות

מי שנמאס לה, שתעבור הלאה...
כמה פעמים אפשר לפרסם אותו מתכון
אבל הוא כל כך טעים שחבל"ז. גם הוא אורח כבוד על שולחננו כל הזמן.
 

silvey

New member
ולמנה העיקרית - חמין

לשולחן הגשתי את החמין ה"כבד" בלווית שעועית ירוקה עדינה, סלט סלק כמו ב"דרבי בר דגים", וסלט חסות גדול בשילוב רוטב חרדלי ורוטב דל שומן וטעים מאוד. את החמין העמדתי הפעם, על מולטישף.
 

bigjack

New member
איזה יופי של מפגש קולינרי סילבי

הכל נראה יאמי, מפתה ומזמין. לכבוד מה המפגש?
 

silvey

New member
חמין של סילבי

הפעם, ערכתי כמה שינויים:- במקום גרון הודו הכנסתי לסיר חתיכת בשר לאסאדו, עצמות ברך בקר, 4 חתיכות גידים (שהרתחתי, לפי המלצה, כשעה בנפרד ורק אחר כך הכנסתי לסיר.) הגידים מגיעים קפואים ומנוקים מפאראגווי, של חברת לאטי. חבל שלא שמתי עוד. כולם רצו לנסות ביחוד הגברים ששתו אלכוהול...
. במקום גרגרי חומוס שמתי שעועית אדומה. הוספתי גם קישקע קנוי של חברת בלדי. אל תתפתו
תכינו לבד את הקישקה של WAN
איך שהכנסתי אותו לסיר עם ניקוב חורים ונקיטת צעדי זהירות מירביים, יצאה כמעט כל התכולה החוצה לסיר דרך הפתחים שנסגרו בבנדרולת מתכת. ממש אסון
עד היום אני מחפשת עוד אחד שלא מצאנו. עלול לגרום לאסון...לבליעה ולחנק... וחוץ מזה יצא טעים טעים.
 

silvey

New member
והנה, להמחשה...כמעט לא נשארו ת"א...

הכפות נמצאות בידי האורחים שהסתערו על הקערה...
חבל שהמצלמה לא מעבירה את הצבע האמיתי...
 

silvey

New member
שעועית ירוקה עדינה

כל כך קל להכין וכל כך טעים...אתם כבר מכירים אותה...
 

silvey

New member
סלט חסה ועלי בייבי

שמתי עלי חסה ערבית נקיים ופריכים קופסת עלי בייבי שטופים 4-5 פטריות שמפיניון פרוסות 20 עגבניות שרי חצויות 4 ענפי בצל ירוק גזר קטן ללא קליפה חתוך לאורך הפעם ערבבתי 2 מיני רוטב; את הרוטב ויניגרט החרדלי ורוטב חומץ בלסמי ודבש ללא שמן. וזהו הרוטב השני, ללא שמן, כמעט:- להכנת הרוטב: -3 כפות גדושות חרדל איכותי -3 כפות גדושות דבש -4 כפות חומץ בלסמי איכותי -3 שיני שום גדולות כתושות -1 כף שמן קנולה -1 כפית שטוחה מלח -קורט פלפל שחור גרוס טרי מכניסים את כל המרכיבים לשייקר או לצנצנת ריקה. סוגרים היטב מכסה ו"משקשקים". שומרים במקרר. שמתי לכמות סלט גדולה 2 כפות מכל רוטב. הנשים שאלו איך הכנתי את הרוטב...גבר אחד לא אהב את הטעם הקצת מתוק...
 

silvey

New member
סלט פירות העונה-זה מה שהגשתי מיד

אחרי החמין הכבד כדי לשטוף את ה"צנרת"...
 

silvey

New member
ועכשיו לקינוח הקל...

התחלנו את הארוחה בשעה 2 אחר הצהריים. אחרי צ'אט חברי שנמשך לתוך אחר הצהריים המאוחרות פתחנו שולחן עם הפנה קוטה ברוטב קרמל, עוגת אגוזים שהביאו, תה וקפה.
 
למעלה