צהריים טובים: שאלה דחופה:

• פותח הנושא typ
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

typ

New member

אם מכרתי מנייה בהפסד ואני רוצה לקזז אותו עם רווח ממנייה אחרת - האם עלי למכור את המנייה עם הרווח באותו חודש או יש לי זמן עד סוף השנה(31.12) -אני שואל לאחר שכל יועץ בבנק אמר לי משהו אחר. תודה.

moco10

New member
אם ההפסד בה קודם

אם מכרתי מנייה בהפסד ואני רוצה לקזז אותו עם רווח ממנייה אחרת - האם עלי למכור את המנייה עם הרווח באותו חודש או יש לי זמן עד סוף השנה(31.12) -אני שואל לאחר שכל יועץ בבנק אמר לי משהו אחר. תודה.
אם ההפסד בה קודם
אז יש לך זמן עד סוף השנה. אם הרווח בה קודם אז עד סוף החודש. כל הנ"ל זה רק בשביל שהקיזוז יהיה אוטומטי על ידי הברוקר. תמיד אתה יכול לשלוח אחרי סוף השנה דו"ח למס הכנסה ולקזז את כל מה שאפשר.

typ

New member
תגובת חזרה:

אם ההפסד בה קודם
אז יש לך זמן עד סוף השנה. אם הרווח בה קודם אז עד סוף החודש. כל הנ"ל זה רק בשביל שהקיזוז יהיה אוטומטי על ידי הברוקר. תמיד אתה יכול לשלוח אחרי סוף השנה דו"ח למס הכנסה ולקזז את כל מה שאפשר.
תגובת חזרה:
ראשית תודה על תגובתך המהירה. שנית, כדי שאני אהיה בטוח(בכל זאת מדובר בכסף...): אם קודם כל מכרתי בהפסד אז אני יכול אח"כ למכור מנייה ברווח עד סוף השנה וזה יתקזז באופן אוטומטי!(ואני לא אצטרך ללכת למס הכנסה או משהו בסגנון???). אין צורך שאמכור כבר החודש????!!!

moco10

New member
הבנת נכון, בדו"ח של הברוקר או הבנק

תגובת חזרה:
ראשית תודה על תגובתך המהירה. שנית, כדי שאני אהיה בטוח(בכל זאת מדובר בכסף...): אם קודם כל מכרתי בהפסד אז אני יכול אח"כ למכור מנייה ברווח עד סוף השנה וזה יתקזז באופן אוטומטי!(ואני לא אצטרך ללכת למס הכנסה או משהו בסגנון???). אין צורך שאמכור כבר החודש????!!!
הבנת נכון, בדו"ח של הברוקר או הבנק
יצויין שיש לך "מגן מס" בערך הרלוונטי.

dw2322

New member
הבנת נכון

תגובת חזרה:
הבנת נכון
למרבה הצער לכולנו יש הפסדים שמשמשים לקיזוז רווחים. יותר מזה, אפשר לעשות את זה אפילו בכוונה: כדי לא לשלם מס על נייר מורווח כשבצד יש גם נייר מופסד (נגיד טבע) אפשר למכור את המופסד באותו זמן (וככה להנות מהקיזוז) ואח"כ מייד לקנות שוב את המופסד, בהנחה שלא באמת באמת רצינו למכור אותו. זה כדאי רק בניירות עם סחירות גבוהה מספיק בשביל האחזקה שלנו, ושהפרש המחיר בין הקנייה והמכירה מזערי. אפשר לנסות להתחכם ולנסות לקנות חזרה במחיר נמוך מזה שמכרנו וככה אפילו לנסות להרוויח מכל המהלך אבל פה כבר שום דבר לא בטוח. לא שבאמת באמת מרוויחים מזה, אבל לפחות לא משלמים מס סתם, כאשר בחישוב הכולל (נייר אחד מורווח ונייר שני מופסד) אין רווח. לקראת סוף השנה חשוב על תרגיל דומה, רק להפך (בהנחה שיש לנו קיזוזי מס פתוחים בחשבון (קרי מכרנו יותר מדי ניירות מופסדים) נמכור ונקנה נייר רווחי).

LiranTheWizard

New member
תגיד, הפעולה שתיארת

הבנת נכון
למרבה הצער לכולנו יש הפסדים שמשמשים לקיזוז רווחים. יותר מזה, אפשר לעשות את זה אפילו בכוונה: כדי לא לשלם מס על נייר מורווח כשבצד יש גם נייר מופסד (נגיד טבע) אפשר למכור את המופסד באותו זמן (וככה להנות מהקיזוז) ואח"כ מייד לקנות שוב את המופסד, בהנחה שלא באמת באמת רצינו למכור אותו. זה כדאי רק בניירות עם סחירות גבוהה מספיק בשביל האחזקה שלנו, ושהפרש המחיר בין הקנייה והמכירה מזערי. אפשר לנסות להתחכם ולנסות לקנות חזרה במחיר נמוך מזה שמכרנו וככה אפילו לנסות להרוויח מכל המהלך אבל פה כבר שום דבר לא בטוח. לא שבאמת באמת מרוויחים מזה, אבל לפחות לא משלמים מס סתם, כאשר בחישוב הכולל (נייר אחד מורווח ונייר שני מופסד) אין רווח. לקראת סוף השנה חשוב על תרגיל דומה, רק להפך (בהנחה שיש לנו קיזוזי מס פתוחים בחשבון (קרי מכרנו יותר מדי ניירות מופסדים) נמכור ונקנה נייר רווחי).
תגיד, הפעולה שתיארת
כאן היא לא במקרה מה שמכונה "מכירה רעיונית"? כלומר, מכירה ב"כאילו", כדי לא לשלם מס על נייר מורווח? כמו שנאמר, רק אצלנו...

moco10

New member
כמעט

תגיד, הפעולה שתיארת
כאן היא לא במקרה מה שמכונה "מכירה רעיונית"? כלומר, מכירה ב"כאילו", כדי לא לשלם מס על נייר מורווח? כמו שנאמר, רק אצלנו...
כמעט
זה דומה מאוד, אך פה תוארו מכירה וקנייה אמיתיים כשיש נקודת זמן קצרה באמצע כשהמניות לא ברשותך ואף אחד לא מבטיח לך שהמחיר לא ישתנה מהותית באותו רגע. "מכירה רעיונית" זה "כאילו" אמיתי ולדעתי צריך להיות מאושר על ידי שלטונות המס. היה דבר כזה בסוף 2005 בגלל ששיעורי המס השתנו. ניתן היה לעשות זאת גם במניות לא ממש סחירות.

KobeRider

New member
אפקט דצמבר

הבנת נכון
אפקט דצמבר
והסיבות האלו כמובן מובילות לאפקט דצמבר הידוע (וזה שהוא ידוע לא אומר שהוא נכון) http://www.cboe.com/Institutional/january.aspx http://gsbwww.uchicago.edu/fac/tobias.moskowitz/research/Grinblatt_Moskowitz_JFE_final2.pdf http://seasonal-effects.behaviouralfinance.net/december-effect/

typ

New member
תודה, אך הבהרה חשובה:

הבנת נכון
תודה, אך הבהרה חשובה:
העניין הוא שאמרו לי, שנכון שניתן למכור ברווח לאחר הפסד גם לא באותו חודש אבל אז כדי לקבל את הקיזוז אני אצטרך לפנות למס הכנסה ולהציג הכל וזה לא יקוזז אוטומטית ואילו אם אני אבצע אותה פעולה אבל באותו חודש אז אז ההפסד שלי יקוזז אוטומטית. אז זה נכון???

מצב
הנושא נעול.
למעלה