צבירת ימי חופשה?

מצב
הנושא נעול.
צבירת ימי חופשה?

צבירת ימי חופשה?
כמה ימי חופשה ניתן לצבור והאם אחרי שנה או יותר אני עלול לאבד את התשלום עבורם .

צבירת ימי חופשה

צבירת ימי חופשה?
כמה ימי חופשה ניתן לצבור והאם אחרי שנה או יותר אני עלול לאבד את התשלום עבורם .
צבירת ימי חופשה
חוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 7. צבירת חופשה (א) אין החופשה ניתנת לצבירה ; ואולם רשאי העובד, בהסכמת המעביד, לקחת רק שבעה ימי חופשה לפחות ולצרף את היתרה לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות. במציאות הרבה פעמים נצברים יותר ימים. התשלום עבורם ניתן רק בסיום יחסי עובד מעביד ולא במהלך תקופת העבודה.

kickmaster

New member
האם המעביד מחויב לתת לי ימי חופשה?

צבירת ימי חופשה
חוק חופשה שנתית, תשי"א-1951 7. צבירת חופשה (א) אין החופשה ניתנת לצבירה ; ואולם רשאי העובד, בהסכמת המעביד, לקחת רק שבעה ימי חופשה לפחות ולצרף את היתרה לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות. במציאות הרבה פעמים נצברים יותר ימים. התשלום עבורם ניתן רק בסיום יחסי עובד מעביד ולא במהלך תקופת העבודה.
האם המעביד חייב לתת לי את דמי החופשה בתשלום מתי שאני רוצה? לדוגמא אם לקחתי שלושה ימי חופשה בחודש אחד (לאחר שצברתי אותם) או שהוא יכול לאמר לי שהוא ישלם לי עליהם בתאריך אחר? כמו כן, האם אני יכול לנצל את הימים האלה ללא לקיחת חופש באופן פיזי?

הבחירה מתי העובד יצא לחופשה

האם המעביד חייב לתת לי את דמי החופשה בתשלום מתי שאני רוצה? לדוגמא אם לקחתי שלושה ימי חופשה בחודש אחד (לאחר שצברתי אותם) או שהוא יכול לאמר לי שהוא ישלם לי עליהם בתאריך אחר? כמו כן, האם אני יכול לנצל את הימים האלה ללא לקיחת חופש באופן פיזי?
היא בידי המעביד. העובד צריך לצאת לחופש. אין פדיון ימי חופשה אלא בסיום העסקת העובד ובמידה ונצברו לטובתו ימי חופשה לא מנוצלים.

הערה בקשר לסעיף 7 בחוק חופשה שנתית.

היא בידי המעביד. העובד צריך לצאת לחופש. אין פדיון ימי חופשה אלא בסיום העסקת העובד ובמידה ונצברו לטובתו ימי חופשה לא מנוצלים.
הערה בקשר לסעיף 7 בחוק חופשה שנתית.
הסעיף הזה באמת קובע הגבלות על צבירת החופשה, אבל ההגבלות האלה מחייבות את המעביד ולא את העובד. דווקא בגלל שהמעביד הוא זה שקובע מתי יהיה החופש, הוא זה שצריך לדאוג לכך שלא תיצבר חופשה מעבר למה שהחוק מתיר. אם המעביד לא דאג לזה, אז העובד לא אמור להפסיד מכך. החופשה שנצברה לזכות העובד לא אמורה להימחק רק בגלל שהמעביד לא פעל כדין.

שיר ורד

New member
אם ניצלת ימי חופשה

אם ניצלת ימי חופשה
המעביד אמור לשלם עליהם במשכורת של אותו חודש ולא לעכב את התשלום. החוק מחייב פדיון חופשה צבורה בסיום יחסי עובד מעביד, אך אין הוא אוסר פדיון חופשה צבורה (שנצברה בתקופה העולה על שנתיים אחרונות) , אל זה בהסכמת המעסיק בלבד. מהחוק ניתן להבין שחופשה שנצברת במהלך השנה הנוכחית, או שנצברה בשנה הקודמת, איננה נחשבת לחופשה צבורה ולכאורה על המעסיק להוציא את העובד לחופשה המגיעה לו ולא לפדותה. אבל, אם יעשה פדיון חופשה שנצברה (אפילו בשנה האחרונה) בהסכמה בכתב בין העובד למעסיק לא נראה לי שתהיה עילת תביעה לאחר מן הצדדים כנגד השני.

מצב
הנושא נעול.
למעלה