צביעת טלפון חוגה ישן מפלסטיק

צביעת טלפון חוגה ישן מפלסטיק

שלום!
קניתי בפשפשפים טלפון חוגה של בזק.
הטלפון הגיע מוכתם מצבע (אמרו שנמצא באתר בנייה).
עברתי עם טינר וזה פגע בברק של הצבע השחור של הטלפון...במקום מסוים אף ירד צבע.

אז...
1. באמצעות איזה צבע?
2. האם בטכניקה מסוימת?

תודה רבה!

YHS

New member
לפרק את החלק העליון,

לשייף עם נייר מים. בתחילה גס (מס' 120) ואח"כ להתקדם עד ל- 800. (המהדרין גם ל- 1200).
לגשת לצבעי רכב ולראות אם הוא מוכן לשלב זאת בצביעה הבאה שיש לו. כמה התזות שאולי לא יבקש עליהן מחיר. אפשר אפילו לכמה צבעים עד שמוצאים את זה שיש לו צביעה קרובה בגוון הרצוי.

YHS

New member
עוד אפשרות

אם לא רוצים לצבוע - לאחר ליטוש בנייר המים העדין וכאשר השטח חלק ואחיד לחלוטין, ללטש עם חומר בשם "פיק" - PEEK. מגיע בשפופרת בצבע כחול וכסף ונמצא בטמבוריות. (גוגל - POLISH PEEK).
למרוח עם טישו או נייר ניגוב רך ולשפשף בצורה אחידה בתנועות סיבוביות. אח"כ עם נייר נקי וחוזר חלילה. לאחר 2-3 סיבובים ניקוי יסודי עם נייר והברקה. ייתכן שההברקה תהיה מספקת. לא עשיתי זאת על טלפון - אבל על מוצרים אחרים, חלקם פלסטיים או פרספקס וכמובן מתכות. מבריק אלומיניום בצורה מדהימה.

YHS

New member
אפשרי

אבל אם לא מנוסים מספיק ואין סבלנות מתחילות נזילות.
השיטה היא בשכבות דקות בכל פעם והמתנה של עשר דקות בין שכבה לשכבה לייבוש ראשוני. כך פעמיים שלוש ארבע. למחרה שוב מחזור כזה. הכל ממרחק טוב ובלי ל"העמיס" כדי שהצבע לא יגלוש.

כלומר כמה סיבובים באותה השיטה?

מאיזה מרחק +- להחזיק את מיכל הצבע?
על מה צריך לשים לב בכדי שתתקבל שכבה דקה ושלא יכול? (לא להתעכב על חלק מסוים והספריי כל הזמן בתנועה?)

בכל צביעה לעבוד כך:
כיסוי צבע -> המתנה -> כיסוי צבע -> המתנה -> כיסוי צבע -> כעבור יום לחזור שוב.

תודה רבה.

gb228

Active member
מספר המחזורים - עד שמתקבלת תוצאה רצויה

מאוד חשוב לא לנסות לייצר שכבה עבה במעבר אחד - זה מאוד תלוי בספריי הספציפי אבל ברוב הספריים זה כ 20-30 ס"מ מהמוצר במעבר די מהיר - תתרגל קודם על חתיכת פלסטיק בצד.
המוצר שלך קטן אבל בכל זאת - תנועת יד טבעית היא בצורת קשת כך שהמרחק משתנה עם התנועה לרוחב המוצר - להקפיד על תנועה מקבילה כדי לשמור מרחק אחיד
התנועה היא הלוך וחזור - את פעולת היפוך הכוון תעשה מחוץ למוצר - אחרת נוצר עודף צבע בנקודת היפוך הכוון

YHS

New member
אתה מעביר את היד על פני הטלפון

בתנועה ימינה עד מעבר לטלפון - כאשר אתה חוזר שמאלה - לא "הדגשת" את נקודת הקצה. אני אישית חושב שזה פחות משמעותי, כי בכל מקרה אני עושה שכבה דקה ויחסית מרחוק.

YHS

New member
כמו שנאמר למעלה

וגם:
במקום מאוורר,
עם רוח מאד קלה,
עם הגב לרוח.

דניעל

New member
יתכן שאפשר באמת להסתפק בליטוש בלי צביעה

אני משתמשת בנייר מים לליטוש עבודות פימו. אחרי הנייר העדין ביותר עוברים עם בד ג'ינס והוא מבריק את הפימו יפה. אולי זה יעבוד גם על הטלפון? לצבוע בכל זאת אחר כך תמיד אפשר.

YHS

New member
בדיוק

כמו שכתבתי למעלה...
בזמן שאתה מחכה לרוח מתאימה.... להמשיך להבריק. אולי תחליט שזה מספיק .
אני אישית לא הייתי צובע. הייתי שומר על המראה המקורי ומשקיע בהחלקה מרבית ובהברקה.
ולגבי "נייר מים" - הוא גם נייר "שמן". לעבודות איכותיות אפשר להשתמש בשמן במקום מים. לדוגמה - שמן מכונות תפירה.

שאלה נוספת בקשר לצביעת גוף תאורה עומד מעץ

אני רוצה לצבוע קטע/ים אחד/ים בגוף תאורה עומד מעץ מלא.

מה הדרך לצבוע ואיך עושים שהצביעה תהיה אטומה?

אני יודע שבכדי לצבוע קטע מסוים פשוט צריך לעטוף את מה שלא רוצים לצבוע בנייר דבק ולצבוע את מה שרוצים.

באיזה סוג צבע?

תודה רבה.

למעלה