צבא וריטלין

spidergirl

New member
צבא וריטלין

אני יודעת שדנו בזה המון, אבל מה נגמר בסוף עם הצהרה על ריטלין? אחותי לוקחת ריטלין רק לצורכי למידה, איזה השלכות יש לזה על פרופיל\קב"א? יש קורסים שלא יוצעו לה בגלל הצהרה על ADHD? יש טרטורים מיוחדים למצהירים על ADHD? וזיכרון קצר מהקורס שלי בממר"ם - לפני הקורס ערכו מבחן ושאלו מי לקוי למידה. היו שלוש בנות כאלה והן הודחו אוטומטית, אפילו לא נתנו להן לסיים את המבחן. זה היה הרבה לפני האבחון שלי אבל זה גורם לי לתהות על כדאיות ההצהרה, כי בסך הכל, ישנם מקרים רבים (דוגמת אחותי) שה- ADHD שקוף למשתמש.

zivadina

New member
לפי הבנתי

כיום מורידים פרופיל אוטומטית ל-64, אבל אפשר לערער, ואז ה-ADHD נרשם כסעיף. הבנתי שבכל מקרה זה לא משפיע על הקב"א. אגב, הבת שלי לא הצהירה על ה-ADHD שלה. אמרתי לה שאין לי כח להתמודד עם ערעורים. חוסר ההצהרה גרם לכך שהיא עשתה מבחן פסיכוטכני ללא התאמות. מרוב פחד שיגלו, היא לא לקחה ריטלין למבחן, אבל קיבלה מאנילה (הצעות לתפקידים) מצוינת. אפילו זימון לקורס טייס.

Triloka

New member
אני לא ידעתי ולכן גם לא הצהרתי

והתקבלתי לממר"מ. חבל שהצבא עדיין מתנהל כמו לפני 100 שנה.

ksarit

New member
בהרבה מקרים הצבא אפילו לא קורא

לאור נסיוננו המר, הצבא בהרבה מקרים אפילו לא קורא את שכתוב באיבחון כלשהו שנישלח אלא מתייחס לכותרת האיבחון ולפי זה שולח למבחן פסיכוטכני ללקויי למידה ו/או לנוירולוג בלישכת הגיוס. אני ממליצה בחום שאם ישנם ליקויים חריפים ומשמעותיים ובעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות - לדאוג שמישהו בצבא י ק ר א את האיבחון הרלוונטי או את מה שרופא המשפחה מתבקש לכתוב כי אחרת ישנה אפשרות סבירה שהחייל/ת ימוקמו בתפקיד שלא יוכלו לעשות כלל ומאד חבל כי זו אינה אשמתם אך הצבא יפיל זאת בכל זאת עליהם למרות שזו פשלה של הצבא שלא קרא בעיון ולא בעיון את האיבחון. לבתי היתה המלצה לקחת ריטלין ולא לקחה וגם הרופאת משפחה כתבה שלא לוקחת וכלל לא קראו זאת ולא הורידו פרופיל. לעוןמת זאת שיבצו אותה בתפקיד שכלל לא היתה מסוגלת לעשות. דבר זה היה נמנע אילו מישהו היה טורח לעשות עבודתו נאמנה בלישכת הגיוס.בנוסף, מהנסיון שלנו, הלקיחה או לא של ריטלין כלל לא משפיעה על קורסים. הדבר היחיד המשפיע הוא נתוני המבחן הפסיכוטכני של הצבא.

דליה.ד

New member
מה שחשוב

הוא הנושא הבא: לבנים יש חשיבות לגבי הפרופיל (וריטלין מוריד פרופיל - אוטומטית). לבנות חשוב יותר הקב"א ופחות הפרופיל כי רק 5% מהבנות מגיעות להיות לוחמות בסופו של עניין.

ksarit

New member
בעיקרון זה נכון

אבל מה קורה כאשר הקב"א גבוה ובכל זאת שמים בתפקיד שאינו תואם את מהות האיבחונים???? היכן האחריות של הצבא לחיילים אלה ולחיילים שעל שלומם מופקדים חיילים אחרים שהושמו בתפקיד שאינם יכולים לבצע כי הם לקויי למידה בתחומים אלה או ADHD וצריכים להיות בקשב וריכוז גבוה למשך המון שעות כאשר אינם יכולים לעשות זאת למעשה??? הקב"א והפרופיל אינם אומרים דבר לגבי דברים אלה וחבל על החיילים משני צידי המתרס שנפגעים כי לאף אחד בצבא לא אכפת ואף אחד שם לא התעורר עדיין למרות צוותי היעוץ הגדולים ולמרות שכל כך מבקשים שישלחו איבחונים כדי להראות שהם נאורים ומתקדמים, אך מה הם עושים עם זה זאת השאלה הגדולה!!!

דחוף דחוף שאלה ל-ksarit בבקשה תעני

אני מודאג. בבדיקה הניורולוגית של בתך הייתה גם בדיקה של מוטוריקה וקואורדינציה. בבקשה בבקשה תעני אני בלחץ.

ksarit

New member
בלשכת הגיוס למיטב ידיעתי

לא, אלא הנוירולוג ביקש ממנה רק לקרוא. אין לי מושג מה הקשר ומדוע נעשתה בדיקה שטותית כזו על ידו אך אני מבינה שלא רק לבתי אלא גם לאחרים זו מהות הבדיקה שלא מראה כלום ובטח לא מראה שקרא משהו ממה שנשלח או עשה בדיקה רצינית מינימלית כלשהי.

מי שמצהיר על בעית ריכוז בצבא

עושים לו מבדקי מוטוריקה? כי נאי לא רוצה שיגלו את בעית המוטוריקה שלי וכבר כתבתי להם שיש לי בעית ריכוז ושלחתי להם את הטופס.

אגב. מי שמצהיר על adhd מופנה לבדיקת

ניורולוגית צבאית. ואני פוחד שבבדיקה הזו יבדקו לי מוטוריקה וקואורדינציה

דליה.ד

New member
לא בודקים מוטוריקה וקואורדינציה

הם מבצעים בדיקת קריאה ושואלים איפה ימיןן ואיפה שמאל....בדיקה נוירולוגית לתפארת!

אז בשביל זה צריך את כל המאבקים?

אמא שלי כשהיא שמעה שהצהרתי נכנסה לחרדה... היא כעסה עלי שאני לא אבוא להתבכיין לה שהורידו לי פרופיל ושאני לא אהיה קרבי. בשביל זה עכשיו אני הולך להאבק בהם...

דליה.ד

New member
למה להיאבק לפני שהמלחמה התחילה?

תמתין ותראה לאן תוזמן, לאיזה גיבושים. אולי יהיה משהו אטרקטיבי?

רגע הם ישר מורידים גם אם לא לוקחים

ריטלין? הם שומחים עלי שאני אערער? לא יכול להיות שאני אצהיר ולא יורידו לי?

דליה.ד

New member
אם תצהיר על הריטלין יורידו לך

פרופיל באופן אוטומטי. אחר כך זכותך לערער.

למעלה