פתיחת קמפיין האינטרנט - פארק איילון

עומרכהן

New member
פתיחת קמפיין האינטרנט - פארק איילון

אנו שמחים לבשר על פתיחת קמפיין האינטרנט למען פארק איילון. במהלך הקמפיין נעדכן אתכם בפעילויות, עצומות והתפתחויות בנושא קידום תכנית פארק איילון ומניעת בניית 10,000 יחידות דיור בלב הפארק. להבעת תמיכה והצטרפות לפעילות אנא שילחו מייל לכתובת: [email protected]. פעילויות קרובות: 1. היום, 12.09.04, בשעה 19:00 תתקיים הרמת כוסית לראש השנה על הר חירייה ביוזמתו של ח"כ חמי דורון, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר השדולה למען פארק איילון. האירוע נערך בחסות השרה לאיכות הסביבה, יהודית נאות, וישתתפו בו: שר התשתיות, ח"כ מודי זנדברג, יו"ר ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת, ח"כ יורי שטרן, מנכ"לית המשרד לאיכות הסביבה, ח"כ עוזי לנדאו, ח"כ עומרי שרון, ח"כ איתן כבל, וראשי רשויות מאזור המרכז. 2. כמו כן, יתקיים הערב, בשעה 20:30, מפגש תושבים ומתנדבים מאזור, בהשתתפות ראש מועצת אזור, מר אמנון זך, בנושא פארק איילון. המפגש יתקיים במועדון רוטרי בעיר, רח' כצנלסון 16. 3. קמפיין הגלויות בדוכני ההסברה ממשיך מדי יום שישי. עד כה נאספו כ – 2,000 גלויות. 4. ביום שלישי הקרוב, 14.09.04, יערך ביקור של קבוצות נוער מחוגי סיור של חלה"ט ותנועות נוער נוספות בחירייה, שיכלול הדרכה, סיור באזור וחתימה על עצומה בעד הפארק ונגד הבנייה. לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו בטל': 03-5660960 או להכנס לאתר האינרטרנט: www.teva-tlv.org עומר כהן רכז פעילות ציבורית קואליציית ארגונים למען פארק איילון שנה טובה!!!

ועדיין לא הבנתי...

למה לא לייעד את שדות מקווה ישראל לבניית מפלצות בטון בנות עשרות אלפי קומות, ומה ההגיון בהשארת שטח פוטנציאלי לאיכלוס, לא מאוכלס. מה הפתרונות האלטרנטיביים (בנייה בנגב/בגליל??????). למה לא להתחיל לתכנן סוף-סוף נכון את המדינה המזורגגת הזאת. עוד שנייה לא יהיה פה מקום. חישבו מעט קדימה. אני עוד לא שמעתי שום סיבה הגיונית שתקרב אותי 1/2 צעד לשנות את עמדתי. שוב- לדעתי על הארגונים הקוראים לעצמם ירוקים, לחדול ממעשים שנראים על הנייר ירוקים, ולחשוב קדימה (כמו שעושים ארגונים דומים בעולם. למה אנחנו מתעקשים להיות שונים??). את אזור מרכז הארץ יש לדעתי לייעד לאיכלוס מקסימלי רווי ויעיל, תוך השארת נק' "איכותיות" בעלות משמעות כזו או אחרת. פארק איילון, כפי שאני מבין, "מבזבז" את השטח והופך אותו לעוד יאני שטח פתוח. צאו מזה, אנשים. גן העיר יכול להיות קטן בהרבה. נכון, שוב, אני לא מכיר מספיק את התכנון, אבל בשום מקרה אין לוותר על ייעודו הנכון של השטח לדעתי.

שיר ורד

New member
ההסתכלות שלך אגואיסטית

אתה רוצה לרכז את כל הבניה באזור גוש דן הצפוף ולהשאיר את הנגב, בצפיפותו הנוכחית. האוכלוסיה במרכז הארץ זקוקה לשטחים ירוקים. לרוב הציבור מספיקים פארקים וגנים מלאכותיים, והם לא צריכים לראות דוקא את הצומח והחי הטבעיים ובודאי שאינם זקוקים למרחבים החומים בנגב ובמדבר יהודה. את רוב הציבור ממש לא מעניין אם תשתית מתח עליון תעבור מעל מכתש רמון , תחפר באדמת המכתש, או תעקוף לגמרי את המכתש. רובם כל כך רגילים לראות קוי מתח גבוה, שאפילו כשהם מגיעים למכתש פעם בעשר שנים , לא ישימו לב לכך שקו המתח עובר 200 מטר מהנקודה שבחר המדריך בטיול שלהם לחניה והסברים. האנשים האלו צריכים את פינת המנגל שלהם, ואם לא יספקו להם את הפינה ליד הבית, הם יבואו עד אליך לעשות את המנגל (ואם הכבישים יהיו עמוסים מדי, אז גם כביש 6 יגיע אליך). ככל שנשאיר יותר שטחים פתוחים (כולל פרקים מלאכותיים) באזור המרכז, כך יפחת לחץ הנופשים בשמורות הטבע בצפון ובדרום.

ניגונים

New member
מסכים איתך

אני רואה את כמות האנשים שמגיעים לפארק ראש-ציפור, שפיתחה קק"ל. אין בפארק זה שום ערכי טבע מיוחדים, אבל הוא זמין, קרוב להרבה אנשים, ומאפשר גם באמצע השבוע הליכה או רכיבה על אפניים במקום "טבעי" ומאוורר יחסית. בחופשת הקיץ אפילו ראיתי אוטובוסים מלאים שמגיעים לשם. זה רק מראה שאנשים זקוקים לאזורים ירוקים בתוך העיר כמו אוויר לנשימה. וכל פיסה ירוקה שניתן להשאיר או לפתח, בתוך או סמוך לעיר תנוצל מיד ע"י אנשי האזור.

עומרכהן

New member
השטח הזה הוא היחיד שנשאר פתוח!!

אתה כנראה באמת לא מכיר את התכנון. תכנית המתאר של אזור המרכז מדברת על בנייה בכל השטחים הפתוחים!!! למעט השטח של פארק איילון. לכן, "השארת נקודות איכותיות" עליה אתה מדבר - לזה הכוונה. כבר היום פארק הירקון והפארקים האחרים באזור המרכז מלאים עד אפס מקום בשבתות ובחגים. אוכלוסיית גוש-דן המונה כיום 2.5 מיליון איש צפויה לגדול לכדי 3 מיליון בעשור הקרוב. איפה יוכלו כל האנשים הללו לעשות פיקניק או סתם לטייל ליד הבית? ומה עם איכות החיים ועם הורדת זיהום האוויר הגבוה ביותר באירופה (עפ"י מחקר חדש שהתפרסם לאחרונה). נכון, תפיסת התכנון צריכה להיות של ציפוף והשארת שטחים פתוחים, אך אין זה אומר שלא צריך להשאיר "ריאות ירוקות" שיהיה קצת אוויר לנשום בתוך כל הזיהום, הרעש והצפיפות של אזור המרכז. שטח פארק איילון הוא המקום האחרון ל"ריאה ירוקה" כזאת. חייבים להשאיר אותו פתוח!!!

ועדיין- לא להרוס את הנגב/הגליל

יערות קק"ל, ששווים כמעט כהוא זה לבניית שכונות (הרי נוטעים מין פולש לחלוטין בתוך נישה אקולוגית!!!), מהווים יופי של פיתרון למנגליסטים החביבים. "אלי לנגב" הם לא יבואו (=מדבר ציה), אלא ידחקו ליערות אזור י"ם (לקק"ל הרי כח סטטוטרי (לדעתי מוגזם לחלוטין), והיכן שיש יער, קטן הסיכוי לבנייה אורבנית). לכל תומכי הרעיון של השארת פארק רחב ידיים שכזה בתוך גוש הבטון, אשמח, לשמוע הצעות אלטרנטיביות היכן לשכן נהרות אדם בעוד כך וכך שנים. אציג את עמדתי שוב- (מצחיק, היא גם של החלה"ט (אני משם במקור, איך השתנו פני היוצרות??). יש לייעד שטחים בצורה נבונה לבנייה, ועל מקומות איכות כגון גבעות נס-ציונה, אפקה (איני מכיר), עיינות גיבתון, שמורת אירוס הארגמן בדרך לפלמחים, גבעת הטיטורה וכו' לנהל מאבק מושכל ויעיל!!! לשמור על שדות חקלאיים??? על מזבלה??? על מטעי הדרים??? החלה"ט??? נכון, לדעתי התכנון הישובי בנגב כבר היום שגוי, ופריסת הישובים מוטעית. וודאי ווודאי שאיני רוצה לראות את הנגב מוחרב, ולדעתי יש לייעדו לשימור כשטח הפתוח האמיתי האחרון בארץ. הדבר אינו ישים אם "נוותר" על שטחים פוטנציאלים לבנייה. תפישתי אינה אגואיסטית (טוב, גם...). לדעתי רק ע"י תכנון סטטוטורי נכון, נשכיל להשאיר מקסימום שטחים פתוחים איכותיים (בהם נישות אקולוגיות מופרות פחות), לדורות הבאים. עומר, אתה מהחלה"ט??? דבר עם שי טכנאי, הרי על זה בדיוק הוא מדבר כאשר הוא מציג נתונים בפני וועדות התכנון למינהן. אולי תגבשו כבר מדיניות אחידה?? מה אומר על כך פרלמוטר??

עומרכהן

New member
המדיניות היא מאוד ברורה

המדיניות של החלה"ט בנושא שטחים פתוחים ברורה מאוד ונשמעת גם על-ידי שי טכנאי ומשה פרלמוטר - יש לצופף בנייה ולהשאיר כמה שיותר שטחים פתוחים, אך עם זאת להשאיר "ריאות ירוקות" בכל רחבי הארץ!! כך שתושבי הערים יוכלו לחיות חיים נורמליים. החלה"ט תומכת ביישוב הנגב והגליל, גם אם לדעתך זה לא נכון, אך טוענת שיש לעשות זאת ביישובים גדולים ולא על-ידי הקמת יישובים קטנים נוספים, וודאי שלא על ערכי טבע כדוגמת המכתש הקטן או שמורת האירוסים בגלבוע. אזור פארק איילון משופע בערכי טבע (נחל איילון, נחל שפירים, על כל מה שמשתמע מכך), ובמצב התכנוני היום זה השטח המשמעותי היחיד שנשאר (אזור מערות אפקה לא יכול לשמש פארק מטרופוליני). בקיצור, יש תיאום מוחלט. החלה"ט תומכת בפארק איילון על מלוא שטחו המיועד!!!

אתה לא מעודכן!!!

החלה"ט אומרת לצופף בנייה, וזה בדיוק מה שאני אומר (תאמין לי שאני אומר בדיוק מה ששי טכנאי אומר (מכירים, מה לעשות??). לגבי אזור המרכז, שוב- שטחי "איכות" יש לשמר. איני מכיר את התוכנית, אך אני בהחלט יוצא נגד הרעיון של פריסת פארק מטרופוליני על כל השטח. לדוגמא, השדה שמצפון מזרח לצומת חולון?? לדוגמא, השדה שמדרום מזרח?? למה לא לייעדו לבנייה רוויה?? זה בדיוק המקום. החלה"ט לא מעודדת התיישבות בנגב, אלא מבינה שאם התיישבות (וזה כנראה מה שיהיה), יש להרחיב ישובים קיימים. נראה לי שעוררתי סכסוך בתוך המשפחה, טוב, החלה"ט, יאללה ייעוץ משפחתי! זה חסר לכולנו!!! בינתיים, נדמה לי שהמנכ"ל החדש דווקא מפתח תוכניות נכונות. אגב, עקיצונת... ומה עם שמירת טבע?? עוד יש??

עוזי ק

New member
חידה קטנה בקשר לחגיגה בחיריה

הועלתה כבר בפורום אחר, וכל דרי גוש דן לא זיהו. מה בתמונה ????

אסור בתכלית האיסור לבנות בשטחים

הפתוחים של פרק איילון המתוכנן כולל שטחי מקווה ישראל, שהיום נדמה לי שאיסור הבניה שם מעוגן בחוק. מלבד הצורך החיוני בשטחים פתוחים ושימורם, באזור המרכז, לרווחתם של האנשים והחי והצומח, שטחים אלו מיועדים ומתוכננים כשטחי הצפה של נחל איילון וכ"מגינים חיים" בפני הצפות בשכונות הדרומיות של תל-אביב, של שטחי חולון, אזור וחלק מראשון לציון. בניה בשטח זה מסכנת בראש וראשונה את שדה התעופה הבינלאומי היחיד שלנו (נתב"ג), זאת לאחר שהצילו אותו מאימת בעלי הכנף עם סגירת "הר הזבל" (חיריה) לתוספת אשפה ועוד רבה המלאכה עד לשקומו הסופי של האתא הכלול במסגרת פרק איילון. היא מסכנת את נתיב התנועה המרכזי "נתיבי איילון", כאשר נחל איילון בתחום הנתיבים נחסם והולך ויכולת ההעברת השטפונות שלו קטנה והולכת. כל טיפת מים שתעצר במעלה ולא תגיע למורד תהיה לברכה. אני מקווה שמוסדות התכנון והממשלה יתנו את הדעת לנושא ולא יבנו בשטח ויצרו "בכיה לדורות" מכל המובנים.

למעלה