פתחתי לאחרונה בר ויש לי שאלה

אלעד 85

New member
פתחתי לאחרונה בר ויש לי שאלה

אף פעם לא הבנתי כמה יין אני מוזג שמישהו מזמין כוס אחת. לפי העין ??? או ??? תודה מראש.
 
יין

יין לבן בכוס של יין לבן (עם קצה נסגר קצת) עד ה 3/4 יין אדום בכוס של יין אדום (...) עד ה 1/2 ככה... ככה אני מוזג, ואין תלונות...
 
תלוי מאוד בכוס!

יש כוסות קטנות, כמו למשל אלו של 'ירדן', ויש כוסות גדולות יותר (עד כדי פי 2-3). בכל מקרה, לעניות דעתי, מזיגה של יותר מחצי כוס אינה מקצועית ואינה מאפשרת להנות מהיין כמו שצריך, לכן כדי להיות מסוגל לתת ללקוח מנה בגודל סביר צריך להחזיק כוסות בגודל סביר. לכוס היין תפקיד נוסף חוץ מלהיות כלי קיבול לנוזל - היא גם אמורה להחזיק את הארומות שמעל היין ולהביא אותן לאף בזמן ששותים (עיקר הרגשת הטעם נובעת מהריח).
 

temptation411

New member
הבעיה היא.ץ.

שבישראל כמו בישראל 99 אחוז מהלקוחות שמזמינים יין רוצים ש"תפנק" אותם ולא תשים להם חצי כוס בגלל זה כוסות גדולות הם קצת בעיתיות ואם לפני זה היו מבקשים ממך וודקה רדבול ושתפנק בוודקה..בימי הפסח זה תעשה לי כוס עם הרבה יין
 
אתה צודק

לכן תלוי בסוג הפאב. פאב מקצועי יותר בעל לקוחות רציניים יותר ידע להשתמש בכוסות הנכונות, כמו גם שאם יזמינו בו רדבול וודקה הם ימדדו במדויק את המנה הדרושה בלי קשה לפינוק או לא פינוק (אני כבר לא מסוגל לפנטז על בר שלא יזמינו/יגישו בו רדבול...).
 

Symbolic

New member
בעקרון

אמורות להיות 4 כוסות בבקבוק אחד. פשוט קח בקבוק ריק, תמלא מים, ותתאמן ככה שיהיו לך 4 כוסות שוות. זה מה שאתה אמור למזוג.
 
למעלה