פתות בסיר גריל

o r n i t

New member
פתות בסיר גריל

יוכי ואושרת התמונות שלכן שברו אותי ורצתי לי ביום חמישי הצטיידתי בסיר כזה (מהסוג הגבוה) וביום שישי הכנתי את הבצק בדיוק לפי ההוראות של יוכי אבל הפתות יצאו לי קשות (הן בכלל לא התנפחו) מה עשיתי לא טוב? יכול להיות שהבצק לא היה מספיק דליל, או שבכלל הייתי צריכה לשים את הסיר במקביל לחשמל גם על הגז? תודה מראש, ושבוע טוב.

רותי410

New member
לי יש סיר גריל כזה, אבל מהסוג הנמוך.

אני לא חושבת שהבעיה באופן האפייה (ניסיתי את שתי הדרכים ובשתיהן התוצאה כמעט זהה) וגם אני ניסיתי את המתכון של יוכי ויצא לי טוב. אולי יש הבדל בסוג הקמח. יש קמח שדורש יותר מים ויש פחות. החכמה להגיע למרקם הבצק הרצו. בעניין ההתפחה, אולי השמרים לא היו טובים (בייחוד אם השתמשת בשמרים טריים). בתמונה, פיתות מהמתכון של יוכי, ממולאות חומוס.

רותי410

New member
אופססס. למרקם הבצק הרצוי, כמובן. ואפיתי גם

פיתות מקמח מלא. מה שנקרא "גאלוב" בתימנית. הפיתות האלה לא אמורות להיות פיתות כיס. והקמח המלא מקשה קצת את האפייה. מה גם שהפיתות נדבקות לסיר והייתה לי בעיה "לגרד" אותן משם. (בסוף פתרתי את הבעיה בשימון הקרקעית ובפיזור הרבה סולת עליה.) הפיתות האלה פחות מתנפחות, למיטב הבנתי. אבל מאוד טעימות.

רותי410

New member
קשה להסביר בלי לראות. בצק די רך, אבל

לא נוזלי. דביק מעט אבל לא יותר מדי. וצריך ללוש אותו די הרבה. לתת לנוח ועוד פעם ללוש. משהו כמו 4-3 פעמים. אז הוא נעשה גמיש יותר ונוח יותר לעבוד אתו. חבל שאין לי תמונה של הבצק, אבל אולי ליוכי או לאושרת או למישהו אחר יש, ואז יהיה הרבה יותר קל להבין. אין טוב ממראה עיניים.

יוכי68

New member
רותי, יצאו לך אחלה פיתות, אני ממש מתפעלת ממך

התמונות שלך מיום ליום הופכות להיות "קשות לצפייה", אני מוקסמת ושמחה

רותי410

New member
תודה לך, יקירתי. קודם כול, במקרה הזה הקרדיט

הוא שלך. מתכון מוצלח יכול לשדרג גם את הטבחית המתחילה ביותר (עייני ערך אנוכי). אז באמת תודה רבה. שנית, אני לא שוכחת את העידוד שלך בראשית צעדי בפורום הזה, שנתן לי את הכוח לנסות את כוחי, גם אם אני נכשלת לפעמים. ושלישית, אני מודה לכל המסייעים לי - הרבה מהם בני משפחה וחברים - בעניין המטבח. (אוי, זה נשמע כמו נאום של ילד בר מצווה). אבל התודות הן מקרב לב. וכל החיים לומדים, אז יש לי עוד המממווןןן מה ללמוד. ויש לי עכשיו עוד חזית אחת: צילום. אז אולי גם כאן יירשם שיפור. ו
בחזרה

תלתל18

New member
רותי, אני משתתפת בחגיגת ההנאות מהמתכונים

שלך ו -כן , גם מהצילומים ובעיקר, מהמתיקות של המלל בכיתובייך!

מירית98

New member
מה שאושרת רשמה לך מדוייק. אני אופה במחבת טפלו

ורק את המכסה שמה. משמנת מעט רק הפיתה הראשונה -מרימה מהבצק עם ידיים רטובות ומותחת במחבת ואז שמה את המכסה וכך זה נאפה משני הצדדים. המתכון של יוכי- מעולה.עשיתי כמה פעמים.

יוכי68

New member
אורנית, צר לי שלא הצליח לך, ייתכן והבצק שלך

היה קשה יחסית וגם לא אפשרת לו לתפוח מספיק. הבצק צריך להיות כזה שלא ניתן להתעסק איתו ללא קימוח, אך מצד שני ניתן לגבש ממנו גוש וליצור ממנו פיתה. דבר נוסף וחשוב, לא לשטח יותר מידי את הבצק אחרת אין לו אפשרות להיתפח לכיס ולהתנפח. אל תתייאשי, בסוף יצילח לך. נ. ב. אין חובה להניח מתחת לגז, אך דרושה מיומנות של זריזות ואומדן זמן!

APRSMON

New member
אפשר לעשות את הפיתות האלה גם בתנור

חשמלי במצב גריל?

למעלה