פשיטת רגל ומשכורות!?

מצב
הנושא נעול.

num1man

New member
פשיטת רגל ומשכורות!?

פשיטת רגל ומשכורות!?
שלום לכולם. אני צעיר בן 18 לפני גיוס. במהלך חודש אוגוסט התחלתי לעבודה במסעדה (לא נציין את שמה). הגיע ה10 לספטמבר והמשכורת היתה אמורה להכינס ולא קורה כלום. אחרי יומיים בערך מתקשרים מהסניף הרשאי ומודיעים שהסניף שבו עבדתי סגור עד להודעה חדשה. העניין נמשך עד היום.והיום קיבלתי הודעה שהמסעדה פשטה רגל. ושמשכורות לעבודים איך אומרים...זה לא מה שנמצא בראש מעינייהם. עכשיו יש לי כמה שאלות: יש סיכוי לעשות עם זה משהו? או שהלך לפח חודש של עבודה?? ד.א. המשכורת שאני אמור לקבל היא מטיפים של הלוקוחות שנשמרים עד סוף החודש ומקבלים את הכל בתלוש מסודר. כך שבעצם היתה פה איזו הונאה שבעל הבית לקח לעצמו את הטיפים שאמורים להיות המשכורת שלנו וכרגע אין לו מה לשלם לנו. מקווה שהבהרתי את עצמי.אם יש למישהו שאלות או עצות לתת לי. אני ישמח!! תודה!

שיר ורד

New member
מסעדה לא פושטת רגל

פשיטת רגל ומשכורות!?
שלום לכולם. אני צעיר בן 18 לפני גיוס. במהלך חודש אוגוסט התחלתי לעבודה במסעדה (לא נציין את שמה). הגיע ה10 לספטמבר והמשכורת היתה אמורה להכינס ולא קורה כלום. אחרי יומיים בערך מתקשרים מהסניף הרשאי ומודיעים שהסניף שבו עבדתי סגור עד להודעה חדשה. העניין נמשך עד היום.והיום קיבלתי הודעה שהמסעדה פשטה רגל. ושמשכורות לעבודים איך אומרים...זה לא מה שנמצא בראש מעינייהם. עכשיו יש לי כמה שאלות: יש סיכוי לעשות עם זה משהו? או שהלך לפח חודש של עבודה?? ד.א. המשכורת שאני אמור לקבל היא מטיפים של הלוקוחות שנשמרים עד סוף החודש ומקבלים את הכל בתלוש מסודר. כך שבעצם היתה פה איזו הונאה שבעל הבית לקח לעצמו את הטיפים שאמורים להיות המשכורת שלנו וכרגע אין לו מה לשלם לנו. מקווה שהבהרתי את עצמי.אם יש למישהו שאלות או עצות לתת לי. אני ישמח!! תודה!
מסעדה לא פושטת רגל
אדם פרטי יכול לפשוט רגל. עסק או חברה נכנס לפרוק. בשני המקרים , אם נכסי החברה/ האדם המעסיק אינם מספיקים לתשלום החובות לעובדים, ישולמו חובות השכר לעובדים באמצעות הביטוח הלאומי. כדי לקבל את שכרך , אתה צריך לפנות למפרק של העסק או כונס הנכסים של פושט הרגל , (אם המסעדה היא לא חברה אלא עסק של אדם פרטי שפשט רגל) , ולהודיע לו על החוב שהמסעדה חבה לך, כולל הצגת העתקי מסמכים המצדיקים חוב זה. לאחר שהמפרק/כונס יקבל את כל דרישות הנושים ויממש חלק מנכסי המסעדה/בעליה הוא ישלם לנושים לפי סדרי קדימות המוגדרים בחוק. אם יתברר שלא נותר כסף לשלם לעובדים (מה שקורה בדרך כלל בפרוק/פשיטת רגל), הוא צריך להעביר לביטוח הלאומי פרוט של חובות השכר לכל עובד ואז הביטוח הלאומי משלם. במקרה כזה, יש סיכוי טוב שהכסף יגיע אליך בתור תוספת למענק השחרור.

מצב
הנושא נעול.
למעלה