פשטידה ברוקולי חלבית ,דלת קלוריות,לקראת חג השבועות:

שרון 337

New member
פשטידה ברוקולי חלבית ,דלת קלוריות,לקראת חג השבועות:

פשטידת ברוקולי חלבית:

המצרכים לפשטידה:
חבילת ברוקולי -קפוא
בצל גדול-קצוץ גס.
2 שיני שום כתושות
כפית שמן זית
3 ביצים
גביע קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
כף גדושה קמח תופח
מלח ופלפל- שחור

הוראות הכנה:

(לפני שמתחילים יש לחמם מראש תנור 190 מעלות חום)

1.את הברוקולי הקפוא מניחים בסיר עם ליטר מיםרותחים ל-2 דקות הפשרה, ומסננים.

2.את הבצל קוצצים ,ומטגנים במחבת עם כפית שמן -זית ,
(לטגן מעט רק עד לשקיפות.)

3 מחממים תנור ל-190 מעלות חום.

4.בקערה מערבבים :
3 ביצים,
קוטג' אחד,
1/2 כפית מלח,
1/4 כפית פלפל-שחור,
2 כפות קמח תופח,
את הבצל -המטוגן ,
ו-2 שיני שום כתושות.
ומערבבים ביחד לתערובת אחידה.

ולבסוף:
משמנים תבנית במעט שמן, ויוצקים לתבנית את התערובת
ומעל התערובת שבתבנית,מניחים בכף,את פרחי הברוקולי המסוננים,
ולהדק אותם מעט בכף,כדי שישקעו לתוך הבלילה,כך שיהיו חלק אחיד מהתערובת.

אופים את הפשטידה בתבנית מרובעת ,
(או ב-2 תבניות מאורכות וצרות.)
תנור חם על 190 מעלות, כ-50 -דקות, עד להשחמה,
מוציאים מהתנור ומצננים ,
זהירות לוהט !
רק לאחר צינון של רבע שעה, פורסים לפרוסות.

ונהנים מפשטידה נהדרת,
מהירת הכנה וממש טעימה.(ואפילו דלת -קלוריות.)
חג -שבועות שמח.
 

ריקי5

New member
תודה רבה שרון

אני עושה פשטידה דומה בלי לבשל את הברוקולי
מפשירה אותו ממש מעט, עד שאפשר לחתוך לחתיכות קטנות יותר וממשיכה. זה מתרכך בזמן האפיה.
 

שרון 337

New member
אכן,ברוקולי-קפוא לא מבשלים ,אלא משרים :

משרים במים חמים, רק ל - 2 דקות.
 
למעלה